Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla OB z Sabami

miku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegos czasu pracuje nad OB.

Do dyspozycji mam Saby Greencone, na dol Alpierdy 18" lubS tare Sansui 16" W 146.

Niestety, jedyne miejsce w nowym mieszkaniu, gdzie to gra, to srodek salonu.

Nie jest to kwestia WAF. Sam nie daje rady z takimi dechami po srodku pokoju :)

Szukam alternatywy w postaci mieszanki - obudowa aperiodyczna, ewentualnie dalej OB na same saby + cos z Alpierdem. Ma ktos pomysl jak zamknac tego alpierda w obudowe aperiodyczna lub zamknieta, zeby to zagralo, nie pierdzialo?

A jak wyglada aperiodyczna na Saby?

Jakies rozmiary?

Moge miec bi amping. Na gore monobloki GM70 bac na kt88 SE.

Pomiedzy zwrotnica aktywna behringera.

Czekam na propozycje, doswiadczenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/91674-alternatywa-dla-ob-z-sabami/
Gość StaryM

(Konto usunięte)

W wątku tutaj też zadałem pytanie, jak zagospodarować właśnie kupiony zestaw 4 głośników Saby.

Podrzucono mi sporo ciekawych linków i rozwinęła się dyskusja. Niektóre propozycje są obiecujące. Ja też myślałem najpierw o odgrodach, ale chciałem mieć jednorodnie na Sabach, bez dodatkowego "basowca". Potem doszedłem do wniosku, że na OB to mam za mały pokój. Na razie jestem po pierwszych testach i rozmyślam nad dalszymi rozwiązaniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.