Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo do radia i PS3?

Wazyl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

jestem na etapie kupna sprzętu grającego, który chciałbym wykorzystywać głównie do słuchania muzyki (radio 70%, mp3 30%) i PS3. Słucham głównie szeroko pojętej muzyki gitarowej - rock, blues.

Mój dylemat jest następujący: byłem prawie zdecydowany na zestaw H/K AVR 255 + 2x JBL Northridge E20 + sub. Naczytałem się jednak sporo o tym, że amplitunery nie zagrają nigdy tak dobrze jak wzmacniacze stereo, nawet tańsze.

W zasadzie nie potrzebuję 5.1, w zupełności wystarczy mi zestaw 2 satelitki + subwoofer - rzadko oglądam filmy, a jak już, to w stereo też przecież słychać, co się dzieje ;) Zresztą nie mam obecnie warunków na rozłożenie takiego sprzętu. Dopuszczam możliwość rozbudowy do 5.1, ale nie wcześniej niż za kilka lat, więc nie wiem czy jest się czym przejmować.

Z drugiej strony, lubię sobie od czasu do czasu pograć na PS3, które chciałbym podłączyć do zestawu.

Co zatem powinienem kupić, żeby nie utopić kasy w niepotrzebnych gadżetach?

Podsumowując co potrzebuję:

- wbudowane radio

- możliwość podłączenia PS3 (HDMI, wejście optyczne)

- dobra jakość stereo

- głośniki do zestawu

Mój budżet jest dość elastyczny, ale chciałbym zmieścić się w 3000 zł z głośnikami.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/91528-wzmacniacz-stereo-do-radia-i-ps3/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.