Skocz do zawartości
IGNORED

SQUEEZEBOX TOUCH KONFIGURACJA NAS SYNALOGY

lukaszstach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prosze o pomoc w poprawnej instalacji NAS Synology ds112j

Konfiguracja: SERWER NAS podpięty pod ROUTER HUAWEI (ERA BLUECONNECT) - dalej bezprzewodowo po domu to juz idzie, laptop komunikuje sie bezproblemowo bezprzewodowo, SQUEEZEBOX też widzi "DISK SEREWE"

cały problem, w tym, że nie widzi muzyki nagranej na NAS

Jak ustawić dwa ww urządzenia aby SBT poprawnie wyświetił zawartość

Na SYNALOGY zainstalowano Logitech Media serwer

Proszę o pomoc, z góry dzieki

Witam,

Nie znam oprogramowania Logitech Media Server ani dysku Synalogy, używam od wielu lat Qnap'a i oprogramowania Squeezbox Server ale myślę że działa to podobnie. Proponuję sprawdzić kilka rzeczy dla upewnienie się czy środowisko jest skonfigurowane OK

- czy oprogramowanie LMS na Synalogy widzi Squeezboxa? - w ustawieniach, przez WWW

- czy w ustawieniach wskazane są foldery z muzyką

- zainstalować LMS lub Squeezbox Server na laptopie, skonfigurować i sprawdzić czy SB łączy się z LMS na laptopie ; ja przełączam się SB-em pomiędzy NAS a laptop i wszystko działa OK, nie mam problemów z odczytem flac'ów po w-fi

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.