Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8000LX vs CA Azur 640A vs Cyrus 3

polek1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w koncu nazbieralem troche grosza i mam okazje kupic cos z tych 3 wzmakow.

Mialem CA A300 v2 ktory juz poszedl w swiat.

Ktory wg was z wzmakow z tematu nada sie najbardziej do Mission 792?

I na ktorym poczuje najwiekszy przeskok jakosciowy co do mojego poprzednika?

A300 byl w miare ok tylko bas w nim mi nie pasowal jakis taki rozlazy i slaby bez zbytnigo kopa.

Dzieki za rady i opinie

pzdr

Gdybym miał wybierać, to zdecydowanie Audiolab.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No to juz za pozno:/

kupilem Audiolaba. Gdzies czytalem ale juz nie pamietam gdzie ze on praktycznie sie nie rozni od 8000s.

Nie ma pilota to fakt ale w CA tez nie mialem i mi nie przeszkadzalo.

Aha zapomnialem dodac ze to wersja made in England z symbolem F w serialu takze ostatnie jakie wyszly

z pod Audiolaba. Jesli mi nie bedzie dzwiek odpowiadal to sprzedam z zyskiem.

Wzmaka kupilem w Angli za okolo 220Euro. Ja akurat u niemiaszkow mieszkam wiec mysle ze nawet jak sprzedam

na Ebaju to i tak cos jeszcze zarobie, z jakies 30 Euronow. Najgorsze jest to ze nie ma gdzie posluchac tych sprzetow:/

Raz ze juz ich nie produkuja a dwa zeby nawet nastepcow posluchac to trzebaby do Kolonii jechac po salonach lazic i szukac bo w Saturnach i Mediamarktach

tylko Onkyo, Pioner, Yamaha itp. itd. :)

Szybki jesteś - 5:58 min od pytania

mowilem za mam okazje hehe:D

p.s. skoro kolega wspomnial ze jednak CA 640a v2 lepszy od Audiolaba

to mam pytanko czy chociaz ten audiolab bedzie lepszy od mojej bylej kambodzy czyli A300v2?

dobra to sam se odpowiem:)

w sumie mowiac ze moj stary wzmak poszedl w swiat mialem na mysli ze sie sprzedal.

Ale:( jak narazie kupujacy nie przelal kasy wiec jak bede mial farta i Audiolab dotrze przed wysylka starego wzmaka to zrobie test i porownam co i jak.

napewno opisze to tutaj dla potomnych:)

a wiec jak to niemiaszki mowia BIS GLEICH! hehe

Witam,

wzmaka juz mam i porownywalem oba.

Po pierwszych gdzinach moge powiedziec ze Audiolab gra tak jakby przejrzysciej (czysciej) w srednich i gorze (czasami moze troche zbyt natarczywie:/). Ilosc basu jest podobna ale w 8000lx jest jednak lepszej jakosc. Ogolnie jest lepiej ale przepasci nie ma, ale to juz zawsze maly kroczek na przod:)

Zobaczymy co bedzie po miesiacu lub dwoch odsluchow, bo po paru godzinach (2 te same plyty przesluchane na jednym i drugim) to wiele powiedziec nie mozna - takie pierwsze wrazenia tylko:)

Pzdr

Cyrus i za jakiś czas dokupić sobie do niego PSX-R.

Chyba ze chcesz iść po kosztach to kup Audiolaba 8000S ale jeszcze made in UK bo te nowe chińskie już nie grają tak dobrze.

Cambridge robi przyzwoite tunery i niektóre cd ale na pewno nie wzmacniacze.

• 1 rok później...

....Miałem kiedyś 8000s , Audiolab grał całkiem ciekawie , jako jedyny z niewielu w tej cenie , roztoczył piękną scenę z bardzo precyzyjną lokalizacją , holograficznie i przejrzyście , aż byłem zdumiony , nawet nazwałem go " małym Krelem " , po wygrzaniu , pojawił się ciepły krem " na całości prezentowanej muzyki , i też było ciekawie , kupiłem go z myślą o przedwzmacniaczu do końcówki mocy ..i z pewnej ciekawości , jednak końcówka była znacznie lepsza i opisy o wspaniałości pre ampa 8000s z netu , w tym przypadku były znacząco rozbieżne , wzmacniacz poszedł w świat "

...... Obecnie , trochę przez przypadek , kupiłem Cyrusa 1 , staruszka , który zmienił moje spojrzenie na świat poszukiwań audio . Po wstępnych przymiarkach odpowiedniej sieciówki / ciepłej i soczystej / , usłyszałem kawał dobrego dźwięku , który przypominał jedynie drogi hi end , który czasem miałem okazję posłuchać u innych . Oczywiście w skali bezwzględnej można przyczepić się do ; nieco zawężonej sceny , lub głębi , ale ogólnie , wszystkie składowe zamieniły się w bardzo prawdziwą muzykę na wysokim poziomie . Duży i sprężynowy bas masujący ściany i emocje , prawdziwa średnica poruszająca w wokalach , oraz szczegółowość góry , wybitna w tej cenie i miła dla ucha ...byłem zdumiony , że takie " pudełko na buty" , może tak zagrać . Ciekawi mnie czy np Cyrus III , kontynuuje tą jakość jedynki " ?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.