Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

swiety mikolaju ciebie nie mozna pomyslic z nikim.Nie moglem sie mylic patrzac na jezyk.kafelkarz.troche w takim razie przechwalarz sie.musisz zwrac uwage na jezyk.najlepiej trzymac go za zebami a bron boze wysuniety.

czy chodzi ci o pieprznji czy piepsznji.Mozesz wybrac i wsadzic.wlasciwe.nie wiem ktore to jezd.Chiba ze chodzi o jj.bendzie jak sobie zarzyczysz czy zaryczysz.

swiety mikolaju ciebie nie mozna pomyslic z nikim.Nie moglem sie mylic patrzac na jezyk.kafelkarz.troche w takim razie przechwalarz sie.musisz zwrac uwage na jezyk.najlepiej trzymac go za zebami a bron boze wysuniety.

czy chodzi ci o pieprznji czy piepsznji.Mozesz wybrac i wsadzic.wlasciwe.nie wiem ktore to jezd.Chiba ze chodzi o jj.bendzie jak sobie zarzyczysz czy zaryczysz.

Takich głupot już dawno nie miałem okazji czytać. Stanąłeś na wysokości zadania.

Oczywiście pomylić można się zawsze, wskazać błąd też.

modrzew47 ja rozumiem co to acta i wcale tego nie chcę.

Haha to widać nie rozumiesz...jednak.

Oczywiście po tym zdaniu widać że nie rozumiem. Macie tu jakiegoś normalnego...

to do roboty kafelkarzu.zobaczymy czy potrafisz.

Już pisałem tobie o tym wcześniej. Nie jestem twoim kolegą z roboty. Ile razy trzeba powtarzać abyś zrozumiał.

nie badz taki skromny ,jam tez kafelkarz.Dlatego od razu wiedzialem ktos zacz.nie masz sie czego wstydzic.

som kafelkarze dobrzy i zli i tacy co trzymajaom przy robocie jezyk na wierzchu...niepotrzebnie.

ostales sie tylko TY.

a ty akurat wiesz ilu.

zostaniesz sanitariuszem a w wolnej chwili...kafelki.

Tak przy okazji to widać, że jesteś budowlańcem ponieważ zatrudniona przeze mnie ekipa nazywała jednego kafelkarzem. Więc przed tym nie uciekniesz twój żargon cię zdradza.

nie badz taki skromny ,jam tez kafelkarz.Dlatego od razu wiedzialem ktos zacz.nie masz sie czego wstydzic.

Czyli trafiłem z tym budowlańcem.

som kafelkarze dobrzy i zli i tacy co trzymajaom przy robocie jezyk na wierzchu...niepotrzebnie.

I są po jednym i po dwóch ale kogo to...

a co mnie ma nie zdradzac jak sie przyznalem.chiba nie bedziesz tym sanitariuszem.

szczerze mowiac nadajesz sie tylko na... katafalk.

ten gość także zabrał głos w tej sprawie

ale sie usmialem, niezle zrobiony filmik, usmialem sie mimo ze to jest tragiczne a nie smieszne do teraz nie moge uwierzyc ze cos takiego moze przejsc, juz nie wierze w rzad demokracje, bo przy demokracji kiedy jest okolo 90% obywateli przeciw to powinno byc: bay bay, skojarzenia idealne z tym hitlerem, tylko mi bardziej hitler sie kojarzy z glownym tworca ACTA, w sumie ciekawi mnie tez jakiej to hamerykanskiej firmy przedstawiciel, pewnie wszystkich hamerykanskich korporacji sie zebrali i glowkowali nad metodami zniewolenia informatycznego, pewnie i bil od m$ ich odwiedzal potajemnie i dzialal preznie za naszymi plecami

DZIALAJMY PUKI MOZEMY pozniej nas zablokuja zcenzuruja a myslacych inaczej jak hamerykanskie korporacje odetna, najaktywniejszych pozamykaja, chyba nie chcesz zeby takie cos robila z POLAKAMI hameryka?

glosuj nie czekaj nie zwlekaj nie ma czasu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

a jednoczesnie zmniejszymy dlug publiczny, ktory jest tak niepopularny wsrod...kierowcow.Paranoja.Poskaczemy i pospiewamy i poprawimy sobie.

Dlaczego wszyscy obawiają się podpisania tej ustawy. ACTA w czystej formie już dawno funkcjonuje na tym forum. Jak piszę zdanie,to będąc na końcu już widzę jak znika jego początek.

Ten wpis zniknie zanim większość dopije poranną kawę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Świetny artykuł red. Gadomskiego:

Ukryta Zawartość

Ty tak na poważnie czy sobie jaja robisz ?? Przecież to, że piractwo jest niwelowane to dla tych logicznie myślących to nie problem... Przecież wszystkim chodzi o permanentną inwigilację i brak jakichkolwiek swobód.

Gość co napisał ten artykuł, to chyba sam w to nie wierzy.

Problem z tym wszystkim sprowadza się do frustracji z powodu poczynań rządu polskiego. Problemem są koszty życia. Bo jak już ktoś wspomniał w Irlandii minimalna płaca to ok. 1400 euro przy podobnych kosztach życia... Więc o czym tu dyskutować.

Co do piractwa i poczynań rządu amerykańskiego to było gdzieś info że właściciel Megavideo i Megaupolad chciał stworzyć serwis dla muzyków, gdzie mogli by wydawać swoją muzykę. Nie musieli by należeć do żadnego zrzeszenia darmozjadów. Był taki pomysł że nawet część muzyki, która była by udostępniana już zupełnie za darmo przynosiła by wpływy muzykom. Dzięki pewnym systemom premiowym użytkowników.

Więc jak widać megaupload poleciał nie za piractwo! Tylko za to że sięgnął do kieszeni większych koncernów. No a to już trzeba tępić...

No a tutaj źródełko:

Ukryta Zawartość

Więc jak u mnie w stopce za niedługo wszyscy razem z Rammstein zaśpiewamy:

We're all living in Amerika

Coca-Cola, Wonderbra

We're all living in Amerika

Amerika, Amerika

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

arczi jak na razie to jeden na jeden.Ze wskazaniem na Gadomskiego.Facet lubi sobie robic jaja a lubie jaja.Normalnie zdycham ze smiechu jak slysze ze facet chcial robic dobrze, ale na poczatku kupil sobie te dwadziescia samochodow i wille zeby on mial dobrze.genralnie o to wszytkim chodzi.zeby mieli dobrze pod pozorem ze beda inni mieli dobrze.jezus chrystus sie znalazł...... do tego biedny.

chcial wydawac muzyke.Dobre .wszyscy chca wydawac muzyke i...zarabiac.

Problem co jest piractwem a co nie zalezy o od tego kto chce o tym decydowac ale istota ACTA nie jest o piractwie tylko o ograniczeniu wolnosci slowa. No chyba, ze proponujacy ja sa tak wielkimi kretynami, iz wierza ze pojedyncze skopiowanie tego czy owego naraza producenta na straty rzedu tysiecy dolarow.

Wezmy film. Skopiowanie filmu to zarobek producenta plyt i kopiarek itp a strata producenta filmu wynosi zero albo pare centow bo film albo pozycze od kolegi kolegi co jest zupelnie legalne albo z wypozyczalni jesli naprawde chce obejrzec (moze zarobi pare centow ale niekoniecznie) a jak nie to zrezygnuje. Na ograniczaniu przegrywania producent filmu moze tez stracic bo obejrze pirata, spodoba mi sie nieznany rezyser/scenarzysta i na nastepny jego film pojde do kina z kobieta, rodzina albo przyjaciolmi a tak nie pojde.

Jedynie gdzie wybrani producenci/artysci potencjalnie traca drobne kwoty to kopiowanie muzyki bo jedynie dobrej muzyki mozna sluchac wielokrotnie ale tez jak w filmie moge pojsc na koncert nieznanej mi przed spiratowaniem grupy a tak nie pojde.

Natomiast sprawa czy wolno mi puszczac plyte ktora kupilem w sklepie ktory mam czy na disco ktore prowadze to kwestia prawnych konwenansow. W demokracji decyduje wiekszosc i bardzo watpie aby ACTA tutaj wygrala.

A wiec problem jest jesli ktos na necie zamiesci fragment filmu/plyty/artykulu aby przyciagnac uwage ze wzgledu na negatwyna w skutkach tresc. A najwazniejsze aby miec kontrole nad spoleczenstwem pod byle jakim pozorem i nie pozwolic zamiescic tego co niewygodne.

Dlatego KRK wymyslil spowiedz, inkizycje i wiele innych metod usowanie niewygodnych a swiecka wladza nie pozostawala w tyle. Swieccy widac zapomnieli, ze monarchie obalono sila w kazdym kraju ale czystki genetycznej nie przeprowadzono wiec znow probuja wladze absolutna zdobyc.

pozdrawiam,

chcial wydawac muzyke.Dobre .wszyscy chca wydawac muzyke i...zarabiac.

Tak tylko różnicą zasadniczą jest to, że muzyk który za darmo udostępnia na ich stronie miał dostawać kasę a z płatnych prawie wszystko. Więc platforma by zarobiła na siebie i muzycy zarabiali by dużo więcej. No i dostęp do muzyki był by większy. Ludzie decydowali by kto zarabia, kto jest popularny i takie tam.

No i model biznesowy zaproponowany przez tego Pana nie był złodziejski jak jest to obecnie...

Problem co jest piractwem a co nie zalezy o od tego kto chce o tym decydowac ale istota ACTA nie jest o piractwie tylko o ograniczeniu wolnosci slowa. No chyba, ze proponujacy ja sa tak wielkimi kretynami, iz wierza ze pojedyncze skopiowanie tego czy owego naraza producenta na straty rzedu tysiecy dolarow.

Wezmy film. Skopiowanie filmu to zarobek producenta plyt i kopiarek itp a strata producenta filmu wynosi zero albo pare centow bo film albo pozycze od kolegi kolegi co jest zupelnie legalne albo z wypozyczalni jesli naprawde chce obejrzec (moze zarobi pare centow ale niekoniecznie) a jak nie to zrezygnuje. Na ograniczaniu przegrywania producent filmu moze tez stracic bo obejrze pirata, spodoba mi sie nieznany rezyser/scenarzysta i na nastepny jego film pojde do kina z kobieta, rodzina albo przyjaciolmi a tak nie pojde.

Jedynie gdzie wybrani producenci/artysci potencjalnie traca drobne kwoty to kopiowanie muzyki bo jedynie dobrej muzyki mozna sluchac wielokrotnie ale tez jak w filmie moge pojsc na koncert nieznanej mi przed spiratowaniem grupy a tak nie pojde.

Natomiast sprawa czy wolno mi puszczac plyte ktora kupilem w sklepie ktory mam czy na disco ktore prowadze to kwestia prawnych konwenansow. W demokracji decyduje wiekszosc i bardzo watpie aby ACTA tutaj wygrala.

A wiec problem jest jesli ktos na necie zamiesci fragment filmu/plyty/artykulu aby przyciagnac uwage ze wzgledu na negatwyna w skutkach tresc. A najwazniejsze aby miec kontrole nad spoleczenstwem pod byle jakim pozorem i nie pozwolic zamiescic tego co niewygodne.

Dlatego KRK wymyslil spowiedz, inkizycje i wiele innych metod usowanie niewygodnych a swiecka wladza nie pozostawala w tyle. Swieccy widac zapomnieli, ze monarchie obalono sila w kazdym kraju ale czystki genetycznej nie przeprowadzono wiec znow probuja wladze absolutna zdobyc.

pozdrawiam,

Zgadza sie nie jest o piractwie a o tzw. Pelnej kontroli spoleczenstwa przez najwieksze.koncerny glownie hamerykanskie.... byly i komuny i totalitaryzmy wiec myslalem ze.to nie jest problem zrozumiec...

Wystarczy sobie wyobrazic ze zeby muc narzucac swiatu jedynie sluszne wybory trzeba miec odpowiednie narzedzia... tym odpowiednim narzedziem jest acta, po prostu.bedziesz wtedy sterowany przez korporacje... twoje gusta potrzeby prawa wszystko bedzie zalezalo od korporacji reszte wybijajaca sie i nie nalezaca do korporacji beda blokowac tutaj nalezy sobie przypomniec komune ... jedynie sluszny wybor to produkt korporacji.... korporacja cie zywi ubiera zapewnia rozywke nakazuje jak.masz spedzac czas itd... acta to wszystko (w koncu) umozliwia w koncu to ogarneli i moga sterowac narody...

Kolejny problem to mozlielwosc decydowania o obywatelach przez jeden kraj hameryke tez nie wrozy nic dobrego...

A.piractwo? Jak.ktos chce obejrzec poslucha bez kupna to i tak to bedzie robil, pibranie = pozyczenie od znajomego lub znajomego znajomego ktory tez pozyczyl od znajomego i sobie skopiowal np albo kupil albo wymiana albo kupno uzywanego ... korporacje tutaj jest w identycznej sytuacji... ale w sieci piractwo ma.jeszcze inna strone i to sie nie podoba korporacjom, potrafi ksztaltowac.gusty... nie narzuca jedynie slusznego wyboru i to ich boli i to tez chca ograniczyc... np. Jesli ktos sie przerzucil na pliki bo dla niego sa.wygodniejsze od plyt to zachwial planom korporacji jedynie slusznego wyboru plyty i to trzeba zablokowac tylko korporacja ma decydowac co jest sluszne...

Ps. Ciekawe co wam to przypomina haha acta to powrot do przeszlosci...

chwilowy brak działalności w audio.

No i model biznesowy zaproponowany przez tego Pana nie był złodziejski jak jest to obecnie>>>>>>tyle ze jakos nie zdazyl...przez tyle czasu zarobic na innych, ale zdazyl zarobic na siebie.znalem pewnego pana ktory po duzej kradziezy opowiadal ze potem chcial rozdac biednym.tez sie wzruszylem.

No i model biznesowy zaproponowany przez tego Pana nie był złodziejski jak jest to obecnie>>>>>>tyle ze jakos nie zdazyl...przez tyle czasu zarobic na innych, ale zdazyl zarobic na siebie.znalem pewnego pana ktory po duzej kradziezy opowiadal ze potem chcial rozdac biednym.tez sie wzruszylem.

Tylko problem jest że wedle prawa na świecie nie dokonał on żadnej kradzieży. No ale USA chce dokonać ekstradycji i sądzić u siebie wedle ich chorego prawa. No ale widzę że kolega w bardzo dziwny sposób dyskusje chce prowadzić więc ja mówię dziękuję.

Pozdrawiam Arczi

Ukryta Zawartość

"Kim Dotcom, twórca serwisu MegaUpload przygotowywał się do uruchomienia nowej usługi, która miałaby zmniejszyć lub wręcz wykluczyć jakiekolwiek znaczenie organizacji, takich jak np. RIAA czy chociażby nasz rodzimy ZAiKS"

nowy (in spe) gracz poległ przed startem, system czuwa

mulsie, bolom golasa takie fury? przeca nawet klamki byś nie znalazł

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.