Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4m

1. Zgadza się, ale żaden kot nie ucierpiał na szczęście.

2. Bo to nie jest to samo, chciałem jedynie wskazać, że ogólny temat holograficzności wszechświata nie jest tylko i wyłącznie produktem pseudonauki (nie wgłębiając się już w szczegóły dotyczące funkcjonowania tego hologramu).

3. Penrose we wspomnianej książce przedstawił swoją klasyfikację obowiązujących teorii (str. 176 w wyd. z roku 96), w tym teorie próbne, a jako przykład podał teorię strun. Klasyfikacja jest jego autorstwa, nie napisałem niczego błędnego.

W jakim sensie uważasz UFO za temat poważny? Mógłbyś rozwinąć?

Ależ nie mam urazy bo nie są to moje poglądy, właśnie o to mi chodziło we wcześniejszym poście. Temat jak i jego zawartość traktuję ze sporym dystansem i nie mam zamiaru tutaj niczego bronić, ani za nic oddawać życia. Jak ktoś chce to może nawet się modlić do gwiezdnych wojowników i Hana Solo, jego wybór.

2. Bo to nie jest to samo, chciałem jedynie wskazać, że ogólny temat holograficzności wszechświata nie jest tylko i wyłącznie produktem pseudonauki (nie wgłębiając się już w szczegóły dotyczące funkcjonowania tego hologramu).

Holograficzność wszechświata, fraktalność rzeczywistości, halucynacja, hemoglobina, dwutlenek węgla, taka sytuacja nie... Najczęściej to chemia mnie interesuje ;)

3. Penrose we wspomnianej książce przedstawił swoją klasyfikację obowiązujących teorii (str. 176 w wyd. z roku 96), w tym teorie próbne, a jako przykład podał teorię strun. Klasyfikacja jest jego autorstwa, nie napisałem niczego błędnego.

"Wydaje mi się, że [...] należy podzielić teorie fizyczne" - z ciekawości sprawdziłem jak naukowiec Penrose to ujął (wydaje misie), bo gdy Popper pisał o teorii próbnej to Penrose miał jakieś 11-12 lat, a Penrose napisał o teorii próbnej jakieś 45 lat po Popperze i napisał to samo co Popper ;) A może ktoś jeszcze przed Popperem tak to sformułował? Nie wiem, możliwe.

W jakim sensie uważasz UFO za temat poważny? Mógłbyś rozwinąć?

2581 wpisów na audiostereo, zajmuje się nim FBI, CIA, MI-5, MOSAD, KGB... To musi być poważna sprawa.

Koniec offtopa, wracamy do ufoków :)

Robert, dzięki za wskazówkę, zapoznam się z przyjemnością. Z tego co kiedyś czytałem to podobno całe te archiwa opierały się na masie niepotwierdzonych podań świadków, po czym postanowili rozwiązać zbędny twór budżetowy uznając to za stratę państwowych pieniędzy. Widocznie coś przeoczyłem, albo mówimy o dwóch różnych sprawach.

Edytowane przez -Pawel-

Robert, dzięki za wskazówkę, zapoznam się z przyjemnością. Z tego co kiedyś czytałem to podobno całe te archiwa opierały się na masie niepotwierdzonych podań świadków...

Oczywiscie...90% to jest to o czym mowisz. Ale zeznania pilotow (samolotow rejsowych/ wojskowych), policjantow na słuzbie itd...raczej lichym materialem nie sa.

A tak w temacie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robert Gdansk

Robert, dzięki za wskazówkę, zapoznam się z przyjemnością. Z tego co kiedyś czytałem to podobno całe te archiwa opierały się na masie niepotwierdzonych podań świadków, po czym postanowili rozwiązać zbędny twór budżetowy uznając to za stratę państwowych pieniędzy. Widocznie coś przeoczyłem, albo mówimy o dwóch różnych sprawach.

Ja natomiast kojarzę, bardzo ciekawy artykuł lub program TV o dużej liczbie odtajnionych raportów angielskich pilotów wojskowych o UFO, w czasie II wojny światowej.

Można to powiedzieć też innymi słowy. Istnieje czas liniowy teraźniejszy, sekwencja zdarzeń.

Dalszym rozwinięciem są linie czasowe. Teorie poruszania się po nich i wektory zdarzeń.

Jesteśmy projekcją super świadomości w procesie doświadczania.

Zatrzymajmy się może na najciekawszym. Możliwości kopiowania fragmentów wszechświata z wprowadzaniem własnych modyfikacji. Co przez najwyższy umysł jest likwidowane jako niezgodne z jego wzorcowym zamysłem. W konsekwencji pozostaje sześcian zamysłu z wektorami zdarzeń z celem ewolucji świadomości.

Edytowane przez ARTON55

Robert, czy chodziło o to?

- Nie znamy dowodów, które potwierdzałyby istnienie takich zjawisk. Choć istnieje dowód na potencjalne zagrożenie dla Wielkiej Brytanii płynące z zewnątrz, jak na razie żaden raport nie potwierdził tego. Nie badamy dokładnej natury każdego z przypadków. Wierzymy w racjonalne wyjaśnienia, jak np. obserwacje świateł samolotów lub zjawisk naturalnych. Liczby ukazują, iż największa ilość obserwacji przypadała na rok 1978, wówczas miało miejsce 750 incydentów oraz rok 1999, gdzie wydarzyło się ich 609.

- Przeglądając setki oficjalnych dokumentów dotyczących UFO – twierdzi podsumowując ujawniony materiał Clarke – zauważyłem, iż znaczną większość tych obserwacji można łatwo wyjaśnć. Samoloty, jasne gwiazdy i planety, satelity oraz kosmiczne śmieci stoją za większością z raportów o UFO. Tylko niewielka liczba okazała się fałszerstwami lub halucynacjami. Mimo to pozostaje grupa 5-10% przypadków, którym brak wyjaśnień. Pomimo tego, że wciąż utrzymuje się tajemnica związana z nimi, dokumenty te wskazują jak mało czasu i wysiłku Ministerstwo Obrony wkładało w ich wyjaśnienie.

To żadna dla mnie nowość. Żeby nie było, ja wcale się nie zapieram przy jakimś stanowisku, jednak aktualna wiedza z tej dziedziny nie zmieniła się zbyt wiele od lat. A odtajnienie archiwów świadczy raczej o tym, że powaga sytuacji nie wymaga utrzymywania jej w tajemnicy. Wiemy tyle co zawsze, czyli nic. Większość zjawisk jest wyjaśniana, część to totalne bzdury, a jakiś tam mały procent rzuca cień wątpliwości, jednak czym to może być? Nie dowiemy się być może nigdy... Jednak zaglądam do wątku na wypadek, gdyby jednak pojawiły się jakieś ciekawe i mniej naciągane newsy :-)

Sam za gówniarza widziałem coś... I nie wiem co to mogłoby być, a czy pozaziemskie? Międzywymiarowe? Halucynacja? Można sobie gdybać do woli, teraz już tego nie zbadam...

Polecam zapoznać się z przedstawiona w tym wywiadzie wiedzą.

Gregg Braden - The Science of Miracles arc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Polecam zapoznać się z przedstawiona w tym wywiadzie wiedzą.

Gregg Braden - The Science of Miracles arc

http://vimeo.com/46838234

polecam Tobie nie poleganie na tym, co ktoś pięknie opowiada, tak sugestywnie, że jedyne co się odczuwa, to wiara w tą opowieść. Ta wiara, to twoja przegrana, twój upadek. Jego zwycięstwo.

Ten pan, który z uśmiechem /metoda manipulacji/ opowiada, na twoją zgubę, łże, kłamie, i robi to tak, by ten, który tego słucha, nie pomyślał nawet, że może być inaczej a już na pewno, że jest niemożliwe, by ten typ tak wyrafinowanie kłamał w momencie, kiedy tak pięknie wyjawia "prawdę".

Dopóki będziesz zachwycał się tym, co inni mówią, dopóty będziesz ich zakładnikiem i ofiarą. Będziesz, jak zahipnotyzowany, ulegał ich metodom i co najgorsze, w poczuciu wspaniałej sprawy i misji, rozpowszechniał kłamstwa innym myśląc, że to jest właśnie ta droga i prawda, którą każdy musi poznać.

To działa. I sam jesteś tego żywym przykładem.

"Ta wiara, to twoja przegrana, twój upadek. Jego zwycięstwo.

Ten pan, który z uśmiechem /metoda manipulacji/ opowiada, na twoją zgubę, łże, kłamie, i robi to tak, by ten, który tego słucha, nie pomyślał nawet, że może być inaczej a już na pewno, że jest niemożliwe, by ten typ tak wyrafinowanie kłamał w momencie, kiedy tak pięknie wyjawia "prawdę".

Dopóki będziesz zachwycał się tym, co inni mówią, dopóty będziesz ich zakładnikiem i ofiarą. Będziesz, jak zahipnotyzowany, ulegał ich metodom i co najgorsze, w poczuciu wspaniałej sprawy i misji, rozpowszechniał kłamstwa innym myśląc, że to jest właśnie ta droga i prawda, którą każdy musi poznać.

To działa. I sam jesteś tego żywym przykładem."

Ten wpis Kaziku powinieneś zamieścić w zakładce "Czym jest kościół katolicki?". Odpowiedź skierowaną do Artona, którą zamieściłeś w tamtym właśnie wątku, powinieneś zamieścić w zakładce "Czy Bóg istnieje".

Pozdrawiam Włodek.

polecam Tobie nie poleganie na tym, co ktoś pięknie opowiada, tak sugestywnie, że jedyne co się odczuwa, to wiara w tą opowieść. Ta wiara, to twoja przegrana, twój upadek. Jego zwycięstwo.

To działa. I sam jesteś tego żywym przykładem.

Właśnie dokładnie zrobiłeś to co komuś zarzucasz. Tam są wnioski w oparciu o badania a u ciebie?smiley-cool.gifsmiley-cool.gifsmiley-cool.gif

Mam pytanie za pięć punktów lub jak kto woli na inteligencję. Zgodnie z wiedza tam przedstawioną kiedy nastąpi ujawnienie zgodnie z głównym tematem tego wątku?

Dalszym rozwinięciem są linie czasowe. Teorie poruszania się po nich i wektory zdarzeń.

Jesteśmy projekcją super świadomości w procesie doświadczania.

Zatrzymajmy się może na najciekawszym. Możliwości kopiowania fragmentów wszechświata z wprowadzaniem własnych modyfikacji. Co przez najwyższy umysł jest likwidowane jako niezgodne z jego wzorcowym zamysłem. W konsekwencji pozostaje sześcian zamysłu z wektorami zdarzeń z celem ewolucji świadomości.

Panie Artonie, nie rozumiem ostatniego zdania. Proszę o jakieś szersze omówienie tego.

Robert, czy chodziło o to?

- Nie znamy dowodów, które potwierdzałyby istnienie takich zjawisk.

Miedzy innymi tez :)

Pawle wiele razy widzialem w TV jak "eksperci" wypowiadali sie w PL nie ma zadnej mafii i ze sa to urojenia...

Chociazby ostatnia ksiazka Masy zadaje temu kłam i pokazuje jak rzadzacy wraz z przestepcami jeden torcik dzielili...

Co do ma do rzeczy w temacie o ufo. To ze opinia publiczna musi wiedziec to co chca elity rzadzace. I tak samo w sferze gospodarczej jak i np zjawisk nadprzyrodzonych.

Ale wystarczy głebiej poszperac, poszukac poczytac literature (internet w tym przypadku moze byc zbyt malo wiarygodny) by dosc do wniosku ze problem UFO istnieje i czymkolwiek jest nie nalezy go bagatelizowac.

Swoje zdanie na ten temat mam, tez widzialem za nastolatka cos co przeczy "normalnosci" i dlatego wierze w te zjawisko.

Niestety czasami odnoszę wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie. Gdy tylko pojawia się potrzeba odwrócenia uwagi społeczeństwa od prawdziwych problemów, wtedy media rzucają nam UFO, cuda fatimskie itp dzięki czemu zapominamy o tym co ma naprawdę istotny wpływ na nasze życie. Bo jednak UFO ile razy by się nie manifestowało nad angielską polaną, nie zmieni to absolutnie nic w codziennym życiu przeciętnego Kowalskiego.

Panie Artonie, nie rozumiem ostatniego zdania. Proszę o jakieś szersze omówienie tego.

I nic dziwnego . Ta wiedza jeszcze długo nie będzie dostępna.Dysponują nią tylko najwyższe istoty. Na potrzeby tego wątku można co najwyżej przyjąć , że może istnieć akt tworzenia niezgodny z wzorcowym. Coś jak nielegalne kopiowanie. Myślę, że prostota tej wypowiedzi daje możliwość podstawowego oglądu.

I nic dziwnego . Ta wiedza jeszcze długo nie będzie dostępna.Dysponują nią tylko najwyższe istoty. Na potrzeby tego wątku można co najwyżej przyjąć , że może istnieć akt tworzenia niezgodny z wzorcowym. Coś jak nielegalne kopiowanie. Myślę, że prostota tej wypowiedzi daje możliwość podstawowego oglądu.

No może źle się wyraziłem, bo znam te idee z nurtu ezoterycznego, metody Silvy, Grega Bradena, Murphy-ego a nawet filozofii Hegla Platona itd., itd. Jednym słowem mało kto w tych "klimatach" gadał inaczej. Chodzi mi raczej o ten niesamowity "sześcian" w pańskiej wypowiedzi, tj. "W konsekwencji pozostaje sześcian zamysłu z wektorami zdarzeń z celem ewolucji świadomości. Proszę tylko o rozwinięcie tego pańskiego konceptu lub też sprecyzowanie wypowiedzi, by nie operowała zbyt skondensowanymi skrótami myślowymi. Naprawdę, cały czas się zastanawiam - dlaczego akurat sześcian ... ? Chodzi o akt tworzenia rzeczywistości 3D? Ja myślę, że przyszłość jest raczej "w ruchu" (prawie tak jak z pojęciem superpozycji ;) ). i dopiero jest tworzona i duch jej nie zaplanował drobiazgowo.

Edytowane przez Łowca ET

Mogę tylko powiedzieć , że w wyższym aspekcie tej wiedzy niekoniecznie jest to sześcian by nie powiedzieć , że nie jest. Jest to tylko zobrazowanie mające dać zrozumienie w najprostszej postaci.Jest to tylko symbol.

W związku z tym nie przywiązywał bym do tego większej wagi.

Mogę tylko powiedzieć , że w wyższym aspekcie tej wiedzy niekoniecznie jest to sześcian by nie powiedzieć , że nie jest. Jest to tylko zobrazowanie mające dać zrozumienie w najprostszej postaci.Jest to tylko symbol.

W związku z tym nie przywiązywał bym do tego większej wagi.

Symbol czego ? Bo ... w tradycji ezoterycznej sześcian to nie byle co !

Z tego właśnie względu pytam czym jest dla Pana ten mentalny sześcian.

Gość

(Konto usunięte)

Niestety czasami odnoszę wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie. Gdy tylko pojawia się potrzeba odwrócenia uwagi społeczeństwa od prawdziwych problemów, wtedy media rzucają nam UFO, cuda fatimskie itp dzięki czemu zapominamy o tym co ma naprawdę istotny wpływ na nasze życie. Bo jednak UFO ile razy by się nie manifestowało nad angielską polaną, nie zmieni to absolutnie nic w codziennym życiu przeciętnego Kowalskiego.

http://nt.interia.pl/raport-kosmos/astronomia/news-kosmici-skontaktuja-sie-z-nami-w-ciagu-nastepnych-20-lat,nId,1361797

Właśnie dokładnie zrobiłeś to co komuś zarzucasz. Tam są wnioski w oparciu o badania a u ciebie?smiley-cool.gifsmiley-cool.gifsmiley-cool.gif

Arton, plizzka, jakie badania? Przecież to idiotyzmy nakierowane na frajerów. Dwóch ruskich nie wiadomo skąd objawiło się w ameryce jako dochtorzy nałuk i ogłosili, że zrobili doświadczenie, które dowodzi, że sercem (źródło życia, dna) i mózgiem (myślami) materializuje rzeczy wedle potrzeb jak w czarodziejskim ołówku czy jak się ta bajka nazywała. Nie chcą napisać jak przeprowadzili te doświadczenie, że doszli do takich efektów, więc nikt nie może go potwierdzić, powtórzyć :) Do tego ruskie dochtory nałuk otworzyli sobie instytut nałukowy z sklepem, gdzie sprzedają za kilkaset dolarów urządzenia poprawiające naturalną komunikację pomiędzy sercem, a mózgiem pozwalającą na materializację z atomów wszystkiego o czym sobie zamarzymy. Hameryka panie! :D

Trzeba mieć ostro wyprany mózg przez bajki typu, że wyczarowano z powietrza tyle chlebów i ryb, że za pomocą 5 wzorcowych chlebów i 2 wzorcowych ryb nakarmiono 5 tysięcy mężczyzn (nie licząc dzieci i kobiet). Tylko ludzie o tak masakrycznie zrąbanej w dzieciństwie mentalności są w stanie uwierzyć w tego typu rzeczy z video. Czyli większość w Polsce i Stanach Zjednoczonych Ameryki.

ps. aaa, i jeszcze zostało 12 koszów ułomków chleba z tych 5 chlebów po tych 5 tysiącach mężczyzn (nie licząc dzieci i kobiet)

Edytowane przez 4m

Może to były bochenki wielkości galerii handlowej? Do tego dwa rekordowe tuńczyki, bądź wieloryby, a natchniony pisarz nie wiedział jeszcze, że wieloryb to nie ryba i wyszło...

W końcu byli już zdolni co wyliczyli, że wielki wybuch trwał 7 dni, tylko, że wg innej skali...

Edytowane przez -Pawel-
Poszukiwany od ponad dwóch tygodni samolot Malaysia Airlines spadł do Oceanu Indyjskiego. Nikt nie przeżył katastrofy.

Arton i po co było wklejać te bajki, że kosmici porwali? No powiedz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.