Skocz do zawartości
IGNORED

Dwa amplitunery do jednego zestawu głośników

kaktus.123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam w salonie (do oglądania filmów i TV) amplituner 5.1, podłączony do zestawu głośników Tonsil Maestro 180.

Jednakże do słuchania muzyki z CD lub gramofonu, mam amplituner 2.0.

Pytanie moje dotyczy tego, czy mogę podłączyć te dwa amplitunery, do tych samych głośników frontowych?

Oczywiście, gdy amplituner 2.0 jest włączony, to amplituner 5.1 jest wyłączony.

Wiem, czym by to groziło ale czy to co robię wystarczy i jest bezpieczne?

Załączam zdjęcie, jak podłączyłem te amplitunery do głośnika.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

NIE , NIE , NIE !!!!!!!!!

Popalisz końcówki , nie pomoże , że jeden z nich będzie wyłączony .

Mam w salonie (do oglądania filmów i TV) amplituner 5.1

Co to za amplituner ?

Możesz zastosować połączenie " dobrego stereo z kinem domowym " ( wzmacniacz zintegrowany w Twoim przypadku amplituner 2.0 + amplituner wielokanałowy )

Do poprawnego działania kina domowego potrzebne jest amplitunerze wielokanałowym wyjście wielokanałowe analogowe pre-out 5.1 , lu 7.1 ( wyjście te potrzebne jest do " wyodrębnienia " Front LR .

Tego było na forum dużo .

Bywa że amplitunery mają kiepskie pre ... wiec to też nie do końca rozwiązanie. Już lepiej dobry procesor (pewność dobrego pre) i do tego końcówki mocy. Cena co prawda inna, ... ale tak jak jakość ;)

To rozwiązanie nie potrzebujące żadnych wydatków .

Stereo jest poprawne , bo bezpośrednio ze źródła analogiem do wzmacniacza stereo . Pomimo słabej jakości pre-out amplitunera , w kinie poprawia się , gdyż odciążane są końcówki mocy amplitunera od największych kolumn frontowych i zasilane są lepszym wzmacniaczem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.