Skocz do zawartości
IGNORED

Thule Audio CD 150B - ktokolwiek słyszał?

Chattab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad zakupem tego odtwarzacza, bo wydaje mi się - po tym, co przeczytałem w necie na temat jego niższego sygnaturą brata CD 100 - że taki charakter dźwięku będzie pasował do moich preferencji (lubię ciepłe, analogowe brzmienie, granie dołem - takie połączenie "bumbumbum" z "mrumrumru", w żadnym wypadku "szyszyszy" czy "cykcykcyk"). Mam jednak kilka pytań skierowanych do ewentualnych użytkowników tego CD.

1. Czy ten odtwarzacz rzeczywiście gra "analogowo i ciepło"?

2. Jaki siedzi w nim laser - i czy jest łatwo dostępny w razie ewentualnej wymiany?

3. Czy CD wpasuje się brzmieniowo w taki tor: Sony TA-F550ES (wzmak) + Pioneer F-91 (tuner) + KEF XQ30 (kolumny)?

4. Czy w kwocie +/- 1200-1400 zł dostanę coś lepszego (wcześniej myślałem o Pioneer PD-9700)?

Z góry dziękuję za pomoc.

Kilka tygodni temu miałem w domu Spirit Circle (czyli pierwszą wersję CD 100), nie wiem jakie różnice (oprócz wyjść zblansowanych) są pomiędzy tymi dwoma odtwarzaczami, ale ten zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Brzmienie ciepłe, można powiedzieć że zrównoważone z doskonałą, dźwięczną górą, naturalną średnicą, nisko schodzącym dobrze kontrolowanym, ale nie podbitym basem. Brakowało mi czasem ognia i wykopu w muzyce rockowej. Lekko wycofana scena, z w miarę wyczuwalną głębią. Dobra lokalizacja źródeł.

Nie był to odtwarzacz grający dołem, ja raczej odczułem lekkie przesunięcie równowagi w stronę wysokich tonów.

Laser który w nim siedział i chyba w całej serii Spirit to Philips CDM 12.4, do kupienia, ewentualnie nowsza wersja VAM 1204.

Tak sie składa że PD-9700 też słuchałem, zdecydowanie cieplejszy i bardziej grający dołem niz Thule Spirit Circle. Niektórzy twierdzą że muł, ja tak nie uważam, porównywałem go bezpośrednio z Harmanem HD970 albo 980 (nie pamiętam), który przy nim dopiero okazał się prawdziwym mułem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.