Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka firma kurierska ?

omen

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak traktują cięższe paczki, ale Poczta Polska jeszcze mnie nie zawiodła.

byś

oj to mało wysyłałeś pocztą polska, gdybyś wysyłał 100 przesyłek firmowych dziennie to pewnie byś szybko zmienił zdanie

Focal + Naim

Ja polecam www.wysyłajtaniej.pl . Logujesz się na stronie, zamawiasz kuriera, płacisz tam od razu z góry przelew (przekierowanie na stronę banku), na skrzynkę mailową dostajesz list przewozowy który sobie który drukujesz i naklejasz na paczkę. Cała operacja to 4 minuty. Mają dwie firmy kurierskie - tańszą i lepszą. Dzięki nim za ciężką paczkę płacę teraz 19 a nie 50 zł jak kiedyś.

Ja kupowałem tak właśnie rower bo sprzedająca nie umiała go wysłać. Zamówiłem kuriera od niej do siebie (jako paczka o wymiarach niestandardowych), kurier pojechał z własnym listem przewozowym i przywiózł mi ten rower od niej. Dodam że rower miał być tylko owinięty folią na czas transportu ale kobieta nie umiała tego zrobić więc nałożyła na niego porwany plastikowy worek. Mimo to doszedł !

Ja polecam www.wysyłajtaniej.pl . Logujesz się na stronie, zamawiasz kuriera, płacisz tam od razu z góry przelew (przekierowanie na stronę banku), na skrzynkę mailową dostajesz list przewozowy który sobie który drukujesz i naklejasz na paczkę. Cała operacja to 4 minuty. Mają dwie firmy kurierskie - tańszą i lepszą. Dzięki nim za ciężką paczkę płacę teraz 19 a nie 50 zł jak kiedyś.

poczytaj sobie to Ci się odechce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sprawa dotyczy złych wymiarów i wagi paczki pomiędzy klientem a UPS. Wysyłajtaniej było tu tylko pośrednikiem pomiędzy klientem i UPS.

Ja korzystam z nich od jakiegoś czasu i nigdy nie miałem żadnych problemów.

Jeżeli chcesz żeby sami kurierzy wydrukowali zamiast Ciebie list przewozowy to musisz wybrać tam K-Ex - bo UPS nie ma takiej opcji .

A rower jako element gabarytowo niestandardowy musi być czymś owinięty tak żeby żadne części nie wystawały.

Jeżeli chcesz żeby sami kurierzy wydrukowali zamiast Ciebie list przewozowy to musisz wybrać tam K-Ex - bo UPS nie ma takiej opcji .

Jak zamawiasz ze strony KurJerzy.pl zawsze dostajesz list przewozowy na e-mail. UPS czy DHL.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Można jeszcze taniej

Ukryta Zawartość

15,24 brutto, przesyłka do 10kg

Ukryta Zawartość

Jak zamawiasz ze strony KurJerzy.pl zawsze dostajesz list przewozowy na e-mail. UPS czy DHL.

Ukryta Zawartość

Tam też jest list przewozowy na e-mail. Ale jeżeli nie masz drukarki - to K-Ex ci go nawet wydrukuje ...

Ukryta Zawartość

Można jeszcze taniej

Ukryta Zawartość

15,24 brutto, przesyłka do 10kg

No panie, pokłóćmy się o grosze, w furgonetka.pl jest 14,62 brutto, przesyłka do 30kg ;)

Ukryta Zawartość

Ja poczta wyslalem multum paczek i zawsze bylo git, a UPSem wyslalem dwa razy i dwa razy zniszczyli mi kolumny.

mam znajomwego co wysyła ponad 100 paczek dziennie! pocztą i jest jak to on określa duży problem z pocztą!, często giną lub idą po dwa tygodnie przesyłki a adresaci sie wsciekaja bo jak to poczta przeciez taka super bo on nie ma złego doświadczenia z pocztą :) pewnie nie ma jak wysyła i odbiera jadną paczkę dziennie :)

Focal + Naim

Ja również korzystam z usług wysyłajtaniej, gdzie wysyłam tak bardzo znienawidzonym kurierem KEX z którym ja na razie tylko raz miałem problem - na sporo wysłanych już paczek.

Jednak wystarczył mail do oddzialu wysyłajtaniej i wszystkim się zajeli !!

Co mnie niezmiernie zdziwiło, bo myślałem, że sam muszę się bujać z kurierem.

Dodatkowo można wysyłać naprawdę sporych gabarytów przesyłki - na pewno większe niż w przypadku UPS przy tej samej cenie.

No i za parę groszy drukują sami list przewozowy.

Brzmi to trochę jak reklama ale naprawdę ciężko znaleźć minusy.. no może tylko długi zwrot pobrania w przypadku kex ( 8dni bodajże ) UPS ( 4dni ).

Pozdrawiam.

mam znajomwego co wysyła ponad 100 paczek dziennie! pocztą i jest jak to on określa duży problem z pocztą!, często giną lub idą po dwa tygodnie przesyłki a adresaci sie wsciekaja bo jak to poczta przeciez taka super bo on nie ma złego doświadczenia z pocztą :) pewnie nie ma jak wysyła i odbiera jadną paczkę dziennie :)

Paczka nigdy nie moze zaginac jak jest rejestrowana. To nie mozliwe. Chyba ze zwykle listy wysyla, to nie ma co sie dziwic. Odebralem i wyslalem poczta kilka set paczek i nigdy nic mi nie zaginelo, a opoznieniu moze ulec max 1dzien z roznych przyczyn.

Moze z kurierami w duzych miastach jest lepiej, ale w malych to bardziej problem niz pozytek. Nigdy nie przyjezdzaja w umowionych ramach czasowych, czesto nie dzwonia albo dopiero jak juz sa pod drzwiami z pretensja ze nikogo nie ma i trzeba wtedy leciec z jezorem na brodzie, zwalniac sie z pracy i kombinowac. A jak trzeba cięższą paczke wniesc to fochy mają.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.