Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz strumieniowy

Staszek_Sopot

Odtwarzacz strumieniowy podłączony do DAC-a  

128 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy odtwarzacz strumieniowy podłączony do DAC-a

• Pioneer N-30-K
      6
    • Pioneer N-50-K
      30
    • Sonos
      9
    • Marantz NA 7004
      44
    • Dune HD Max
      18
    • Cambridge Audio NP30
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to nie było do Ciebie , a propo wzmacniacza :)

Myśle , że WSZYSCY robią nas w CH... , a przynajmniej większość :(

Niestety tak to widzę :(

Pozdrawiam .

Maciej

no ludzie sa skomplikowani wczoraj zadalem serie pytan z ciekawosci o 4 dacach do paru osob (do ciebie tez poszla) i czesc w ogole sie nie odezwala (domyslilem sie ze nie miali nic do powiedzenia) ale znalazly sie osoby ktore potrafily cos powiedziec ciekawego, np violet, ale dalsza dyskusja celem wyciagniecia dosawiadczen konczyla sie brakiem dyskusji, bardzo sztywnie zachowuja sie ludzie z brazny audio, podejrzewam ze to co jest dobre a co zle to traktuja jako doswiadczenie za ktore najlepiej jakbys im zaplacil to by porozmawiali... wiec w sumie w ogole sie nie dziwie ze myslisz o tym ze jesli juz cos jest chwalone to po to zeby podbic i sprzedac

chwilowy brak działalności w audio.

Coś wprowadzone jest do obrotu , choć wiadomo już na etapie projektowania , że nie obsługuje 24/96 , żałosne zasilanie , stary niedopracowany DAC , goplesa także nie obsłuży itd ...

Mają wzór do naśladowania z małymi modyfikacjami (SBT) .

Wiadomo jakie są zapotrzebowania w nowym świecie audio , a mimo to wciskają G....

Czy sztab inżynierów ma problem z napisaniem opragromowania ?

To wszystko tylko , aby za rok kupić następny model niby bardziej dopracowany ?

Ktoś robi nas w ...

Stromieniowce rozwijają się od ilu 3-4 lat ? I dalej nie słyszą potrzeb ?

Sony także opierało się cd-r , divixom itd . Ile stracili ? Ludzie kupili Manty , LG i Samsungi :)

Maciej

Strumieniowcow odwarzajacych pliki 24/192 jest trochę na rynku, kwestia wyboru i budżetu . Jeśli SBT jest dla Ciebie wzorem ceny itp to rzeczywiście masz problem.

Jesli chodzi o oprogramowanie to rzeczywiście jest to w tym segmencie rynku największe pole do popisu , zarówno pod względem funkcjonalności, możliwości jak i ergonomii. Ci producenci co maja już to dopracowane i nie czekali aż sie złapią na fale popularności tylko promowali ten trend są sporo do przodu, ale tez chcą trochę wiecej kasy za swoje produkty ;). Poza tym musisz wziąć po uwagę iż od procesu projektowania do finałowego produktu to często okres 2-3 lat i jeli ktoś pewnych rzeczy nie jest w stanie przewidzieć i do tego jeszcze włącza sie już na tym etapie skapy księgowy , to mówiąc wprost jest w d ..... e.

Taki rynek jacy Klienci , najlepszy przykład to telewizory , wszystko ciągnie marketing , 3D, sourrundy i inne bzdety , a kupić dobry ekran to kupa kasy .. Na co np. Maja wymienić swoje ekrany Klienci ktorzy kupili Kuro .... nie maja na co . Panasonic już. Zapowiedział ze kończy sprzedaż plazm bo jest w plecy na ich produkcji .... Ludzie nie chcą dobrej jakości , chcą niskiej ceny ....

there are no answers, only choices ....

Strumieniowcow odwarzajacych pliki 24/192 jest trochę na rynku, kwestia wyboru i budżetu . Jeśli SBT jest dla Ciebie wzorem ceny itp to rzeczywiście masz problem.

Jesli chodzi o oprogramowanie to rzeczywiście jest to w tym segmencie rynku największe pole do popisu , zarówno pod względem funkcjonalności, możliwości jak i ergonomii. Ci producenci co maja już to dopracowane i nie czekali aż sie złapią na fale popularności tylko promowali ten trend są sporo do przodu, ale tez chcą trochę wiecej kasy za swoje produkty ;). Poza tym musisz wziąć po uwagę iż od procesu projektowania do finałowego produktu to często okres 2-3 lat i jeli ktoś pewnych rzeczy nie jest w stanie przewidzieć i do tego jeszcze włącza sie już na tym etapie skapy księgowy , to mówiąc wprost jest w d ..... e.

Taki rynek jacy Klienci , najlepszy przykład to telewizory , wszystko ciągnie marketing , 3D, sourrundy i inne bzdety , a kupić dobry ekran to kupa kasy .. Na co np. Maja wymienić swoje ekrany Klienci ktorzy kupili Kuro .... nie maja na co . Panasonic już. Zapowiedział ze kończy sprzedaż plazm bo jest w plecy na ich produkcji .... Ludzie nie chcą dobrej jakości , chcą niskiej ceny ....

z jednej strony opisujesz cos w czym sie gubisz a na koncu dajesz prawidlowe wnioski,

po co duzo pisac, kiedy wiesz co masz zrobic, ma byc tanio i mozliwie jak najlepiej,

ps. squezebox spelnia prawidla rynku i dlatego jest nr.1, wystarczy wyciagnac wnioski i zaprojektowac odpowiednie urzadzenie

ps2. squezebox ma dopracowane oprogramowanie obecnie i jesli chodzi o odtwarzanie plikow jest dopracowany obecnie dlatego tym bardziej jest nr.1 mimo ze konkurencja sie pojawia, ale co z tego jak jest niedopracowana albo za droga (widzisz co sie dzieje z plazma to wiesz ze nie tedy droga)

z jednej strony opisujesz cos w czym sie gubisz a na koncu dajesz prawidlowe wnioski,

po co duzo pisac, kiedy wiesz co masz zrobic, ma byc tanio i mozliwie jak najlepiej,

ps. squezebox spelnia prawidla rynku i dlatego jest nr.1, wystarczy wyciagnac wnioski i zaprojektowac odpowiednie urzadzenie

ps2. squezebox ma dopracowane oprogramowanie obecnie i jesli chodzi o odtwarzanie plikow jest dopracowany obecnie dlatego tym bardziej jest nr.1 mimo ze konkurencja sie pojawia, ale co z tego jak jest niedopracowana albo za droga (widzisz co sie dzieje z plazma to wiesz ze nie tedy droga)

Pop prostu chciałem wyjaśnić koledze pewne zawiłości , rynku w dużym skrócie ..

W czym sie niby zgubilem ??

facet narzeka ze go oszukują czyli ma jakiś tam budżet ale chciałby coś lepszego jakościowo , bo lubi producenta, bo koledzy takie maja , bo fajnie gra .... Powodów może być wiele, więc pozostają dwie rzeczy ,nabierze na wstrzymanie aż rynek sie nasyci i wskaźnik cena jakość spadnie , albo bierze na wstrzymanie i oszczędza

there are no answers, only choices ....

Jaki możecie polecić tani odtwarzacz plików mający zastąpić CD plejer? Sieć nie jest mi potrzebna.

Pytanie trudne bo zalezy jaki budzet, jakiej jakosci poszukujemy dzwieku, dopiero nastepnie mozna cos zaproponowac i pomyslec.czy kompletny czy odtwarzacz+zewnetrzny dac

Sieć nie jest mi potrzebna.

Większość tak zaczynała i szybko okazywało się, że twardy dysk pracujący w miejscu odsłuchu to nie najlepszy pomysł. Proponuję jednak sieć.

Coś jak TEAC WAP-2200

Jesli cos taniego i koniecznie bez sieci to tylko odtwarzacz multimedialny jak ariva i inne duzo tego nic innego sie nie sprawdzi bo nawet squezebox bez sieci nie nadaje sie do niczego

Za takie pieniądze brakuje gapless ?

No to już jest:

19th July 2012: v266-b-354

The new firmware update includes a number of upgrades and most importantly, means your Stream Magic 6 or NP30 now support gapless playback. We’ve also added a handy digital volume control feature to the NP30 to allow you to control the volume of the NP30 using the app or front panel selector.

Features of the firmware update include:

Added gapless playback via UPnP and local USB

• Added digital pre-amp mode (digital volume control) to NP30

• Ensure mute status persists over power-cycle and idle mode

• Changes to improve interworking with iOS/Android app

• Some minor fixes to improve UPnP browsing

• Fix issue where start of playback is lost on analogue output on SM6

• Improve buffer control on Internet Radio

• Allow volume control and balance control from iPhone/Android apps

• Other miscellaneous bug fixes

• 2 miesiące później...

ProJect DS Net - wydaje się być produktem w miarę kompletnym.

Ciekawe jak działa i gra ?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

czy takie coś się sprawdzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czy takie coś się sprawdzi?

Ukryta Zawartość

Sprawdzi się i to dobrze.Kiedyś kolega przytaszczył to pudło do mnie na odsłuchy.Grało naprawdę nieźle.Lepiej na pewno od strumieniowania muzy przez PS3.Sprawdzałem.Ma gapless.Odtwarza bez problemu gęste formaty do 192/24.Czytałem gdzieś że gra nie gorzej od Logitech Squeezebox Touch a to już jest dobrze.Ma normalne wymiary pod inne klocki audio.O innych dodatkach nie wspomnę.Za tą cenę z linku kupisz na alle wyższy model na szybszym procku A300, a ten C200 kupisz za 700 zł.Dużą zaletą jest sterowanie (jako pilota) za pomocą smartfonu na androidzie lub ipoda.Musisz pobrać na fona odpowiednią aplikację.Do słuchania muzy wtedy nie będziesz musiał włączać TV. Za tą cenę nic lepszego nie kupisz. Tylko Logitech Squeezebox Touch może grać muze lepiej w tej cenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Sprawdzi się i to dobrze.Kiedyś kolega przytaszczył to pudło do mnie na odsłuchy.Grało naprawdę nieźle.Lepiej na pewno od strumieniowania muzy przez PS3.Sprawdzałem.Ma gapless.Odtwarza bez problemu gęste formaty do 192/24.Czytałem gdzieś że gra nie gorzej od Logitech Squeezebox Touch a to już jest dobrze.Ma normalne wymiary pod inne klocki audio.O innych dodatkach nie wspomnę.Za tą cenę z linku kupisz na alle wyższy model na szybszym procku A300, a ten C200 kupisz za 700 zł.Dużą zaletą jest sterowanie (jako pilota) za pomocą smartfonu na androidzie lub ipoda.Musisz pobrać na fona odpowiednią aplikację.Do słuchania muzy wtedy nie będziesz musiał włączać TV. Za tą cenę nic lepszego nie kupisz. Tylko Logitech Squeezebox Touch może grać muze lepiej w tej cenie.

Ukryta Zawartość

a te popcorny obsluguja nasa?

Ukryta Zawartość

Protokoły:

- Bonjour (dla MAC OS)

- UPnP SSDP

- UPnP AV

- SMB (Samba)

- FTP

- NFS

Dostęp do zasobów sieciowych:

- SAMBA (SMB)

- NFS

- UPnP

Menadżer pobierania plików

- BitTorrent P2P (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- Menadżer pobierania plików z grup Usenet

Tryb serwera NAS:

- serwer SMB (Samba)

- serwer FTP

- serwer NFS

- serwer UPnP

Ukryta Zawartość

A jakie są zasadnicze różnice między popcornem a300 a c300 oprócz wyglądu, wyświetlacza i dostępu do dysku bez konieczności rozkręcania skrzynki?? W cenie różnica dosyć spora

Protokoły:

- Bonjour (dla MAC OS)

- UPnP SSDP

- UPnP AV

- SMB (Samba)

- FTP

- NFS

Dostęp do zasobów sieciowych:

- SAMBA (SMB)

- NFS

- UPnP

Menadżer pobierania plików

- BitTorrent P2P (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- Menadżer pobierania plików z grup Usenet

Tryb serwera NAS:

- serwer SMB (Samba)

- serwer FTP

- serwer NFS

- serwer UPnP

No to dosc ciekawie sie prezentuja, jeszcze ostatnio sprawa mnie zastanawia czy jest mozliwosc instalacji oprogramowania ale nie firmware a dodatkowych programow zwiekszajacych mozliwosci urzadzenia i jak to wyglada?

Ukryta Zawartość

A-300 jest 700zł tańszy od C-300, ale nie ma wyświetlacza i raczej może to być problem przy wybieraniu plików do odtwarzania :( C-300 kosztuje 1700 z małym hakiem.

pomijajac fakt ze jeden ma wyswietlacz drugi nie, maja inne obudowy i ceny to czy jest miedzy nimi jakas znaczaca roznica w mozliwosciach dzialania? czy jest to to samo w innym opakowaniu + wyswietlacz?

Poczytaj fora gdzie jest więcej użytkowników Popcorna - nie cieszy się on tam wielkim uznaniem.

Częste zwiechy, niedopracowany firmware, narzekają aż miło poczytać.:)

Poczytaj fora gdzie jest więcej użytkowników Popcorna - nie cieszy się on tam wielkim uznaniem.

Częste zwiechy, niedopracowany firmware, narzekają aż miło poczytać.:)

to ciekawe co piszesz. Z checia przeczytam o tym. Mozesz podac jakis link do strony. Dotychczas nie udalo mi sie poczytac negatywnych opinii o tym sprzecie... Myslisz , ze np Dune hd ma lepiej dopracowane playery?

Tylko ze dune cos sie ociaga z odpowiedzia na modele a300, c300 i narazie nie wypuscil chyba nic nowego ostatnio. Wiem zaraz ktos powie, ze lepsze starsze dopracowane...

Kolega C200 przyniósł do mnie w celu testowania pod względem odsłuchu muzy.Podczas wielogodzinych testów na zwykłych i gęstych formatach nie zaobserwowaliśmy żadnej zwiechy.Mnie osobiście interesuje głównie muza w tym urządzemiu.Pasuje mi ten model bo ma normalne rozmiary podobne do sprzętu audio.Ważne dla mnie też jest to że zasilacz jest zewnętrzny.Można poprawić zasilanie.Zapodaliśmy też na próbę plik Awatara 24 GB (rip z BR) film płynął bez zastrzeżeń.Na forach poswięconych filmom oczywiście nie testują urządzenia pod względem dźwięku więc nie ma co sie sugerować..

Kupiłem właśnie A300 i czekam na odbiór.Po paru dniach będę wiecej wiedział na ten temat.

Ukryta Zawartość

Aplikacja na smartfona z androidem do sterowania popcornem

Ukryta Zawartość

.Mnie osobiście interesuje głównie muza w tym urządzemiu

to tak jak mnie... filmy raczej sporadycznie lub wcale

Kupiłem właśnie A300 i czekam na odbiór.Po paru dniach będę wiecej wiedział na ten temat

czekam więc na relacje jeśli znajdziesz czas żeby coś skrobnąć na forum

Dune ma lepiej dopracowane oprogramowanie (Firmware). Popcorn pod tym względem bardzo kuleje.

No i co z tego.Chodzi tu który lepiej zagra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.