Skocz do zawartości
IGNORED

Kenwood DP5050, a CD NAD?

bodex4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

obecnie posiadam wzmacniacz NAD 316 + Monitor Audio BX2 + kable głośnikowe QED SILVER ANNIVERSARY XT.

Porównałem DP 5050 z niższym modelem który stoi u mnie w szafie (DP3060) i na tym sprzęcie różnica w dźwięku jest zauważalna (większa przestrzeń wyższego modelu, choć różnica jest minimalna). Robiłem też porównanie na moim sprzęcie interkonekta z marketu z jakimś (nie pamiętam modelu) Chordem za 190 zł i różnica jest bardziej zauważalna w dźwięku (mniej metaliczno-cyfrowy dźwięk).

Nurtuje mnie jedno pytanie czy przesiadka z CD Kenwooda na odtwarzacz CD NAD jakiejś niższej serii (512, 522) poprawi jakość dźwięku z tej klasy sprzętu. Kompletnie nie mam pojęcia ile wart jest ten Kenwood 5050 w porównaniu z nowszym sprzętem szczególnie z marką NAD???

Przyszłościowo zmienić odtwarzacz CD czy raczej dać sobie spokój, bo wiele nie poprawię.

...dzięki za pomoc:)

https://www.audiostereo.pl/topic/91657-kenwood-dp5050-a-cd-nad/

Zauważyłem że Kenwood Dp 5050 ma taki sam przetwornik co NAD 510 czyli SAA7350. Tak więc byś może jakość dźwięku a właściwie jego mniej lub bardziej cyfrowe brzmienie można porównać do tego odtwarzacza? A NAD 510 to chyba dość słaby odtwarzacz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.