Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do KEF q30

ICE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kilka słów wstępu. Kilka lat temu zmuszony byłem sprzedać mój zestaw stereo Denon PMA-860 + Denon DCD 1015 (po tuningu kolegi z forum) oraz Audiowave 171SE.

Na dzień dzisiejszy mogę znów wrócić do słuchania muzyki jednak będzie to proces stopniowy (ograniczone fundusze na zakupy). Udało mi się kupić bardzo okazyjnie stare KEF-y Q30 w bardzo dobrym stanie i stąd moje pytanie jaki wzmacniacz do max 800-900zł do nich dokupić?

Co do CD to pewnie na chwilę obecną zdecydyję się na zakup jakiegoś taniego i po kilku miesiącach dokupię coś lepszego.

Proszę Kolegów z forum o jakieś sugestie co do wyboru wzmacniacza i ewentualnie CD.

Muzyka której słucham to rock, muzyka elektronicznea.

https://www.audiostereo.pl/topic/91958-jaki-wzmacniacz-do-kef-q30/
  • 1 miesiąc później...

Udało mi się okazyjnie zakupić zestaw Cambridge Audio A500+ CD CA D500SE. Gra to nawet całkiem fajnie. Zastanawiam sie jednak nad zmianą D500SE na Denona DCD-1290 i późniejszej jego modyfikacji. Proszę o opinie w na temat porównania tych dwóch CD. Czy jest sens w kupowaniu Denona czy może coś innego do tego zestawu. Zastanawiałem się jeszcze nad DAC-em w kwocie max 1000zł.

Proszę o sugestię.

Jeżeli coś poprawić,to wymienić kolumny

Też nad tym myślałem. Jednak kwota jaką mogę przeznaczyć na wymianę kolumn 600 do max 900 zł nie daje też dużego pola do popisu.

Jakieś sugestie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.