Skocz do zawartości
IGNORED

rysy na lakierze auta

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

czy usuwacie swoimi domowymi sposobami?

są kredki ale nigdy nie używałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

będę musiał zrobić obie strony bo jakiś k*tas mi porysował obie strony auta 4 drzwi

rysa jest do podkładu blachy nie widać,,

coś da się tym zrobić domowym sposobem ?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

https://www.audiostereo.pl/topic/92461-rysy-na-lakierze-auta/

miałem kredkę- nie nadaje się do niczego.

tanio? chyba tylko zaprawka z pędzelkiem. Po zaschnięciu możesz jeszcze ręcznie przejechać pastą polerską

Jak rysa przeszła przez baze i klar to najlepiej wizyta u lakiernika...

Oczyszczam, odtłuszczam i zawsze robię zaprawki lakierem, które niestety widać. Co się da to jeszcze spoleruję i nie ma śladu (drobne ryski i zmatowienia w klarlaku).

Do retuszu (mam metalik) nigdy nie używam klarlaku- niepotrzebnie pogrubia i widać poprawkę jeszcze gorzej. Wprowadzam jak najmniejszą ilość lakieru tak aby się rozprowadził i wypełnił ubytek a "nie wychodził". I zawsze jak jest ciepło + ciepły lakier. Wtedy lepiej się rozlewa.

fajny środek tnx! , widać jest dosyć mocno wypełniający rysy i utwardzający się

ktoś stosował ?

Działa super, stosowałem wiele razy. Do małych rys potrzebna tylko szmatka i Turtle Scratch Remover - obojętnie w jakiej postaci - pasta, płyn, itd...

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo turtle to tak jakbyś słuchał muzyki na clatroniku.

Gdybyś miał taką ryse jak na filmiku (głęboka ale nie do podkładu) to to co jest na filmiku to :

1-(marker)lakier bezbarwny

2-(zraszacz)woda z kroplą płynu do naczyń(daje poślizg)

3- papier "wodny" 1500, 2000, 2500ew.3000

4-pasta do polerowania ręcznego.

Jeżeli są to drobne ryski to pierwszy link wystarczy a efekt będzie trwały.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo turtle to tak jakbyś słuchał muzyki na clatroniku.

Gdybyś miał taką ryse jak na filmiku (głęboka ale nie do podkładu) to to co jest na filmiku to :

1-(marker)lakier bezbarwny

2-(zraszacz)woda z kroplą płynu do naczyń(daje poślizg)

3- papier "wodny" 1500, 2000, 2500ew.3000

4-pasta do polerowania ręcznego.

Jeżeli są to drobne ryski to pierwszy link wystarczy a efekt będzie trwały.

I to jest najpiękniejsze w naszej populacji ;))))

Parker's Mood

Wiem że pasta polerska turtle z tego zestawu jest do dupy (daje efekt do powiedzmy 5 mycia auta dobrą chemią).

MarkN chce Ci powiedzieć że podałem tą listę nie po to żeby ktoś zaoszczędził poprzez zamienniki i chałupnictwo tylko wręcz przeciwnie kupił pojedynczo wszystko (3 papierki i pastę z pierwszego linka) porządne.

Turtle nie jest wynalazcą tego systemu usuwania drobnych rys tylko stworzył zestaw kilku dziadoskich rzeczy i to sprzedaje, Pierwsze moje zdanie, że turtle to jakbyś słuchał muzyki na clatroniku miało uchronić od Twojego komentarza.

czy usuwacie swoimi domowymi sposobami?

są kredki ale nigdy nie używałem

Ukryta Zawartość

będę musiał zrobić obie strony bo jakiś k*tas mi porysował obie strony auta 4 drzwi

rysa jest do podkładu blachy nie widać,,

coś da się tym zrobić domowym sposobem ?

Ja mialem kiedys kredke i moim zdaniem nawet zdaje ona egzamin, ale dobra jest do pokrywania jakis krotkich rys. Warto potem przejechac po tym jakims automaxem. Wazne jest tez zeby dobrze dobrac kolor. I co najwazniejsze nie schodzi ona po dwoch myciach.

Ukryta Zawartość

?👈

Wiem że pasta polerska turtle z tego zestawu jest do dupy (daje efekt do powiedzmy 5 mycia auta dobrą chemią).

MarkN chce Ci powiedzieć że podałem tą listę nie po to żeby ktoś zaoszczędził poprzez zamienniki i chałupnictwo tylko wręcz przeciwnie kupił pojedynczo wszystko (3 papierki i pastę z pierwszego linka) porządne.

Turtle nie jest wynalazcą tego systemu usuwania drobnych rys tylko stworzył zestaw kilku dziadoskich rzeczy i to sprzedaje, Pierwsze moje zdanie, że turtle to jakbyś słuchał muzyki na clatroniku miało uchronić od Twojego komentarza.

Link podałem zupełnie przypadkowo. Korzystałem z pasty Turtle wiele razy i uważam, że zdaje egzamin, ale jak kosmos to kosmos ;) Obiecuję, że w kwestii usuwania rys z wozu i polerki już nie będę się odzywał. Przepraszam.

Pozdr, M.

Parker's Mood

Jeśli widać już podkład, a nie chcesz lakierować elementu zostaje zrobienie zaprawki i polerki w dobrym zakładzie lakierniczym.

Fakt, to kosztuje jeśli ma być dobry efekt, ale warto. Lakiernik wie jakich past użyć (nie 1, tylko kilku i nie tubka tempo za 3,50 zł tylko np 3M 1l= ok 100 zł), jakie gąbki dobrać,

jaką siłę przyłożyć w danym miejscu itp. itd.

Dzięki temu zaprawka idealnie wypełnia rysy/odpryski. Uwaga- taka usługa może być droższa niż polakierowanie elementu.

MarkN- Być może piszecie o rysach różnej głębokości- jednemu turtle usunął, innemu nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.