Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do gramofonu BERNARD i telewizora led

sobich

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie na wstępnie mówię ze jestem totalnie zielony i potrzebuję państwa pomocy.

jestem właśnie przed zakupem telewizora i będzie to prawdopodobnie SAMSUNG UE40D5800 jednocześnie posiadam juz gramofon z lat 80tych Bernard

chciałby podłączyć oba urządzenia do tego samego wzmacniacza. żeby korzystać z jednego wzmacniacza i jednocześnie z jednych głośników.

Prosiłbym o pomoc jaki wzmacniacz kupić czy może będzie mi potrzebne coś oprócz wzmacniacza? czytałem już coś o jakiś przedwzmacniaczach ?

zaobserwowałem juz np taki wzmacniacz --->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy byłby dobry ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie mam pojęcia, jak brzmi ten wzmacniacz, ale ma wejście gramofonowe, więc do Bernarda nie potrzebujesz już przedwzmacniacza. Współcześnie większość (szczególnie tanich) wzmacniaczy nie ma preampów gramofonowych wbudowanych. Kupując wzmacniacz musisz o tym wiedzieć i sprawdzać istnienie wejścia "phono", w przeciwnym razie będziesz musiał zakupić przedwzmacniacz RIAA, którego cena zaczyna się od kilkudziesięciu złotych (byle jakie) do nawet kilkuset złotych te lepsze.

Dzieki za szybkie odpowiedzi , dobra jedno juz wiemy jest wejście pod gramofon czyli będzie ok teraz proszę mi powiedzieć jakie wejścia będą sluzyły do podłączenia telewizora ?

I teraz głośniki ? interesowałyby mnie np. takie

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

będzie możliwośc podłączenia ich do wzmacniacza ?

i jeszcze jedno jak to bedzie wyglądalo przy sluchaniu muzyki z gramofonu i jednoczesnym oglądaniu tv ? dzwięki będą sie nakładaly ? i np będzie trzeba odłączyćtv od wzmacniacza? tak ?

Wiem Wiem Wiem totalnie głupie pytania ale naprawdę nie znam sie na tym .

Co do kasy i jakości to nie będe przykładał do tego ogromnej wagi poniewaz gramofon odpale pewnie raz na tydzień więc przezyję.

a jeśli chodzi o wzmacniacz chciałbym po prostu zeby wyglądał na lata 70 lub po prostu taki był i pasował do gramofonu (taka troche blondynka %-) )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra jest !

zoriętowałem sie jzu troszkę w temacie lecz pozostaje jedno ALE jak podłączyćtelewizor planuje kupić SAMSUNG UE40D5000 do wzmacniacza? jakąś przejściówkę z hdmi na chinch ? czy jest inne wyjście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.