Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

No i sa piekne.

W sumie nie ma sie czego przyczepic.

Jesli beda na AS to posiedze u nich dluzej i poslucham - pierwsze wrazenia jakie mam ze sklepu i ASX 2000 sa bardzo pozytywne - ale dluzszego odsluchu sobie wtedy nie sprawilem bo braklo czasu….

• 2 tygodnie później...

Sluchalem AS na w sobote i niedziele - spedzilem w pokoju Abyssound w sumie ze 2,5 godziny - no moze nie za wiele, ale musze przyznac, ze opadla mi szczeka.

Sluchalem integry i A klasowej konowki mocy (zrodlo- gramofon i pliki - producenci raczej malo istotni) zapiete do starych infinity Renaissance 90.

Dla mnie - jeden z ciekawszych i lepszych dzwiekow tegorocznego AS - nawet z wiekowymi kolumnami i raczej malo znanymi sprzetami towarzyszacymi Abyssound zagral poprostu super.

Abyssound to jest polski High End w najlepszym tego slowa znaczeniu i jesli ktos planuje zakupy wzmacniacza lub pre ampu w najblizszym czasie powinien Abyssound brac pod uwage bardzo powaznie - ten dzwiek jest godny uwagi..

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Do mnie dojechały do testów kabelki głośnikowe DC Components model 3.4. Przekazano mi je wraz z informacją, że w kilku wypasionych systemach pogoniły produkty uznanych marek kablarskich. Kabelki się wygrzewają i układają, ale już czuć że mają to coś w sobie.

Abyssound to jest polski High End w najlepszym tego slowa znaczeniu i jesli ktos planuje zakupy wzmacniacza lub pre ampu w najblizszym czasie powinien Abyssound brac pod uwage bardzo powaznie - ten dzwiek jest godny uwagi..

polacy maja tendencje to uwazania ze "zagraniczne" jest synonimem "lepszego"

sam jestem ciekaw jak te klocki graja

• 3 miesiące później...

że w kilku wypasionych systemach pogoniły produkty uznanych marek kablarskich

Czy już się wygrzały, czy potwierdziło się to również w systemie Kolegi, Kolega przerwał opis ciekawej sytuacji.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy już się wygrzały, czy potwierdziło się to również w systemie Kolegi, Kolega przerwał opis ciekawej sytuacji.

Tak. Grają fajnie, detalicznie a jednocześnie po tej cieplejszej stronie, dość precyzyjnie i konturowo, co rzadko kiedy chodzi w parze. Estetyką grania przypominają mi trochę Kimbera KS3035, może dlatego mi się podobają. Przy czym Kimber ma lepiej zdefiniowany dół pasma, więcej wypełnienia i wybrzmień.

polacy maja tendencje to uwazania ze "zagraniczne" jest synonimem "lepszego"

Ta tendencja właśnie ulega zmianie na naszych oczach i bardzo dobrze.

Jest nie do pomyślenia, że nie potrafimy jako nacja zbudować dla siebie elementów, komponentów dla systemu audio hi end, to jakieś nieporozumienie.

Potrafimy je wytworzyć, do tego często lepiej niż ktokolwiek inny, skoro Japończycy odpuścili, to konkurencja nie jest problemem.

Kimber ma lepiej zdefiniowany dół pasma, więcej wypełnienia i wybrzmień.

To jednak się nie potwierdziła ich wyższość /DC/, tego byłem ciekaw.

Dziękuję.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To jednak się nie potwierdziła ich wyższość /DC/, tego byłem ciekaw.

Nie, KS 3035 jest obiektywnie lepszym kablem, ale jego cena jest niestety zaporowa. Ciężko te kable porównać, nowy KS 3035 w polskiej dystrybucji ma detal rzędu 27 tys. zł za 2x2,5m...

cena jest niestety zaporowa.

To kabel głośnikowy, więc musi zawierać znaczną ilość bardzo dobrego przewodnika, cena nie jest więc z kapelusza, przecież polskie kable głośnikowe też kosztują podobnie, w wykonaniu firmy która wytwarza je z czystego srebra.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie wiem ile może kosztować zawarte w 5m kabla srebro, ile know-how, ile marketing, itp... Ale cena rzędu 27 tys. zł wydaje mi się lekko przesadna. No ale są jeszcze droższe kable typu Transparent coś tam za 60 tys. $;-)

Tak, kable są drogie, trudno wytworzyć dobry kabel, inaczej konkurencja spowodowałaby redukcję cen, w rzeczywistości zanosi się jednak na podwyżki i to znaczne, w kategorii referencyjnych produktów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.