Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Przyjedziemy do Melancholii i go zabierzemy aby posłuchać elektrostatów.

Dlatego przyjedziemy i zbierzemy-bo wga wzmacniacza zobowiązuje,a też trza dać popracować kondom-by nie powysychały.

Czy twierdzenie zabierzemy Panu odpowiada?.......domówienie na miejcu będzie możliwe?

Chyba do tego czasu nikt nie kupi-chyba że sie mylę.

Czy był podpinany pod elektrostaty kiedykolwiek?

To pytanie proszę skierować do Melancholii.

Ostatni raz byłem tam z kumplem chyba w listopadzie ub roku aby posłuchać German Physics.

Co z tym Pana telefonem?

Przyjmuję zakład, że będzie grało bez problemu.

Zamiast dywagować o swoich wyobrażeniach - radzę posłuchać.- tak przecież często widziałem taką radę, w Pana wpisach również.

Proszę o numer telefonu - jestem ciekaw czy Pan odpowie.

Nie jest to cytat tylko autopsja.

Nie opisuję własnych subiektywnych wrażeń.

Wzmacniacz jest dostępny - można go obejrzeć i posłuchać.

Nalega Pan o nr telefonu-w melancholii go znają,a na jakie pytanie mam Panu odpowiedzieć?

Obejrzeć i posłuchać wzmacniacz za 100000 w sklepie i zdecydować się na kupno po odsłuchu w innych warunkach

jak u siebie uważam za troszkę co najmniej nietaktowne....jesli nie bedzie mozliwości zabrania go i posłuchania

w swoich warunkach.

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Powinienem napisać -- te pytania, bo oczywiście dotyczy to wszyskich postawionych przez Pana pytań.

Poniewż muszę się już wylogować - na następne wątpliwości chętnie odpowiem dopiero w sobotę.

Z tym telefonem to oczywiście zupełnie serio ( tylko publicznie, żadne tam na pw)

Poniewż muszę się już wylogować - na następne wątpliwości chętnie odpowiem dopiero w sobotę.

Z tym telefonem to oczywiście zupełnie serio ( tylko publicznie, żadne tam na pw)

Publicznie to mogę podać ,ale nr seryjny aparatu.

Muszę sie już wylogować bo czas już iść spać.

• Użytkownicy+

Marton nie jest dla starego... Jest zbyt szybki, dokładny i detaliczny. Nie ma słodyczy, pogrubienia i na basie pierdzenia. No i nie ma lamp. Nie wiem po co ta prowokacja, wynik takich porównań znam z góry.

Czekam właśnie na wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Niedługo posłuchamy go w "Kujawskich".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość JAudio

(Konto usunięte)

Przypominam:

bo nie napędzi na bank

elektrostatów,gdzie potrzeba zejść 1-2 ohmy

Nie zamierzam dyskutować o osobistych gustach ale trudno nie odpowiedzieć na taki nieodpowiedzialny wpis

Nie ma na stronie bezpośredniego telefonu do Pana Knagi.Wygląda mi na to,że Pan Knaga

Pana bezpośredniego telefonu też nie ma na tej stronie.

Przypuszczam, że telefon do pana Knagi Melancholia również ma

Przepraszam a tą szybką i niekompletną odpowiedź ale pociąg nie będzie chciał na mnie czekać :)

Widać,że kolega JAudio jest szybki jak pociąg ekspresowy,a nawet niemalże tak szybki jak marton,ponieważ

próbuje mi wkładać do gardła takie słowa których nie wypowiedziałem w iście ekspresowym tempie.

porównanie pokaże co wart jest ten wzmak-trwam nieustająco przy swoim twierdzeniu.

Gość JAudio

(Konto usunięte)

szkoda

Hm.... może powinienem się poczuć urażony(?) :))

Publicznie to mogę podać ,ale nr seryjny aparatu.

Muszę sie już wylogować bo czas już iść spać.

„……jakie jest to ciekawe uczące pokory”

„pokorne cielę dwie matki ssie” - nie jest to dewiza, którą bym polecał w życiu, a już przy słuchaniu muzyki (!!) - straszno.

Co do telefonu - to oczywiście nie jest on mi do niczego potrzebny. Chciałem tylko w prosty sposób wskazać bezsensowność zarzutu, że inni też publicznie tego nie robią. Być może, że chodziło tu o pretekst aby poskarżyć się, że p. Knaga nie odbiera telefonów od Pana. Jest to oczywiście Pana prywatna sprawa ale jeżeli już została poruszona publicznie.. - proszę może spojrzeć prawdzie w oczy - może Pana nie lubi??

( Przepraszam p. Knagę, może to Pana dobry, ulubiony znajomy a przyczyna jest inna. )

Ponieważ zamiast do Melancholii zwrócił się Pan do mnie w sprawie organizacji odsłuchów spieszę donieść ( przeczytałem dziś na stronie tej firmy), że od 19.04 zapraszają na odsłuchy do Warszawy do firmy HI-TON.

Warszawiacy warto! ( to już ode mnie, sam co prawda tam nie byłem i nie znam produktów T+A ale wzmacniacz godny polecenia. Elekrostaty też napędzi :) )

A tak na marginesie, nazwy własne w języku polskim pisze się z dużej litery.

Marton nie jest dla starego... Jest zbyt szybki, dokładny i detaliczny. Nie ma słodyczy, pogrubienia i na basie pierdzenia. No i nie ma lamp. Nie wiem po co ta prowokacja, wynik takich porównań znam z góry.

Czekam właśnie na wzmacniacz Abyssaund . Niedługo posłuchamy go w "Kujawskich".

Prowokacja - czy chodzi o chodzi o moją , jakże niewinną , propozycję zakładu??

Kiedyś ktoś (!) powiedział : „ z dwu zakładających się jeden jest frajer , a drugi oszust (zna wynik)”

Biję się w piersi, raz chciałem przyjąć rolę tego drugiego )

Naturalnie chodziło o techniczne możliwości wzmacniacza, a nie „podobanie się”

Witam Pana JAudio..........prosze o info na pw kiedy mozemy się spotkać w tej firmie HI-TON.

Oczywiście sprawa dotyczy wzmacniacza Marton........jeszcze zapytam czy w w/w salonie mają Martin Logany CLX?

Pytanie jest nadwyraz zasadne-gdyż posiadam wzmaki lampowe-które napędza takie kolumny,a jak wygląda to salonie HI-TON?

Też tak nadmienię na marginesie,że język polski brzmi pieknie i trza umiec się nim posługiwać-ma Pan taki dar boży?

Na temat zakładu jakiegoś tam i pańskiego komentarza do niego uważam ,że było to jak najbardziej nieeleganckie wręcz nietaktowne

z Pana strony...ale co tam co kraj to obyczaj-na swiniaku do Warszawy nie przyjechałem bo jestesmy tu już ponad 200 lat-mówi to coś Panu?

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Witam Pana JAudio..........prosze o info na pw kiedy mozemy się spotkać w tej firmie HI-TON.

Oczywiście sprawa dotyczy wzmacniacza Marton........jeszcze zapytam czy w w/w salonie mają Martin Logany CLX?

Pytanie jest nadwyraz zasadne-gdyż posiadam wzmaki lampowe-które napędza takie kolumny,a jak wygląda to salonie HI-TON?

Też tak nadmienię na marginesie,że język polski brzmi pieknie i trza umiec się nim posługiwać-ma Pan taki dar boży?

Na temat zakładu jakiegoś tam i pańskiego komentarza do niego uważam ,że było to jak najbardziej nieeleganckie wręcz nietaktowne

z Pana strony...ale co tam co kraj to obyczaj-na swiniaku do Warszawy nie przyjechałem bo jestesmy tu już ponad 200 lat-mówi to coś Panu?

- nie wybieram się w najbliższym czasie do Warszawy

- nie wiem co mają w salonie HI-TON, dowiedziałem się o nim dzisiaj ze strony Melancholii

- sądziłem, że zakwestionował Pan możliwości techniczne wzmacniacza Marton, nie wątpię, że Pańskie wzmacniacze są dla Pana najwspanialsze

- co do języka polskiego - zgadzam się, że trzeba się umieć nim posługiwać i że nie mam daru bożego

Nie trza mówić "trza" ino trza mówić "trzeba".

Po znakach interpunkcyjnych robić się spację, przed nie.

"Nad wyraz" pisze się osobno.

O interpunkcji pozostałej nie wspominam.

To tak na marginesie...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie trza mówić "trza" ino trza mówić "trzeba".

Po znakach interpunkcyjnych robić się spację, przed nie.

"Nad wyraz" pisze się osobno.

O interpunkcji pozostałej nie wspominam.

To tak na marginesie...

Jak wieść gminna niesie-

Zaznaczam na marginesie

Trza mi sie szybko uwinąć

Ażeby w tłumie nie zginąć

Nadwyraz jestem zmęczony

Szukam chyba ze złej strony

Lecz znajdę ten sklepik HI-TONA

Żeby posłuchać cuda MARTONA

Panowie (stary audiofil i JAudio), po co udowadniać sobie nawzajem o wyższości tych czy innych wzmacniaczy?

Dla wytrawnego ucha, a sądzę, że obaj  należycie do takich osób, posłuchanie Martona w salonie HI-TON w Warszawie uświadomi Wam sporo o możliwościach samego urządzenia. Przecież możecie posłuchać niezależnie od siebie Martona w ostatnim wcieleniu, a na pytania bardziej szczegółowe odpowie Wam albo sklep, albo może udostępnić kontakt do samego konstruktora. 

Podejrzewam, że chwilami tajemnicza postawa Pana Marka Knagi wynika z chęci selekcji osób tzw.High- End- owych krytykanckich gawędziarzy z towarzystwa wzajemnej adoracji od nawet krytycznych, ale konstruktywnych w swych ocenach opiniodawców.

Wierzę, że prawdziwa cnota krytyki się nie boi. Sądzę, że należy ją tylko poddać weryfikacji.

Ponadto,  Pan Andrzej Zawada (ESA) zna możliwości brzmieniowe Martona Opusculum, a także starsze monobloki Opus, które już bez żadnych wątpliwości podołają wymagającym elektrostatom. Znając kulturę i klasę tego Pana intrygujące pytania otrzymają odpowiedzi.

Ufam, że wtedy podzielicie się z nami forumowiczami ewentualną konstruktywną, a nie destrukcyjną krytyką na łamach tego lub innego wątku.

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Szanowni Państwo.

Ponieważ w natłoku różnych (nie na temat ) wypowiedzi umknęło meritum sporu pozwolę sobie raz jeszcze ( obiecuję ostatni) przypomnieć:

- po wypowiedzi : „…Czytamy-Dopuszczalny przedział impedancji obciążenia 4-16 ohm.Dalszą część przemilczę,bo nie napędzi na bank

elektrostatów,gdzie potrzeba zejść 1-2 ohmy….”

Zaprotestowałem. Uważam, że wypowiedź taka, na podstawie przeczytanej ulotki, jest nieodpowiedzialna. Szczególnie, że w opisie wzmacniaczy podawane są parametry znamionowe i do takich należy się odnieść np. : Martin Logan CLX - 6 ohm.

Po drugie złośliwości typu „W Afryce nie zagra,bo wymagana temperatura otoczenia martona wynosi 5-32 celcjusza.. „ oraz osobiste żale „ nie odbiera telefonu ” za niewłaściwe.

„Panowie (stary audiofil i JAudio), po co udowadniać sobie nawzajem o wyższości tych czy innych wzmacniaczy?”

 Oczywiście nie zamierzam z nikim i w żadnym przypadku nawet dyskutować, że jakieś urządzenie audio jest lepsze od innego - taka już moja wada.

Nie muszę wybierać się również do jakiegokolwiek salonu HI-TON czy Melancholia aby posłuchać jak gra Marton. Podstawą mojego „ systemiku ”  audio jest wzmacniacz Marton Opusculum Reference.

Pozdrawiam.

Z mojej strony sprawę uważam za zmkniętą.

Nie muszę wybierać się również do jakiegokolwiek salonu HI-TON czy Melancholia aby posłuchać jak gra Marton. Podstawą mojego „ systemiku ”  audio jest wzmacniacz Marton Opusculum Reference.

Pozdrawiam.

No to zrobiło się bardzo ciekawie. Kol.stary audiofil będzie zaskoczony tym faktem.

Czemu ta ...referencja .....nie zdobyla swiata , miala tyle czasu na podboj......ale wiadomo.."dzwiek sam sie obroni"

Bo dzwięk Martona jest tak ' żywy ' że Angielscy celnicy chcieli odesłać urządzenie na 6-miesięczną kwarantannę jak zwykli to robić z każdym czworonogiem przywiezionym do UK. Nawet Królowa Brytyjska niewiele mogła pomóc bo przepis prawny jest po to aby go przestrzegać.

Szanowni Państwo.

Ponieważ w natłoku różnych (nie na temat ) wypowiedzi umknęło meritum sporu pozwolę sobie raz jeszcze ( obiecuję ostatni) przypomnieć:

- po wypowiedzi : „…Czytamy-Dopuszczalny przedział impedancji obciążenia 4-16 ohm.Dalszą część przemilczę,bo nie napędzi na bank

elektrostatów,gdzie potrzeba zejść 1-2 ohmy….”

Zaprotestowałem. Uważam, że wypowiedź taka, na podstawie przeczytanej ulotki, jest nieodpowiedzialna. Szczególnie, że w opisie wzmacniaczy podawane są parametry znamionowe i do takich należy się odnieść np. : Martin Logan CLX - 6 ohm.

Po drugie złośliwości typu „W Afryce nie zagra,bo wymagana temperatura otoczenia martona wynosi 5-32 celcjusza.. „ oraz osobiste żale „ nie odbiera telefonu ” za niewłaściwe.

„Panowie (stary audiofil i JAudio), po co udowadniać sobie nawzajem o wyższości tych czy innych wzmacniaczy?”

 Oczywiście nie zamierzam z nikim i w żadnym przypadku nawet dyskutować, że jakieś urządzenie audio jest lepsze od innego - taka już moja wada.

Pozdrawiam.

Z mojej strony sprawę uważam za zmkniętą.

Nie muszę wybierać się również do jakiegokolwiek salonu HI-TON czy Melancholia aby posłuchać jak gra Marton. Podstawą mojego „ systemiku ”  audio jest wzmacniacz Marton Opusculum  Reference.

Widzę, że ujawnił nam się pierwszy użytkownik Martona Opusculum Reference.

Robisz wrażenie orientującej się osoby wiedzącej co kupiła.

Być może jest lub będzie Was więcej, o czym nic nie wiemy.

Mam nadzieję, że nie zamykasz się na temat brzmienia Martona, a raczej na nie poparte wiedzą, a przez co mało konstruktywne wpisy.

Co skłoniło Cię do kupienia tego wzmacniacza i dlaczego właśnie padł wybór na konstrukcję tranzystorową, skoro pisze się na tym forum, że jest ogromny wybór takich konstrukcji na rynku (także lampowych) w podobnej cenie lub niższej i nie ma o co kruszyć kopii ze względu na marginalną produkcję, czy sprzedaż.

Rozumiem, że faktycznie w jakimś konkretnym zakresie gra bardziej zachęcająco od renomowanych firm zagranicznych.

...ale co tam co kraj to obyczaj-na swiniaku do Warszawy nie przyjechałem bo jestesmy tu już ponad 200 lat-mówi to coś Panu?

Ale to było już niesmaczne i nieeleganckie. Obrażanie i poniżanie innych osób.

Ukryta Zawartość

Określenie "kultura" jest pojęciem niezwykle szerokim i obejmuje szereg dziedzin aktywności człowieka. Kultura to zjawiska społeczne i artystyczne; kultura to wytwory materialne i niematerialne; kultura obejmuje między innymi literaturę, sztukę, film.Określenie "kultura" jest pojęciem niezwykle szerokim i obejmuje szereg dziedzin aktywności człowieka. Kultura to zjawiska społeczne i artystyczne; kultura to wytwory materialne i niematerialne; kultura obejmuje między innymi literaturę, sztukę, film. Generalnie ujmując - Kultura to duchowy i materialny dorobek społeczeństwa, w tym charakterystyczne dla danego społeczeństwa wyuczone wzory postępowania, w odróżnieniu od tego, co jest biologicznie odziedziczone.

Ukryta Zawartość

Szanowni Państwo. Podstawą mojego „ systemiku ”  audio jest wzmacniacz Marton Opusculum Reference.

Pozdrawiam.

A kolumny Martin Logan CLX Pan posiada czy też nie-bo w oficjalnej dystrybucji w Polsce była sprzedana tylko jedna para.

Poproszę o zdjęcia pańskiego systemu z uwzględnieniem rzecz jasna Martona i kolumn w systemie-proszę nie uciekać z wątku.

Wierzę, że prawdziwa cnota krytyki się nie boi. Sądzę, że należy ją tylko poddać weryfikacji.

Ponadto, Pan Andrzej Zawada (ESA) zna możliwości brzmieniowe Martona Opusculum, a także starsze monobloki Opus, które już bez żadnych wątpliwości podołają wymagającym elektrostatom. Znając kulturę i klasę tego Pana intrygujące pytania otrzymają odpowiedzi.

Bardzo cenne wiadomości..........ponieważ Pana Zawade znam osobiście-więc nie omieszkam zapytać-

Panie Zawada co Pan uważa na temat najnowszego wzmacniacza Pana Knagi.........czy Pan go widział a może i słuchał przypadkiem?............

.........a może odsłuchy były umówione u Pana?...........

usuneli przymusowa kwarantanne od stycznia 2012 teraz tylko czipowanie , szczepiona wscieklizna , profilaktycznie wytruty tasiemiec i paszport od weterynarza

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

usuneli przymusowa kwarantanne od stycznia 2012 teraz tylko czipowanie , szczepiona wscieklizna , profilaktycznie wytruty tasiemiec i paszport od weterynarza

W Mongolii zamieć,na Kubie Fidelowi zrobili operacje plastyczną,a w Rosji kolej z zachodu na wschód miała tylko tydzień opóżnienia!!

Stary Audiofilu , ciągle ironizujesz ale rzeczywistość da Ci pstryczka w nos i nie omieszkaj zrobić tak jak mówisz i zapytaj

p.Zawadę co sądzi na temat nowego Martona Opusculum Reference i czy w ogóle go słuchał albo słyszał cokolwiek na temat

wzmacniacza Marka Knagi.Czy będziesz miał odwagę i podzielisz się z nami tymi niusami ?

Stary Audiofilu , ciągle ironizujesz ale rzeczywistość da Ci pstryczka w nos i nie omieszkaj zrobić tak jak mówisz i zapytaj

p.Zawadę co sądzi na temat nowego Martona Opusculum Reference i czy w ogóle go słuchał albo słyszał cokolwiek na temat

wzmacniacza Marka Knagi.Czy będziesz miał odwagę i podzielisz się z nami tymi niusami ?

Jak mam nie ironizować-skoro wytłuszczasz mi litery jeszcze czytam bez binokli-wiec wszystko widzę.

Moja ironia jest celowa-bo nie chciano pożyczyć wzmacniacza Marton na odsłuchy i sprawdzania go pod Marin Loganami CLX..........

Po raz kolejny zapytuję...czy to jest problem?

Odwage mam od dziecka i nikt mi zadnych pstryczków nie bedzie dawał.

Wyobrazacie sobie to,aby Pan Zawada-producent-żle ocenił brzmienie wzmaka Marton?......a myślicie moi mili ze gdyby Pan Zawada słuchał

u siebie najnowszego Martona-to odsłuch by sie odbył na pewno na kolumnach ESY.

Teraz jest takie pytanko-czy w Polsce miałby ktoś ochotę sprawdzić wzmacniacz Martona na kolumnach Martin Logan CLX?..........

...............oczywiście poza miejscem mi znanym-więc widać gdzie tkwi problem-bo ile jest ML CLX-ów w Polsce?

Mam możliwość sprawdzenia więc pisze w tym watku-jesli ktoś ma takie elektrostaty to proszę dac znać,ponieważ jednoznacznie stwierdzam,że

elektrostat-elekrtostatowi nierówny-więc co innego jest napędzić jakies tam elektrostaty,a co innego ML CLX-łatwe do wytłumaczenia-dla mnie.

Wyobrazacie sobie to,aby Pan Zawada-producent-żle ocenił brzmienie wzmaka Marton?......a myślicie moi mili ze gdyby Pan Zawada słuchał

Stary Audiofilu , w poście wyżej # 694 poddałeś w wątpliwość czy p.Zawada w ogóle słyszał o Martonie nie mówiąc już o mozliwości odsłuchu wzmacniacza Marka Knagi a teraz przerzucasz ciężar wątpliwości na to czy Opusculum pociągnie Martina Logana CLX.....

Powoli , bądż konsekwentny i przyjmij na klatę odpowiedzialność wcześniejszych podtekstów i zarzutów i dowiedz się

czy p.Zawada słyszał i słuchał Martona Opusculum Reference.Skonfrontuj i daj nam znac na forum jak jest naprawdę. Czekamy.

Ps.Na pewno jedną z par Martina Logana CLX ma kolega Szymon o czym pisał wielokrotnie na forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.