Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz ART DJ PRE II. Czy ktoś słyszał ?

Paweł Krk

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzecik dosc fajny, tylko ma jedna wade.Nie ma wylacznika .... to znaczy moj juz ma , zostal dorobiony.Nie trzeba kupowac swiatelek, bo swieci jak choinka ;)

Też mnie korci umieścić wyłącznik w miejscu tej niebieskiej, wkurzającej diody, tylko 2letniej gwarancji szkoda :(

Nie lepiej podpiąć pre pod listwę z wyłącznikiem?

Sprzecik dosc fajny, tylko ma jedna wade.Nie ma wylacznika .... to znaczy moj juz ma , zostal dorobiony.Nie trzeba kupowac swiatelek, bo swieci jak choinka ;)

Jakieś fotki? Tak z ciekawości:)

Moj znajomy zajmowal sie modyfikacja, a poza tym jeslo sienie myle to plytka jest tak usadowiona ze nie da sie inaczej., miejsca malo w "obudowie" a trzeba jeszcze przewody zmiescic ;)

Pozdrawiam.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Panowie, a jak Wam się wydaje, ile ciąga prądu na stend baju taki kurdupelek?

U Pro-jecta piszą, że mniej niż 1W. Przeciętny telewizor LCD bierze 3-5W.

Moj znajomy zajmowal sie modyfikacja, a poza tym jeslo sienie myle to plytka jest tak usadowiona ze nie da sie inaczej., miejsca malo w "obudowie" a trzeba jeszcze przewody zmiescic ;)

Pozdrawiam.

Też tak myślałem...

Pozdrówka!

Frywolny ale to juz nie chodzi o pobor mocy, bo to tak czy siak zmieszna wartosc ale te swiecidelka moga przyprawic o mdlosci.Spac przy swiecacej karuzeli ?... hmmm ;)

Wiecie, też mi się wydaje , że nie warto włączać i wyłączać naszych sprzętów. Nie pobierają one znowu jakiś giga Watów, a dla niech będzie zdrowiej.

ja też pstrykam tylko na wakacje lub jakiś dłuższy wyjazd.

A sam pre , w swojej klasie bardzo udany, rzekłbym bez większej konkurencji.

robiz

Wiecie, też mi się wydaje , że nie warto włączać i wyłączać naszych sprzętów. Nie pobierają one znowu jakiś giga Watów, a dla niech będzie zdrowiej. ja też pstrykam tylko na wakacje lub jakiś dłuższy wyjazd.

robiz

Też tak sądzę i też tak robię, dlatego nie uznaję pomysłu z wyłączaniem listwy po każdym odsłuchu. Irytuje tylko ta dioda oświetlająca pół pokoju, dlatego pewnie po okresie gwarancji umieszczę ją jakoś w środku obudowy i dla świętego spokoju w dziurce która po niej zostanie założę prosty wyłącznik.

Jeśli ktoś nie ma plomb i ma możliwość wrzucenia fotek preampu od wewnątrz- będę bardzo wdzięczny :)

Witam,map ten pre od jakiegoś czasu i powiem,że porównanie z CA 551p wyszło na korzyść Art DJ ,powiem więcej dla mnie różnica jest bardzo duża,nie wiem jak to zostało zrobione ale jestem w szoku,jedno pytanie,nie bardzo wiem do czego służą dwa przyciski po lewej stronie,czy myślicie,że zastosowanie inngo lepszego zasilacza coś by więcej zmieniło?

I jak sprawa z głośnością,czy lepiej na maxa podkręcić w pre,a potem tylko podkręcać lekko we wzmacniaczu,mam audiolaba 8200a,można go przestawić na tryb końcówki mocy(tak lepiej?)czy zostawić w trybie integry?

Co do pokretla to musisz sbie patrzec na kolorki diody, jak pojawi sie czerwona to trzeba zmniejszyc bo wystepuja przesterowania....co do pomaranczowych diodek to wlaczaj i sam zobacz czy cos pomagaja ... ja mam je wlaczone, jest tam niby jakis filtr ale u mnie nie sprawdza sie za bardzo, reszte pewnie dopisza bardziej obeznani.

nie bardzo wiem do czego służą dwa przyciski po lewej stronie,czy myślicie

Pierwszy to prawdopodobnie filtr subsoniczny a drugi to pojemność wejściowa 100PF/200PF.

Olej przelaczniki , wlacz je i ustaw odpowiednio gaina do swojego sprzetu.Nie ma co ukrywac art jest swietny w swoim przedziale cenowym ale to nadal baaardzo budzetowy sprzet wiec nie wymagaj zbyt wiele ....

Pozdrawiam.

Trochę teraz eksperymentuję i podłączyłem audiolaba jako końcówkę mocy,tylko teraz głośnością steruję z poziomu przedwzmacniacza i jak dam na maxa w lewo czyli ściszam to nie mogę dżwięk nadal idzie z głośników

Trochę teraz eksperymentuję i podłączyłem audiolaba jako końcówkę mocy,tylko teraz głośnością steruję z poziomu przedwzmacniacza i jak dam na maxa w lewo czyli ściszam to nie mogę dżwięk nadal idzie z głośników

Preamp gramofonowy nie jest do tego aby sterować nim końcówkę mocy. Czekamy wszyscy aż ją usmażysz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.