Skocz do zawartości
IGNORED

MUSICAL FIDELITY serwis

SviRu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... mam spory problem z moim wzmacniaczem Musicalem Fidelity A2. Na poczatku pojawil sie delikatny brum slyszalny w glosnikach, ale tylko po przystawieniu ucha na niewielka ogleglosc. Zawiozlem wiec sprzet do poleconego mi serwisu we Wroclawiu. Powiedziano mi, ze wszystko naprawione i jest tak jak byc powinno. W odmu okazuje sie, że jednak wszystko jest tak jak bylo. Zawoze ponwnie... oni twierdza, ze tak ma byc. Mowie, ze tak na pewno nie ma byc... bo tak wczesniej nie bylo... ni sa niezlomni i upieraja sie, ze tak ma byc. Dodam tylko, ze brum naprawd emocno slyszalny... a juz bardzo slyszalny jak sie zrobi biwire.. No nic problem przestal mnie interesowac po czasie.. wiadomo trzeba sie oswoic z mysla. Niestety zaczelo mi wywalac bezpieczniki przy starcie wzmacniacza. Sa to 5A bezpieczniki... wiec dosyc sporo... czasem wywaloalo czasem nie.. czasem az swiecily przy odpalaniu... w koncu rozwalilo mostek. Wymienili mostek. Po tygodniu znowu rozwalilo bezpieczniki. Zawiozlem. Dzwonia ze wzmacniacz jest caly i nie maja pojecia co sie dzieje. Wzmacniacz super sprawny. Zabieram do domu - po paru godzinach rozwala bezpieczniki... wymieniam sam... wzmacniacz wlacza sie i wylacza sam... nie palac bezpiecnzikow. Zawiozlem. Naprawili jak mowia.. wymienili tylko bezpieczniki!... zawzoe do domu a tu okazuje sie, ze wzmaczniacz prawie nie gra!!! Tzn. prawie nic nie slychac w kolumnach. Slysze, ze gra ale bardzo cicho... oba kanaly tak samo... czy ktos ma pomysl co sie stalo? Obie koncowki graja teraz tak samo cicho... troche dziwne.. wzmak sie grzeja tak jak sie grzal gdy byl sprawny... czy ktos zna jakis dobry serwis we Wroclawiu? Badz jakikolwiek serwis inny niz audioklan? Tan chca za samo sprawdzenie 150 + przesylka + naprawa... bedzie z 500zl pewnie. Nadal lepiej niz sprzedac to za pare stowek. Za wzmaka dalem 1400zl... gral slicznie... Porsze o pomoc. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/9185-musical-fidelity-serwis/

A może byś go jednak schandlował? (pewno bym się zdecydował) :))

Spróbuj podłaczyć wzmaka zupełnie osobno (bez innych komponentów) do odzielnego gniazda sieciowego (i bez uziemienia) i czy wtedy też dzieją się takie numery?

A może kondensatory w zasilaniu (może diody) są walnięte i efekt pogarsza się coraz bardziej. Dziwne z tym serwisem.

pozdr

SviRu -> też posiadałem swego czasu MF A2 . Faktycznie super grał . Aż takich historii jak ty nie miałem , choć np. w czasie używania kabla Mogami Blue Rocket było słychać jakieś dziwne przydźwięki . Zmiana na Vdh The Wind załatwiła sprawę . Ten sam Mogami grany później na ECI-2 też już nie powodował takich rewelacji (ale dźwięk nie był już tak przyjemny jak z MF-em) . Ale do rzeczy -> polecam naprawdę świetnego fachowca o którym była mowa już bodajże na tym forum -> Lech Kałuża z Milanówka . Wiem , daleko od Wrocławia , ale człowiek od lat siedzi w Musicalu (robi sporo dla AK, choć jest niezależny) . Mi znakomicie doradził w sprawie A300 i nie wziął nawet za to złotówki . Wcześniej bezproblemowo rozprawił się z Micromegą Stage , która nie chciała wszystkiego czytać (potem już czytała wszystko jak pierwszoklasista odnajdujący sens życia w czytaniu po nauczeniu się literek - bezproblemowo i z pasją) . Numer do Pana Lecha (podaję oficjalnie bo dostępny w Panoramie) to 022/758-34-32 . Porozmawiaj choć , a wyrobisz sobie zdanie

Witam. Co do sprzedania to i owszem chce go sprzedac... tylko nie wiem ile on jest teraz wart... moze sie okazac, ze so sie stalo z selektorem zrodel... bo np. dzwiek w glosnikach jest prawie identycznie glosny dla kazdego zrodla (aux,cd itd) pomimo, ze cd podlaczone jest tylko do jednego zrodla! Wielkie dzieki za ten kontakt. Na pewno przedzwonie wybadam jak wyglada sprawa. Jak naprawie Musicala to nadal bede chcial go sprzedac... wiem, ze to jest bardzo chodny sprzet bo prawie wcale go nie mozna kupic. Gra jak za ta cene swietnie... mialem wczesniej Creeka itd. Jezeli chcesz kupic do daj znac chetnie pogadam :). Moj adres to [email protected]. Mam zdjecia jakby cos. Jeszcze raz dzieki za ten kontakt. Ma ktos jeszcze jakies propozycje?? Pozdrawiam.

ja mówię o Bartku, który czasami sie tu udziela, robi m.in. wzmak Cortazarowi. NA JakiegośPiotrka mam namiar telefoniczny. Ktośkiedyś tu na forum podawał ten namiar , jakoby jest to jedyna osobe we Wrocku która zna się na MF`ach. Jeżeli to ten sam, o którym pisze Siviru to zaproponowałem zapytać Bartka, czy czuje się na siłach.

Oftopic:

te kolumny na fosteksach, o których wam wspominałem wyjeżdżają od mnie i prawdopodobnie trafią do Combitu. O ile ktośich nie weźmie (ponoć ktośjest umóiony na odsłuch) być może będzie można ich tam posłuchać. Warto się wybrać. Dziś przełączyłem się na swoje JBL`e, cholernie BOLI!!! Muszę coś z tym zrobić :)

Sprzet serwisowalem w firmie Sertvis we Wroclawiu... Nie pamietam jak sie nazywal gosc... nie mam pamieci do imion. Co do wzmaka to sytuacja ulegla zmianie. Gra juz normlanie (byl problem z przelacznikiem tape monitor), ale nadal przy starcie zaswieca bezpiecznik (jeden badz drugi). Nie wiem o co chodzi niestety nie znam sie az na tyle :(. Obecnie doszedlem do wniosku, ze sam sobie nie dam z nim rady wiec jesli ktos chce go kupic to oddam go w dobre rece za 900zl. Naprawa nie powinna wyniesc wiecej niz z 50zl. Pozdrawiam. Jezeli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na maila [email protected] badz na GG 480008

• 4 lata później...

Witam

Czy mógłby mi ktoś doradzić gdzie najlepiej naprawić wzmacniacz Musical fidelity E10 w Łodzi? Prawdopodobnie padła końcówka mocy i kondensatory filtrujące zasilanie też są do wymiany (spuchły). Zależy mi na profesjonalnej naprawie i regulacji, no i ewentualnie na drobnych modyfikacjach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.