Skocz do zawartości
IGNORED

Jeszcze raz słuchawki 500-800 zl

Luc

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie polecam Beyer 150,mają wsztstkie te cechy których szukasz.Jeśli możesz naciągnąć troche budżet

polecam Grado SR 125 fantastyczne do jazzu i akustyki ogulnie trochę lżejszy dźwięk w stosunku do większości słuchawek-więcej pytań na emil. [email protected]

>HUmI

No wlasnie kolego..BUF634..a jeszcze rownolegle....one daja wiekrza wydajnosc pradowa ale bez nich dobry scalak gra lepiej ewidentnie!Jezeli nieslyszysz roznicy z i bez no to trudno....

Tak patrze i patrze...bladzenie we mgle...

>drakul

Dobry scalak gra ewidentnie lepiej bez BUF634 niz z nimi ??? No to jest ciekawe stwierdzenie :))) A co masz na mysli mowiac scalak ??? bo napewno nie wzmacniacz operacyjny :))) Nie sadze zeby nawet najlepszy sygnalowy wzmaczniacz operacyjny gral bezposrednio obciazony sluchawkami !!! :))) no moze bardzo bardzo cichutko :))) Mozesz mi wytlumaczyc jak podlaczec sluchawki bezposrednio do OPA637 albo AD797 ??? bede bardzo wdzieczny i napewno usune wszystki bufory wyjsciowe z mojego wzmaka :) gwarantuje :) a co do slyszenia to doskonale slysze roznice z BUF634 i bez niego :) ale w odwrotny sposob niz kolega :)

Jest to kwestja NFB!To raz....

Dwa..to ze 637 czy 797 maja zbyt wysoka impedancje wyjsciowa!

Do tego dochodzi warunek jak najnizszej wartosci impedancji zasilacza....

W.w. dotyczy obciazen od 100 Ohm w gore!

Osobiscie stosuje w zal.od potrzeb TPA 6120,OPA551 lub lepszy 552.i fantastyczny scalak OPA1632..polecam.

AD797 jest znacznie lepszy od OPA 627/637...moim zdaniem...ale do sluchawek bym go niezaaplikowal....

TLE z serii Excallibur maja po min.70mA,OPA551/2 250mA,TPA... 700mA,1632 150mA.

Wedlug mnie BUF matowi brzmienie i zmniejsza ilosc mikrodetali....pomimo jego dobrych parametrow dynamicznych....pewnie wynika to z charakterystyki tr.bipolarnych na ktorych jest zrobiony....

Na OPA 671 tez mozna dobrze zagrac....LM6172 tez sa dobre..

W torach sluchawkowych symetrycznych OPA1632 deklasuje konkurencje...ale to moje zdanie...

Pozdrawiam.

---> drakul

sterujesz sluchawki bezposrednio z OPA1632? mozesz podzielic sie taka aplikacja? mozesz pisac na priva [email protected] :) bede bardzo wdzieczny :) Osobiscie bardzo chetnie urzywam OPA1632 i jego poprzednikow THS ale nigdy nie probowalem sterowac nim bezposrednio sluchawek. czekam na jakis schemacik i pozdrawiam :)

• 2 miesiące później...

> ChUmI - kiedys sluchalem tych sluchawek i powalily mnie, no i ta ergonomia :)

Jesliby ktokolwiek chcial sie pozbyc tego modelu (MDR-F1), lub wie, gdzie go mozna kupic (raczej second hand, bo juz sa nieprodukowane :( ) - bardzo prosze o info - GG: 4451294, lub [email protected]

Dzieki i pozdrawiam

A oto fotka poszukiwanych sluchawek :)

[obrazekLUKASZ-167637_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 lata później...

Witam,

Watek stary, ceny sporo sie zmienily.

Szukam sluchawek w granicach 500-600 zl uzywane.

Charakter sluchawek: bez podbarwien, neutralnie, liniowo.

Problem jest jeden, sluchawki maja grac bezposrednio z wyjscia sluchawkowego w CD.

CD to mocno modyfikowany CD 555 ESD, gra na poziomie CD z przedzialu okolo 5-6 kzl nowy (porownywalem np z CEC 51XR). CD ma calkiem niezle wyjscie sluchawkowe.

Moze kiedys dokupie wzmak sluchawkowy, tymczasem bedzie to mialo grac bezposrednio z CD.

Co polecacie ?

Podłączałem HD600 bezpośrednio do wyjścia CD TECHNICS jakiś model 7 nie pamiętam już, ze dwa lata go mialem i grało to normalnie to znaczy głośno na tyle że ewentualnie można by było ogłuchnąć,wtedy wydawało się że jest pięknie,po zakupie wzmaka było oczywiście lepiej,ale czy nie warto słuchac z wyjścia cd? Myśle że warto i daje to sporo frajdy.

HYBRYD mi bardzo się podobają HD580, od dawna są nieprodukowane ale za to można je wyrwać NOWE za ok600zł!!! Wyglądają tandetnie ale grają już tak jak powinny grać tanie i dobre słuchawki.

pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jestem zmuszony sluchac z wyjscia CD, bo tylko CD moglem zabrac ze soba za granice. Na razie mam przymusowy odwyk od sprzetu :/, a czlowiek bez muzyki wariuje :(

Z tego co widze HD600 maja 50 ohm, to nie ma prawa nie grac przez CD :)

Dodam jeszcze, ze sluchawki musza byc uniwersalne (muzyka)

Jakies inne typy ?

Jak maja sie sluchawki z podobnego przedzialu cenowego Grado i Beyerdynamic do Sennheiser HD600 ?

rzeczywiscie maja 300 ohm,

tutaj sprzedawca podal bledna inform:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja z kolei nie miałem 600 ani w ręce ani na uszach, podobają mi się 580-tki ale takie wrażenie robią tandetności i plastikowości, mam nadzieję że 600 obudowę mają solidniejszą. Ale... 580 wynagradzają to brzmieniem. Sam bym sobie kupił ale nie jestem miłośnikiem nauszników, dlatego wieczorami prowizorycznie zakładam hp8900 :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

zależy od wzmacniacza - jak będzie je trzymał za mordę to bas jest pierwsza klasa - będzie miał masę i potęgę ale jednocześnie będzie szybki i konturowy

990 Pro wygrzewają się ok. 200 godzin

fakt 990Pro musza byc trzymane za morde aby bas nie byl zbyt mocny i misiowaty ale i wysokie lekko przytepione. A HD580 nie sa zbudowane kiepsko, moze i plastykowe ale naprawde ladna konstrukcja i bardzo solidna, oprocz kabla ktory jest jaki jest.

Na Lake People G99/2 Bayerdynamiki są dobrze kontrolowane (trzymane za pysk) Do braków góry to nie podejrzewam ani modelu BD990PRO ani BD880PRO nawet według mnie są ciut za jasne .Same Bayerdynamiki mają ten plus że w trakcie wygrzewania bardzo mało zmieniają sposób grania i według mnie to bardzo duża zaleta jeśli mają służyć do porównywalnych odsłuchów w dłuższym czasie (np. nagrania) .Zapominamy jeszcze że można je zamówić także w wersji niskoomowej co zaoszczędzi nam baterii w przenośnych grajkach ,chociaż sądzę że trochę te słuchawki są za dobre na takie przeważnie słabe żródła

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kumpel w USA może mi kupić sluchawki w dobrej cenie.

Zastanawiam się nad Beyerdynamic DT150 lub DT990 PRO, Grado SR225 ewentualnie w trochę wyższej cenie AKG K701.

Do muzyki, której slucham preferuje dźwięk żywy, dynamiczny z dobrym basem, nie pozbawiony analityczności i bez natarczywej góry.

Wzmacniacz sluchawkowy w przyszłości - na razie bedą podłączone do NAD C370.

Aktualnie mam Sennheisery hd 570.

Co proponujecie ?

>

>Jesliby ktokolwiek chcial sie pozbyc tego modelu (MDR-F1), lub wie, gdzie go mozna kupic (raczej

>second hand, bo juz sa nieprodukowane :( ) - bardzo prosze o info - GG: 4451294, lub [email protected]

>

>Dzieki i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Napisz go gościa z allegro, bo kiedys wystawił, ale nie sprzedały mu się, może jeszcze bedzie miał

Ukryta Zawartość

>Zastanawiam się nad Beyerdynamic DT150 lub DT990 PRO, Grado SR225 ewentualnie w trochę wyższej cenie

>AKG K701.

to wszystko są dobre słuchawki, wybór jest kwestią gustu

ja proponuję Grado SR225, które wysoko cenię i które w USA mają dobrą cenę

DT150 są równie dobre brzmieniowo tylko zupełnie inne, ale tu brzydota i niewygoda mogą być czynnikiem - to słuchawki dla ruskiego czołgisty ;-))

powyższe znam

z kolei DT990 pro chwalą prawie wszyscy - raczej się nie zawiedziesz, ale głowy nie dam, nie słuchałem

jeśli z kolei chcesz "mieć hi-enda" to kupuj AKG K701, w przeciwieństwie do powyższych są one powszechnie "zaliczane do hi-enda" ;-)

ale są różne opinie zarówno co do dobroci basu (rzecz bardzo subiektywna) jak i góry

ja ich nie rozważałem ani przez chwilę bo są okropnie brzydkie - połączenie tego białego lakierku i brązowej skórki to czysta szmira

żona by wniosła o rozwód jakbym je włożył na głowę ;-))

pzdrw.

graaf

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.