Skocz do zawartości
IGNORED

Międzynarodowy spisek przeciwko Syrii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli oczekujesz, że będę Twoim klakierem, to się mylisz.

Moje czasem odmienne zdanie w dyskusji oraz inne spojrzenie ta ten sam problem, nie oznacza "szukania konfrontacji".

To Twój umysł płata Ci figle lub też tak sobie interpretujesz wpisy, które nie są przyklaskiwaniem dla Ciebie.

Narodowcy popierają manifestację poparcia dla baszara al asada która odbędzie się w warszawie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przewodniczący Rosyjskiego Stowarzyszenia Islamska Zgoda o konflikcie w Syrii :

''wszyscy Rosjanie wspierają Syryjczyków w ich walce z USA i ekstremistami islamskimi, którzy popełniają zbrodnie przeciwko Syrii i jej mieszkańcom. ''

''Potwierdził także, że Syria i jej ludność zwyciężą, ponieważ bronią sprawiedliwości i stawiają czoła kolonialnym tendencjom państw zachodnich, które chcą zniszczyć cały region. ''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dokument Ewy Ewart o rewolucji w Syrii :

Ukryta Zawartość

Taka mała uwaga, w sumie to ta rewolucja ma być niby ogólną rewolucją przeciwko tyranowi, a w tym dokumencie byli żołnierze Assada mówią że przystępując do rewolucji musięli (?) złożyć oficjalnie wyznanie wiary w allacha a jak by nie złożyli to co wtedy ?.

No i czy możemy mieć pewność że te filmiki ze strony opozycji są prawdziwe ? ja osobiście nie za bardzo ufam obu tym stronom, ale staram się to wszystko jako tako ogarnąć przynajmniej na logikę.

Też myślę że obie strony mogą kręcić "prawdziwe" filmy.

A nawet ten film pokazuje że Syryjczycy wymieniają Asada n Allacha - i tyle. I to przy aktywnym udziale państw zachodnich.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Wiec poparcia dla rządu Syryjskiego i Bashara Assada który odbył się w Warszawie :

Ukryta Zawartość

Teraz jeszcze znalazłem film z wiecu przeciwko Assadowi :

Ukryta Zawartość

Wkleiłem w ''CODE'' bo jak się wejdzie bezpośrednio na youtube to z prawej strony będą jeszcze odnośniki do innych filmików z tych manifestacji.

Ukryta Zawartość

Syryjski minister spraw zagranicznych Walid el-Mu'allim oświadczył :

''Sądzimy, że USA są głównym graczem przeciwko Syrii, a pozostali są tylko ich narzędziami ''

Ukryta Zawartość

Co po upadku reżimu Asada? Syryjska opozycja ma już plan :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Izraelski portal o poparciu narodowców i o manifestacji poparcia Assada :

''Oj wej... :) I jak tu traktować was poważnie, głuptasy? Kabaret... Na szczęście możecie nam podskoczyć, razem z Teheranem i Damaszkiem.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A poniżej znalazłem jescze dwa filmiki z tego wiecu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cóż, mają rację.

A przy okazji warto dodać że Izrael też już nie jest za obaleniem Assada (czytałem na geopolityka.org) - Bractwo Muzułmańskie uznali za większe zagrożenie.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Izraelski portal zacytował takie stanowisko bractwa muzłumańskiego :

Egipski duchowny muzułmański Safwat Higazi oświadczył w programie telewizyjnym, że "Egipt chce pokoju, ale z przyjemnością powita wojnę". Higazi wcześniej wydał fatwę nakazującą zabicie każdego napotkanego Izraelczyka.

Mówi również, że nadejdzie taki dzień, kiedy Bractwo Muzułmańskie zapanuje nad światem.

Ukryta Zawartość

To drugie zdanie które podkreśliłem tłustym drukiem (bo na portalu było podkreślone tylko to wcześniejsze zdanie) daje mi w sumie do myślenia w takiej kwestji tj, czy my nie jesteśmy przypadkiem następni (w odpowiedniej kolejności) w kolejce (?) do zniszczenia (? znak zapytania bo Izrael chcą zniszczyć a innych to chyba raczej zislamizować ?) /pokonania/ i zislamizowania po Izraelu przez te ugrupowania anty izraelskie które są często popierane tylko dlatego że są anty izraelskie (w imię zasady wróg mojego wroga), a w przypadku gdyby zniszczyły Izrael i Usa (co w tym drugim przypadku jest raczej niemożliwe, no ale załóżmy taką hipotezę) to ich dalszym celem jest po prostu cały świat.

Ukryta Zawartość

generalnie juz piec lat temu pisalem ze interesem europy jest popierac israel bo trzyma towarzystwo za morde biorac ciezar na siebie, zapewniajac nam spokoj.Haslo bij zyda jest jednak blizsze cialu europejczyka wiec moze bedzie musial zmienic religie na ..lepsza.Jesli jeszcze chinczycy przejda na islam..

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

generalnie juz piec lat temu pisalem ze interesem europy jest popierac israel bo trzyma towarzystwo za morde biorac ciezar na siebie, zapewniajac nam spokoj.Haslo bij zyda jest jednak blizsze cialu europejczyka wiec moze bedzie musial zmienic religie na ..lepsza.Jesli jeszcze chinczycy przejda na islam..

Tylko, że ostatnio Izrael nie trzyma za mordę - tylko dezintegruje. Wszystko, co dzieje się na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej - nosi znamię Izraela! Syria jest tego kolejnym przykładem.

bo zydzi glupi som i basta.A my mondre i som i basta.

syria nosi znamie?Jesli dezintegruja to wiedza co robia.A Jak nie... to tez.

i w tej i tamtej sytuacji nalezy im pomagac.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Możesz napisać drukowanymi - bo nie pojąłem Twojej wizji!

A nie dopuszczasz myśli, że Żydzi będący od kilkudziesięciu lat pod ochroną zatracili umiar i wyczucie. Poza tym coraz bardziej upodabniają się do swoich największych prześladowców.

tiaa myslisz ze to jest TO samo.Liczba ofiar to nie jest wyznacznik celu.Tu moze byc ofiar pare razy wiecej bo israel NIE MA WYJSCIA zadnego.I zabije kazdego dwa razy..ale to nie to samo.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak własnie myślę. To państwo terrorem i siłą starało się rozwiązywać wszystkie swoje problemy. Widać, że to zawodzi - a alternatywy brak. Izrael sam wypracował sobie sytuacje bez wyjścia. Ostoją Izraela w tym regionie jest USAmeryka. Jest to wielkie osiągnięcie państwa żydowskiego.

tiaaa.a moze mieli sobie pojsc??to wtedy sam bys walczył z alkaidom.Wiecej.. teraz zydzi wiedza ze beda walczyc do upadlego a ich sytuacja w czasie hitleryzmu daje im moralne przyzwolenie do tego samego .Sytuacja jest jasna i klarowna tylko palestynczycy jeszcze o tym nie wiedza.A szkoda.I zapewniam cie ze wole zeby to oni wygrali niz palestynczycy z cala tego konsekwencja.Na tej samej zasadzie polubisz sk***ysynow amerykanow ale jednak amerykanow niz ..rosjan.

najwazniejsze ze ich walka to walka o miejsce na swiecie przy jednoczesnym odcieciu sie od religijnych ortodoksow.Palestynczycy i cała reszta w tym rejonie wrecz odwrotnie...i to juz nie moze przejsc.

najwazniejsze ze ich walka to walka o miejsce na swiecie przy jednoczesnym odcieciu sie od religijnych ortodoksow

Oglądałem kiedyś film dokumentalny o Izraelu, i normalnie wcięło mnie jak zobaczyłem jak często ortotoksy i nie-ortodoksy wyzywają się pomiędzy sobą na ulicy.

Już kiedyś podawałem te statystyki - we wszystkich wojnach na Bl. Wsch. od 1948 roku tylko 0,3% arabów-muzułmanów zginęła z rąk Izraela. To zamyka właściwie temat tego kto jest tam tym złym.

Ale jak się żyje w pokoju i dostatku, to zza telewizora łatwo feruje się wyroki. Najłatwiej te poprawne politycznie. Wtedy antysemityzm możemy nazwać ruchem narodowym i robić z siebie idiotę. Ten filmik z demonstracji z polską "prawicą" tupiącą do arabskiej muzyki rozbraja.

USA-Izrael są nam 50 razy bliższe niż ciemne i brutalne islamskie kraje Bl. Wschodu.

tiaaa.a moze mieli sobie pojsc??to wtedy sam bys walczył z alkaidom

Straszysz tą Alkaidą jak PO PISem.

Jakby USrael nie tykał, to by nie było smrodu.

A że chodzi o ropę i inne "takie tam karabiny" to się chłopaki garną do walki.

Co ciekawsze, temat działań USraela jest "przemycany" do mediów przez reżyserów filmów, i bynajmniej nie produkcji Hollywood, ale szwedzkiej.

Polecam, z tego roku - W interesie narodu / I nationens intresse - reżyseria: Kathrine Windfeld, Stefan Jaworski.

A tobie polecam zwłaszcza, tylko oglądaj po trzeźwemu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

tiaaa.a moze mieli sobie pojsc??to wtedy sam bys walczył z alkaidom.Wiecej.. teraz zydzi wiedza ze beda walczyc do upadlego a ich sytuacja w czasie hitleryzmu daje im moralne przyzwolenie do tego samego .Sytuacja jest jasna i klarowna tylko palestynczycy jeszcze o tym nie wiedza.A szkoda.I zapewniam cie ze wole zeby to oni wygrali niz palestynczycy z cala tego konsekwencja.Na tej samej zasadzie polubisz sk***ysynow amerykanow ale jednak amerykanow niz ..rosjan.

najwazniejsze ze ich walka to walka o miejsce na swiecie przy jednoczesnym odcieciu sie od religijnych ortodoksow.Palestynczycy i cała reszta w tym rejonie wrecz odwrotnie...i to juz nie moze przejsc.

Sam nie wiesz o czym piszesz. Syria Asada do czasu wywołania rewolty uchodziła za kraj stabilny wolny od wszelkich radykalnych ruchów religijnych i terrorystycznych. Dopiero działalność Zachodu i jego sojuszników w tym regionie spowodowała pojawienie się tam Al Kaidy i podobnych.

wole sex noca.taki film.Filmiki to se oglondaj sam szczegolnie szwedzkie o zydach.Stan twoj raczej obojetny...mi..

zachod marzy o arabach a stabilnosc ostatnio to cecha szczegolna tamtego okresu i oczywiscie z winy zachodu.Dobre!!!

rozgrywajacym jest iran a stabilnosc to rzecz ulotna tam jest.Tylko on na powaznie jest przeciwnikiem i to on rozgrywa stawki.I nikt na powaznie do konca nie wie jak to sie dzieje i jakimi kanalami.Alkaida to tylko takie bataliony chlopskie ktore jak sie wysadza to mądrzejsi przejma wladze..

Syria Asada do czasu wywołania rewolty uchodziła za kraj stabilny wolny od wszelkich radykalnych ruchów religijnych i terrorystycznych. Dopiero działalność Zachodu i jego sojuszników w tym regionie spowodowała pojawienie się tam Al Kaidy i podobnych.

A to co jest bardzo ciekawe to to, że zachód a szczególnie USA traktuje bardzo różnie (a to chyba w dużym stopniu zależy od tego czy ich interesy są wpuszczane do danego kraju) wrogie mu religijnie i ideowo kraje np :

''Co ciekawe, te prześladowania chrześcijan mają miejsce także w tych krajach islamskich, które uchodzą za kraje najbardziej prozachodnie. Szczególnie charakterystycznym pod tym względem jest przykład Arabii Saudyjskiej państwa uchodzącego za jednego z bliższych sojuszników USA, ocalonego przed zagrożeniem irackim przez armię amerykańską w 1991 roku. W Arabii Saudyjskiej zakazana jest jakakolwiek forma wyznawania wiary w Chrystusa. Chrześcijanom zabrania się modlitw nawet we własnych prywatnych mieszkaniach. A jest tam wielu sezonowych lub kontraktowych chrześcijan-robotników. Przyłapanie przez władze saudyjskie na modlitwie do Chrystusa oznacza zawsze wyrok śmierci.''

''Szczególną „wdzięczność” władze Arabii Saudyjskiej okazywały również żołnierzom amerykańskim – w zdecydowanej większości chrześcijanom – którzy na zaproszenie króla Fahda przybyli pod koniec 1990 roku do Arabii, by chronić ten kraj przed agresją Iraku, który przedtem dokonał zaboru Kuwejtu. Żołnierze amerykańscy nie mogli korzystać ze swoich polowych kaplic, działalność wojskowych kapelanów była bardzo utrudniona, a używanie symboli wiary chrześcijańskiej (noszenie przez żołnierzy krzyżyków, medalików) oraz posiadanie Biblii – było zabronione.''

A teraz najważniejsze :

''Dodajmy, że kraj, który zakazuje stawiania na swoim terytorium nawet polowych kaplic chrześcijańskich, bez żadnych przeszkód ze strony rządów europejskich finansuje za pomocą swoich petrodolarów stawianie meczetów we Francji, Niemczech czy Włoszech. Niedawno największy meczet w Europie, stanął w Rzymie – stolicy chrześcijaństwa.''

Ukryta Zawartość

Osobiście jestem bardzo ciekawy jakby USA zareagowały gdyby ta tzw arabska wiosna ludów wybuchła jednocześnie w arabskich krajach będących sojusznikiem USA i będących ich przeciwnikami i te wszystkie powstania byłyby podobnie pacyfikowane przez władze. Ale może oni mają to wszystko pod kontrolą i kręcą tym wszystkim tak jak jest im wygodnie ?.

-------------------------------------------------------------------

EDIT:

Filmy z przemówieniami z wiecu poparcia dla Assada :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...Ale może oni mają to wszystko pod kontrolą i kręcą tym wszystkim tak jak jest im wygodnie ?.

Myślę że kręcą tym wszystkim, ale jest to raczej złudzenie kontroli. Tak, jak "kontrolowali" Kubę przed wybuchem rewolucji Castro.

''Dodajmy, że kraj, który zakazuje stawiania na swoim terytorium nawet polowych kaplic chrześcijańskich, bez żadnych przeszkód ze strony rządów europejskich finansuje za pomocą swoich petrodolarów stawianie meczetów we Francji, Niemczech czy Włoszech. Niedawno największy meczet w Europie, stanął w Rzymie – stolicy chrześcijaństwa.''

Przypominam, że ta właśnie Arabia Saudyjska stawia meczet w Warszawie.

Sorki, już drugi chcą stawiać :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Padłem, admin portalu izrael.org o wiecu poparcia dla Assada :

''troche to wygladalo jak parada LGTB''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Znalazł się następny chętny do porządkowania wewnętrznej sytuacji w Syrii z zewnątrz: http://konflikty.wp.pl/kat,127354,title,Mohamed-Mursi-w-Syrii-rzadzi-opresyjny-rezim,wid,14883963,wiadomosc.html !

Bliski Wschód robi się za ciasny dla wielkomocarstwowych ambicji niektórych państw i dobrych uczynków Zachodu. A swoja drogą ciekaw jestem - kiedy Mursi przestanie być wygodny dla USAmeryki i jak potoczy się jego kariera polityczna?

''sprzeciw Putina wobec interwencji militarnej Zachodu w Syrii jest często potępiany w zachodnich mediach i uważany za niemoralny. Zachód nie wziął pod uwagę faktu, że interwencja źle kierowana lub niewystarczająco przemyślana mogłaby w sposób oczywisty pogorszyć sytuację przestrzegania praw człowieka w Syrii. Innymi słowy, nie można stwierdzić, że po tym wszystkim Putin, który nie pragnie natychmiastowego upadku rządów al-Assada, jest niemoralny.''

''To Zachód odgrywa rolę podżegacza wojennego w Iraku, Libii i Syrii, pod względem retoryki, jeśli nie zawsze w kategoriach akcji. Podczas, gdy cele Zachodu mogą mieć charakter pochlebny w pewnych sprawach, bywały czasami obłudne i destabilizujące. Zachód uważa wrogie nastawienie Putina wobec zmian reżimu w Libii i Syrii za niemoralne''

''Moim zdaniem, zachodnie elity doskonale wiedzą, że wrogie nastawienie Putina wcale nie jest niemoralne i ta świadomość je irytuje. Jego nastawienie jest po prostu amoralne lub moralne inaczej. Niemoralną politykę zagraniczną można bardzo łatwo atakować. Natomiast polityka amoralna tj. polityka racjonalnie oparta na geopolityce, na własnych interesach z punktu widzenia geograficznego jest wielkim zagrożeniem dla zachodnich elit''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.