Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze ciepłe interconnecty i głośnikowe w cenie- ICmax 250zł/0,5m, głośnikowy- max.100zł/metr. Co to za firma Polink?

filpat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

po wcześniejszych trafnych radach zacnych Kolegów; pragnę się zwrócić z pytaniem o kable.

Panowie rozglądam się od kilku dni po forum w tym temacie i powiem krótko- zwariować idzie.

Postaram się zatem zadać trafne pytania i proszę o TRAFNE odpowiedzi. Chciałbym usłyszeć rozwiązanie najlepsze w podanej przeze mnie cenie.

Panowie często oceniacie kabel na tyle subiektywnie, że nie wiadomo do czego to odnieść.

Przykładowa sytuacja- jeśli dajmy na to o sygnałowym Tara Labs Prism 300a pisalibyście krytycznie (przy okazji- jest to najtańszy interconnect Tary) to czy i tak nie będzie lepszy niż najdroższy interconnect, jakiejś firmy noname w tej cenie?

Koniec refleksji.

Pytania:

1. Jakie interconnecty i kable głośnikowe zasugerowalibyście Panowie w następującej sytuacji- kabli nie ma żadnych, kupuję wszystko od zera, interconnect max(!) 250zł/0,5m, głośnikowy max(!) 100 zł/metr. Chcę by okablowanie dodało PRZESTRZENI, CIEPŁA, WYGŁADZIŁO GÓRĘ, wprowadziło dyscyplinę do basu.

Proszę konkretnie model albo firma i tyle.

Jedyny problem taki, że przy głośnikowych niestety banany czy widełki raczej odpadają, więc z twardymi drutami multicore może być kłopot :(

2. Jeśli ktoś ma rozeznanie, to proszę o wypowiedź dotyczącą BRZMIENIA kabli Polink bo niewiele znalazłem na ten temat, poza opowieściami o bajecznie taniej miedzi 6N?

Pozdrawiam serdecznie. Proszę o wyrozumiałość i pomoc.;)

IXOS 104

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stosunkowo niedawno zakupiłem ten kabelek od jednego z forumowiczów i to był strzał w dziesiątkę.

Pełna, ciepła i otwarta średnica, spójność i rozmach. Przyjemne brzmienie za bardzo uczciwą cenę.

Ukryta Zawartość

.

Spinać chcę niedawny zakup - Sony TA F555es z cd nada 545BEE i kolumnami diy seas excel woofer 16 cm+ tweeter focal tlr.

Ten Ixos to Kolega sprzedaje osobiście czy niezależna sugestia?XD

Jestem na etapie zmian okalblowania i tez poszukuje nieco "cieplejszych".

Poczatkowo myslalem o Oyaide PA-02 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Na hi-fidelity byla recenzja tego IC. Jednak moj wybor padl na cos z mocniejszym basem i lepsza dynamika - Wireworld Equinox.

Za tydzien bede mial ten kabel u sibie - napisze wtedy, czy choc troche ocieplil system.

Ukryta Zawartość

Jestem na etapie zmian okalblowania i tez poszukuje nieco "cieplejszych".

Poczatkowo myslalem o Oyaide PA-02 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Na hi-fidelity byla recenzja tego IC. Jednak moj wybor padl na cos z mocniejszym basem i lepsza dynamika - Wireworld Equinox.

Za tydzien bede mial ten kabel u sibie - napisze wtedy, czy choc troche ocieplil system.

Wszystko ładnie i fajnie, ale to nie ta kategoria cenowa. Jakieś inne sugestie Panowie???

Ukryta Zawartość

No tak...

Ze swojej strony jeszcze dodam, ze:

1. Audioquesty odpadaja - sa mocno detalicze, grajace "gora"

2. Podobnie QUEDy.

3. Mozesz sprobowac Phobos - sa cieple - ale moim zdaniem nieco zamulaja (dlatego zmieniam).

w miarę tani i ciepło grający interkonekt to np. dnm rezon, ich głośnikowe z kolei to za małe niteczki jak dla mnie, drożej to można pójść w furutechy albo oyaide

• Moderatorzy

polink to firma sprzedająca szerokopojęte ustrojstwa do kolumn,( wejdź na ich stronę) wielu forumowiczó robiło u nich zakupy cewek kondków przewodów.

złych opinii o nich nie słyszałem dobre produkty i ceny, ja tuningowałem kolumny przy użyciu ich cześci i używam kolumnowej plecionki (miedź 6N) model 925

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Orientuje się Kolega czy te Polinki nadają się do zewnętrznych połączeń, czy wyjdzie na to samo co drut z elektrycznego?

Panowie, nie będzie nic ciekawego z tańszych kabli niż dotychczas proponowane?

VDH ciekawa propozycja tylko nie wiem czy 0,5m gdzieś dostanę, a około 400-500 nie chcę wydać w tym systemie na interconnect ;/

• Moderatorzy

jakbym dziś potrzebował interconect to sam zrobiłbym diy na srebrze z all... zrobisz taki za 100

polink do połączeń wewn ma solid core, plecionki i posrebrzany

do zewen są plecionki okrągłe i płaskie 1,5 i 2,5 kiedyś w wątku o kablach pisałem test starego kabla ofc z elektrycznego 2x4mm vs kable nowszej generacji"dedykowane" w niskich pułapach cenowych stary ofc dosłownie trafi na złom bo gruby a miedź w cenie

kup w polinku, nie przepłacisz a stosunek jakość/cena świetna

jakbym dziś potrzebował interconect to sam zrobiłbym diy na srebrze z all... zrobisz taki za 100

polink do połączeń wewn ma solid core, plecionki i posrebrzany

do zewen są plecionki okrągłe i płaskie 1,5 i 2,5 kiedyś w wątku o kablach pisałem test starego kabla ofc z elektrycznego 2x4mm vs kable nowszej generacji"dedykowane" w niskich pułapach cenowych stary ofc dosłownie trafi na złom bo gruby a miedź w cenie

kup w polinku, nie przepłacisz a stosunek jakość/cena świetna

Dzięki za odpowiedź. Srebro diy- niezły pomysł. Tylko jak to będzie brzmieć? Pewnie jasno? Nawet mógłbym zaryzykować i pokombinować. Sugerujesz jakąś grubość drutu, ekran? Próbowałeś coś tak robić?
  • Moderatorzy

jeden z kolegów z forum robił niedawno taki inter. wszystkie części z all : drut srebrny(ma chyba grubość 0,4) izolator teflonowy, wtyki, lut z dodatkiem srebra - był zadowolony

z gotowców za 100 nic nie kupsz rewelacyjnego

poczytaj opinie ze strony Sonus Oliva pl , tam też sprzedają srebrne kable w czystej formie

O tym srebrze pomyślę do innego systemu- dzięki.

No dobra Panowie, ale niestety nikt mi nadal na pytanie nie odpowiedział sensownie;( Bardzo uprzejmie proszę o radę pokrywającą się z tematem!

Czemu wszyscy piszecie o drogich przewodach skoro w temacie napisałem ceny?! Ja tu szukam jak najtańszych kabli, które wniosą coś fajnego, w przeciwieństwie do zwykłego drutu, a Koledzy mi z furutechem wyskakujecie. Litości!:D

Coś co nie zamuli dźwięku, zagra przyzwoicie, da trochę ciepła, wygładzi górę i będzie kosztowało małe pieniądze- da się?

Gość Gość

(Konto usunięte)

O tym srebrze pomyślę do innego systemu- dzięki.

No dobra Panowie, ale niestety nikt mi nadal na pytanie nie odpowiedział sensownie;( Bardzo uprzejmie proszę o radę pokrywającą się z tematem!

Czemu wszyscy piszecie o drogich przewodach skoro w temacie napisałem ceny?! Ja tu szukam jak najtańszych kabli, które wniosą coś fajnego, w przeciwieństwie do zwykłego drutu, a Koledzy mi z furutechem wyskakujecie. Litości!:D

Coś co nie zamuli dźwięku, zagra przyzwoicie, da trochę ciepła, wygładzi górę i będzie kosztowało małe pieniądze- da się?

Dołącze się do tego zapytania. W obrębie mojego zainteresowania obecnie znajduje się:

Rafaell's Cable G-UP RCA i :

Namelles Black Reference.

Oba mieszczą się w kwocie 300zł.

Macie jakieś doświadczenia z tymi kablami?

Spinać chcę niedawny zakup - Sony TA F555es z cd nada 545BEE i kolumnami diy seas excel woofer 16 cm+ tweeter focal tlr.

Ten Ixos to Kolega sprzedaje osobiście czy niezależna sugestia?XD

To nie mój kabelek na tej aukcji :) Jest jeszcze jeden dostępny na Allegro. Wg mnie super relacja jakości (dźwięku) do ceny.

VDH The Name słuchałem dosłownie przed Ixosem i zawiódł mnie ten drut (ściemnił brzmienie i ukrócił wybrzmienia powyżej środka).

.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Ja tylko dodam że interkonekty to także wtyki RCA i niestety takie typu Neutrik NYS 373 to po prostu marnowanie czasu i pieniędzy........

...conajmniej Neutrik Profi Gold....

post-15075-0-17985300-1330528398_thumb.jpg

anti-cables, linnk40

Coś ciekawego, może Kolega coś więcej napisać o Linnie k400 bo raczej słyszałem, że to kabel który z ciepłem i delikatną górą nie ma wiele wspólnego?

Panowie czy naprawdę nie można czegoś tańszego zasugerować?! A kolega to się podpiął w post z interconnectem za 300 kiedy ja tu proszę o litość i zejście z cenyXD

Koledzy, wybaczcie za grymaszenie, ale nie wydam więcej ponad to co mogę wydać, więc wiele propozycji jest mi teraz bezużytecznych. Gdybym mógł wydać więcej to bym się nie miotał w temacie, bo też mam swoje droższe typy.

Gość Gość

(Konto usunięte)

A kolega to się podpiął w post z interconnectem za 300 kiedy ja tu proszę o litość i zejście z cenyXD

A kolega się wpiął bo w tytule piszesz że chesz wydać 250zł za IC a np Namelles Black Standart 0.6m kosztuje 123zł., Namelles Black Reference 172zł.

Dlatego też mnie ineteresuje. Tym bardziej że można go wypożyczyć.

A kolega się wpiął bo w tytule piszesz że chesz wydać 250zł za IC a np Namelles Black Standart 0.6m kosztuje 123zł., Namelles Black Reference 172zł.

Dlatego też mnie ineteresuje. Tym bardziej że można go wypożyczyć.

Dobrze, dobrze, nie ma sprawy;) Zgadzam się, że pytanie pokrewne, więc nie ma sensu zaśmiecać forum.

Pozdrawiam

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dobrze, dobrze, nie ma sprawy;) Zgadzam się, że pytanie pokrewne, więc nie ma sensu zaśmiecać forum.

Pozdrawiam

Nie chodzi o żadne pytanie pokrewne, tylko podałem Ci przykład chwalonego ineterkonektu który kosztuje dużo mniej niż założona przez Ciebie kwota, a Ty mi zarzucasz że wpycham się z propozycjami nie na temat, bo są za drogie!

Nie chodzi o żadne pytanie pokrewne, tylko podałem Ci przykład chwalonego ineterkonektu który kosztuje dużo mniej niż założona przez Ciebie kwota, a Ty mi zarzucasz że wpycham się z propozycjami nie na temat, bo są za drogie!

Dobrze, spokojnie. Pomyliłem się bo piszesz o 1metr. Przepraszam. Wyluzuj Kolego;)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dobrze, spokojnie. Pomyliłem się bo piszesz o 1metr. Przepraszam. Wyluzuj Kolego;)

Dawno nie byłem luźniejszy.

Daj znać co wybrałeś bo też jestem na etapie poszukiwań. Te dwa które Ci podałem bardzo mnie interesują. Chyba któryś z nich wezmę na odsłuch.

• 2 tygodnie później...

Ja tez jakis czas temu szukalem w przystepnej cenie dobrego kabla, padlo na Rafaell's cable G-UP RCA .Jestem zachwycony.Wczesniej mialem chorda , van den hul i jakis cambridge .Rafaells robi roznice.Poczytaj o tym kablu na forum ,wszyscy sa zachwyceni.

Jak trochę poczekasz to sprzedam Ci swojego Van Den Hula THE NAME 1m.

Mam go od wczoraj . Kupiony prosto od dystrybutora.

Nówka z pudełkiem , paragonem itd.

Kupiłem go z ciekawości kabli IC tej firmy.

Ale mój system musie mieć IC żyletę :)

Chciałbym jeszcze kilka dni na nim pograć.

Jest raz wpięty i wypięty trafi od razu do pudełka.

Wykonanie i opakowanie perfekcyjne :)

Widać od razu że to nie garażowa manufaktura .

Z ceną się też dogadamy .

Pisz na PW żeby nie zaśmiecać wątku.

ic spróbuj audioquest diamondback, ciepły analogowy kabel, gra rewelacyjnie a przy tym zachowuje detale, aq nie wszystkie grają zimno

jeden z kolegów z forum robił niedawno taki inter. wszystkie części z all : drut srebrny(ma chyba grubość 0,4) izolator teflonowy, wtyki, lut z dodatkiem srebra - był zadowolony

z gotowców za 100 nic nie kupsz rewelacyjnego

poczytaj opinie ze strony Sonus Oliva pl , tam też sprzedają srebrne kable w czystej formie

To raczej nie o mnie - ale czuję się w pewien sposób wywołany do tablicy - bo robiłem interkonekt na srebrze 0.4mm w izolacji teflonowej na wtykach Neutrika. Jedna żyła sygnał, druga masa, bez czarów, normalnie lutowane. Koszt całości nie przekroczył 50 złotych - wszystko Allegro - a gra to i ładnie i czysto i basem też nie pogardzi...CD - XE900QS, wzmacniacz FA3-ES.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.