Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory Franco Serblin Accordo

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybant - Cewka taśmowa to mit, który trzyma się dobrze. Ważniejsza jest grubość "druta".

Czasami tak , czasami nie...zależy gdzie.

Być może te głośniki są wybitne , ale mają kilka niezłych myków ...jak te speakony..;))

Wcześniej Hiendowe WBT kosztujące kilka razy wiecej niż cała zwrotnica ...a za nimi speakony za kilkanaście złotych...;))

Zgodnie z zasadą " czego oczy nie widzą tego sercu nie żal";))

Robią nas w balona Ci producenci , oj robią;))

Gość cybant

(Konto usunięte)

W sumie nic ....

Tylko w jakim celu jest wypasione WBT jak dalej jest degradujące dźwięk połączenie ...to trochę jak sztukowanie kabli głośnikowych...?

Zresztą, ktoś nie tak dawno odsłuchiwał tutaj zaciski głośnikowe;))

Myślę , ze akurat to podłączenie można było zrealizować solidniej...ale może się czepiam;)

Cybant - Cewka taśmowa to mit, który trzyma się dobrze. Ważniejsza jest grubość "druta".

Dla mnie wpis niezrozumiały,a nawet powiedziałbym nonszalancki.

Dobrze zaaplikowana cewka taśmowa i nasączona taśma kitem pszczelim robi muzykę-pisze to całkiem serio.

Dwukrotnie przecież tego słuchałeś u Rocha.

Zresztą zapytajcie Twonka,że żadne wykresy nie grają-tylko praktyka i ludzka ciekawość-taka najzwyklejsza pasjonacka poparta dobrym słuchem

jest coś warta.

Zgadzam się, że to połączenie jest trochę problematyczne. Prawdopodobnie wymuszone względami praktycznymi.

Gdybym ja miał Accordo to by mnie kusiło, żeby to przerobić na połączenie stałe.

Co do komponentów zwrotnicy to całkowicie popieram, że jest to wdzięczny temat do eksperymentów i warto z tego wycisnąć 100% mocy.

Ja aktualnie wywaliłem gniazda WBT i zainstalowałem Mundorfy, ale o efektach jeszcze za wcześnie pisać.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Zgadzam się, że to połączenie jest trochę problematyczne. Prawdopodobnie wymuszone względami praktycznymi.

Gdybym ja miał Accordo to by mnie kusiło, żeby to przerobić na połączenie stałe.

Co do komponentów zwrotnicy to całkowicie popieram, że jest to wdzięczny temat do eksperymentów i warto z tego wycisnąć 100% mocy.

Ja aktualnie wywaliłem gniazda WBT i zainstalowałem Mundorfy, ale o efektach jeszcze za wcześnie pisać.

I to się nazywa prawdziwe podejście Audiofila:)

A przetworników jakieś 2400 zł (i to kupując detalicznie). I co z tego? ;-) Całkowity koszt mieści się pewnie w 8-9 tysiącach za parę (wliczając przepiękne obudowy z litego drewna, terminale, maskownice, standy, instrukcje, pudła transportowe itp.). Drugie tyle, to marża producenta, a trzecie - dystrybutora. I tak w sumie niewielki narzut przy dość ograniczonej przecież produkcji. Myślisz, że wykonanie takich SF Guarneri jest droższe?

Ostatnio rozmawiałem z pewnym producentem high-endu z Italii. Dowiedziałem się, że koszt materiałów zwykle nie może wynieść więcej niż 15-18% ceny detalicznej urządzenia aby produkcja made in Italy okazała się opłacalna. Tak więc elementy składowe Accordo (w tym koszt kartonów, instrukcji i każdej pierdołki) nie powinien przekroczyć łącznie 5000 PLN. W przypadku Accordo chyba przekraczają...

Koszt robocizny w Italii jest obecnie ekstremalnie wysoki. Wszystko przez kretyńsko wysokie podatki i opłaty związane z zatrudnieniem jakie rząd włoski narzucił na producentów w tym kraju. Wielu włoskich producentów jest zachęcanych przez pośredników ze Słowenii czy nawet Austrii aby przenieść produkcję do tych krajów, dzięki czemu będzie sporo taniej.

Nie wiem w czym problem z ceną - choć ta w przypadku Accordo wydaję się być stosunkowo rozsądnie skalkulowana - poza tym ile firm jest wstanie tak wykonać kolumnę, która w dodatku po prostu pięknie brzmi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.