Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSX 817 do stereo?

Bart123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Pioneera VSX 817 wraz z odtwarzaczem DVD Pioneera DV 320 i... słucham na tym muzyki stereo na kolumnach Pioneera S-Z94 120 W. Nie będę ukrywał, że jestem niezadowolony. Zestaw nie był dobrany . Miałem okazję kupić amplituner okazyjnie, więc się nie zastanawiałem, potem odtwarzacz i kolumny od kolegi. Kiedy daję głośniej lewa kolumna wydaje odgłos jakby się pruła, zniekształca dźwięk. Większe basy nie wchodzą w grę, pozostaje mi ciche słuchanie. Zastanawiam się czy można coś zrobić z tym zestawem, coś wymienić, żeby lepiej grało? Dobrać większe kolumny? Ewentualnie jestem w stanie sprzedać to, co mam i kupić coś nowego, tylko właśnie, co? Właściwie nie potrzebuję amplitunera, wolałbym wzmacniacz stereo z prawdziwego zdarzenia, interesuje mnie tylko słuchanie muzyki w przyzwoitej jakości stereo. Czy jesteście w stanie coś doradzić? Jeśli z tym co mam nie da się niczego zrobić, to jaki zestaw polecilibyście do około 2500 zł? Interesuje mnie moc około 100W lub więcej, tylko stereo. Chciałbym uzyskać dobry bas, nie wiem czy to możliwe na niskotonowych głośnikach o małej średnicy. Kiedyś myślałem o Altusach 200W lub STX 180W. Co myślicie? Słabo się na tym wszystkim znam. Dobór sprzętu mnie przerasta.

Z góry dziękuję za pomoc!

Bartek

https://www.audiostereo.pl/topic/92839-pioneer-vsx-817-do-stereo/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.