Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z Transparentem

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

pytam uż winym wątku ale... jaie różnice brzmieniowe sa między Transparentem a MITem? bo zastanawiam się nad kupnem Transparenta Ultra głośnikowego (wersja XL powiedzmy) - jak na jego tle brzmi np. MIT MH-750 Shotgun? zbliżone brzmienie? substytut? jesli mam ic Ultra to jednak lepiej iśc w Transparenta? bo czytałem, że MIT lubi ic MITa bardzo....

• 1 rok później...

Troche czasu od ostatniego wpisu minelo, wiec moze macie jakies nowe doswiadczenia z ta firma?

Znam starsza linie tych kabli, mam nawet chwilowo wpiety xlr Reference, no wlasnie i tutaj pytanie. Jak maja sie starsze produkty do dzisiejszych, chodzi mi o technologie MM, czy Ultra MM powinien byc "lepszy" od starego Reference? Jakie roznice w brzmieniu miedzy XL a MM?

• 5 miesięcy później...

mam właśnie doświadczenia z transparentem pierwsze. dokładnie jest to musiclink balanced. dla mnie gra mało efektownie w pierwszej chwili, ale niezwykle przyjemnie. mam też teraz w domu veluma (napisane tylko reference) i velum ten gra być może nieco szczegółowiej pokazując choćby różne brudy ze strun kontrabasu. wątpię aby mi brakowało takich detali w słuchaniu muzyki. być może nie jestem audiofilem jednak.

wracając do transparenta: pasuje mi takie granie. jest przestrzeń (choć nie nadmuchana raczej), jest piękna barwa (cafe zimmerman grające bacha). bardzo dużo spokoju wydaje się ten kabel wnosić. taki swoisty zen.

velum jest chyba nieco bardziej spontaniczny.

mam zamiar porównać jeszcze transparenta z innymi kablami w przyszłości, ale na razie daję mu szansę na zostanie.

ktoś może wie, ile taki jest wart? nie chcę przepłacić :)

????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.