Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do Yamahy Ax1

tom.tm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich. Na wstępie powiem, że jestem tu nowy.

Jestem użytkownikiem Yamahy Ax1 i mam do niej podpięte kolumny podstawkowe B&W DM 602S2 i generalnie to świetne głośniki ale niekiedy brakuje mi w nich basu. Mam też podpiętego do zestawu suba JBL ale to już nie to. Krótko mówiąc myślę o zamianie tych kolumn na podłogowe które górą zagrają podobnie do w/w ale oprócz tego mają większego kopa. Jeżeli chodzi o moje upodobania muzyczne to to jest problem, ponieważ nie mam swojego ulubionego gatunku muzyki. Jednego dnia słucham Sade, drugiego Erykah Badu, chill aut, Jakieś saxophony a następnego deep purple i ac/dc. Dm 602S2 bardzo dobrze radzą sobie w tych pierwszych gatunkach, natomiast w tych ostatnich brakuje im "dołu" i jakiejś takiej przestrzeni.

Może ktoś z Was miał podobne dylematy i ma podobny sprzęt i udało mu się je rozwiązać?

Będę wdzięczny za opinie posiadaczy Ax 1dynki jak to "chodzi" z innymi kolumnami...

Druga sprawa to odtwarzacz CD. Na tę chwilę dźwięk idzie z Sony CDP-XE310. Zdaję sobie sprawę, że sporo mojego niezadowolenia jest powodem właśnie tego cd. Pytanie co wstawić za niego, żeby muzyka po prostu ładnie grała. Rozważam jakiegoś używanego Rotela albo Nada za kilka stówek albo coś innego... Jestem otwarty na propozycje.

Powiem wam jeszcze tylko, że mój poprzedni zestaw to marantz sr 4002 z kolumnami Yamaha i to krótko mówiąc, oczywiście tylko moim skromnym zdaniem, była tragedia-szczególnie w stereo.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/91579-kolumny-pod%C5%82ogowe-do-yamahy-ax1/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.