Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HIGHEND LAMPOWY-Andrzej Szymański

PawelKRK

Rekomendowane odpowiedzi

co byście sobie tu nie wymyślili ja nie widziałem w Abraxasie polskich poliestrów

Pietrek - "...gość wie co robi-tak myślę." - myślę, że nie do końca, w domu Ci to wytłumaczę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

myślę, że rozmowa kulturalnych ludzi o swojej pasji jak najbardziej dopuszcza słowa krytyki...nie bójmy się tego również .Dlaczego uwazasz, że nie do końca? nie ładnie jest tak powiedzieć ze jest coś nie fajne ale nie powiedzieć dlaczego .Podziel się na forum.

Pozdrawiam

paweł

zdjęcie ,które komentujecie i to co jest na nim przedstawoione nie jest autorstwem pana A .Szymańskiego.Nie wiem po co zamieścił je w swojej galerii ,ale to są bebechy wzmacniacza sygnowanego marka Abraxas.

Witam,

Tak szeroko komentowane zdjęcie to na 100% Abraxas na 300B, bo taki miałem i sprzedałem bo nawalał.

A kondensatory Miflex sa złe bo polskie?

Miałem w testach słynne Mundorfy, Jantzeny silver,Jupitery,Vitamin Q itp i w niektórych miejsach właśnie te be Miflexy tylko styrofex robiony dla wojska je pobiły.Wszystko zależy gdzie i po co, oraz dlaczego

A ze zdjecia widać że nie są w torze sygnału......Panie znawco

Pozdrawiam,

Albercik

Taaa... stary audiofilu - tylko, że Rochu komentował inną fotkę.

chyba mieszasz............ludziom w głowach-poczytaj wpis nr 20 z tego watku..............może się czegoś nauczysz-tak tylko se dumam.

Albercik, masz blade pojęcie czym różni się styroflex ("dla wojska" i to polskiego - dobra obiegowa pierdoła, ha ha ) od poliestru?

i co z tego, że nie w torze sygnału, zasilanie nie gra Panie znawco?

nie ładnie jest tak powiedzieć ze jest coś nie fajne ale nie powiedzieć dlaczego .Podziel się na forum.

za dużo znawców bez podstaw czytania ze zrozumieniem

wie co robi ale nie do końca to nie to samo jak "coś jest niefajnie"; coś mam dalej tłumaczyć?

Gość partick

(Konto usunięte)

Hi End wg mnie ma sprawiać wrażenie realności muzyki (Hi Fidelity -wysoka wierność)

to już nie wystarczy zawłaszczenie, przez hajendowców, określenia audiofil? jeszcze Hi-Fi potrzebujecie dla dowartościowania się?

Hi-End to jest Hi-End - sprzęt z samej definicji drogi i tyle, wcale nie musi być Hi-Fi.

Jedno głupie zdjęcie, którego pochodzenie nie jest do końca znane, a już robi się syf. Mam nadzieję, że pojawią się bardziej merytoryczne teksty na temat jak w tytule.

Albercik, masz blade pojęcie czym różni się styroflex ("dla wojska" i to polskiego - dobra obiegowa pierdoła, ha ha ) od poliestru?

i co z tego, że nie w torze sygnału, zasilanie nie gra Panie znawco?

za dużo znawców bez podstaw czytania ze zrozumieniem

wie co robi ale nie do końca to nie to samo jak "coś jest niefajnie"; coś mam dalej tłumaczyć?

mam blade bardzo blade ale pojęcie......a ty masz może dużo postów ale czy wiedzę....zasilanie oczywiście że gra ale nie w Abraxasie który nie posiada prostownika lampowego o stabilizacji na lampach nie wspomnę ze wzmacniaczem błędu no i złote kulki, a sygnałowy kondensator to AN miedziano-olejowy

poz.

Polemizujmy jeżeli się z czymś nie zgadzamy i szanujmy wypowiedzi i zdanie innych ludzi.

Wtedy rozmowa będzie na poziomie i sprawi przyjemność wszystkim. Wzajemne licytowanie sie kto jest większym specjalistom i znawcą oraz obrażanie się w stylu

"Albercik, masz blade pojęcie..."

jest okazem braków w kulturze wypowiedzi i zdolności do polemiki (nawet kiedy ktoś faktycznie nie ma racji ). Mozna napisać przecież :

"Albercik , mam inne zdanie, uważam ,że jesteś w błędzie..." , to samo znaczenie ale nie odnosimy się do inteligencji czy wiedzy uczestnika debaty bezpośrednio, nikt nie lubi być tak oceniany i reaguje tym samym na taki komentarz.

Spróbujmy dalej w tym wątku kierować się kulturalną polemiką, będzie owocniej... :)

zasilanie oczywiście że gra ale nie w Abraxasie - żal komentować :(

... masz blade pojęcie..." jest okazem braków w kulturze osobistej - oceniamy się? - uczył marcin marcina - oceń kulturę własną

może nawet (i tylko) w kontekście netykiety i regulaminu

Spróbujmy dalej w tym wątku kierować się kulturalną polemiką :) - chyba biciem piany na temat żenujących fotek i podobnego poziomu montażu

beze mnie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jedno głupie zdjęcie, którego pochodzenie nie jest do końca znane, a już robi się syf. Mam nadzieję, że pojawią się bardziej merytoryczne teksty na temat jak w tytule.

Pochodzenie jest znanie bo podany został link do strony gdzie zdjęcie opublikowane.

Co do mnie - nie jest istotne czy na zdjęciu jest jakiś Fast 300B czy też oryginalne dzieło pana do którego należy dana strona.

Pan miał jakiś cel w tym, że akurat takie a nie inne zdjęcie opublikował.

Można tylko domniemywać, iż pan w tym wzmacniaczu coś grzebał i chciał tym się właśnie pochwalić.

Ja używam KT88 firmy JJ, czy ma ktoś podobną konstrukcje i używa innych lamp lub innych producentów lub ewentualne doświadczenia w eksperymentowaniu...?

Ciekaw jestem jak daleko zmieni się dźwięk i w jakim kierunku przy użyciu innych lamp. Jeżeli tak to co proponujecie jako nastepce JJ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jak ten Ktoś działa? Ma siedzibę dla Klienta? Daje gwarancję? Dokumentuje bezpieczeństwo produktu wprowadzanego do obrotu? Wystawia faktury?

Tylko pytam, bo hi-end, to też otoczka, wystawność i nienaganność.

A jak ten Ktoś działa? Ma siedzibę dla Klienta? Daje gwarancję? Dokumentuje bezpieczeństwo produktu wprowadzanego do obrotu? Wystawia faktury?

Tylko pytam, bo hi-end, to też otoczka, wystawność i nienaganność.

Musze przyznać ,że jeżeli chodzi o kwestię jak piszesz "otoczkę" to jest średnio. Jest tu pewien niedosyt. Nie dostałem żadnych "papierów" ze wzmacniaczem, w sumie to też o nie nie pytałem. Ta strona wg mnie nie jest do końca profesjonalna -muszę tak oddac sprawiedliwość. :) Myśle, że rekompensuje to dźwięk i cena chociaż to nie znam w gruncie rzeczy ceny dobrego wzmacniacza push pull na KT88 JJ . Orientujesz się?Odpowiem czy zrobiłem dobry biznes ;)

A na przykład PrimaLuna za 7000 zł nowa ze sklepu, z papierami, gwarancją, prawem do reklamowania przez 2 lata z tytułu niezgodności z umową zakupu, markowy sprzęt, nagradzany w polskiej i zagranicznej prasie, z serwisem dystrybutora, małym ryzykiem zwinięcia się firmy/sprzedawcy, zachowaniem sporej wartości przy odsprzedaży second-hand - może być punktem odniesienia?

Polecasz usługi Tego pana w kontekście 7 000 zł i ceny, którą zapłaciłeś?

PS. Nie wliczaj proszę przyjemności z długich rozmów z konstruktorem, które opisywały jak zmaterializował się w urządzeniu talent inżyniera, zachwalały brzmienie i wybór rozwiązań konstrukcyjnych sprawiających, że nic nie gra tak dobrze. Trzeba przekazać, że czas i telent ma przecież swoją cenę... :-)

pawelkrk

a mógłbyś wkleić zdjęcia jak on wygląda w srodku, rozwieje to wiele wątpliwości

A brak gwarancji czy dowodu zakupu moze byc problemem w przypadku awarii, zostaje ci tylko zawozić go do producenta bo każdy inny serwisant bez schematu nie będzie chciał się za niego zabrać.

Szczególnie jak montaż jest taki jak na zdjęciach

Gość rochu

(Konto usunięte)

pawelkrk

A brak gwarancji czy dowodu zakupu moze byc problemem w przypadku awarii, zostaje ci tylko zawozić go do producenta bo każdy inny serwisant bez schematu nie będzie chciał się za niego zabrać.

A co będzie jeżeli bohater niniejszego wątku zejdzie z tego najlepszego ze światów albo postanowi definitywnie zerwać z elektronika i zająć się na ten przykład Buddyzmem Zen?

Kto będzie serwisował jego dzieła?

Prima Luna.

Chińczyk jak chińczyk.

205prima2.jpg

PrimaLuna2_600.jpg

Gość rydz

(Konto usunięte)

<<Jak patrzę na wnętrza współczesnych wzmacniaczy lampowych,to zastanawiam się na ile jest to brzmienie lampowe?

jak się ma do śpiewających konstrukcji z przed pół wieku?

rochu

wnętrze bardzo łądnie i starannie wykonane, bez bałąganu, jak w starej dobrej niemieckiej centrali telefonicznej :-)

wszyskie kabelki pod kątem prostym

przypomina mi to stare angielskie wzmacniacze np Quad

pawelkrk

Grzegorz z Fonaru zrobi wszystko-bo to jest fachowiec co nie trzeba mu schematu-on wie co z czym-tak samo Pan Andrzej Witek z Sonus Oliva.

Rochu

chińczyk jak chińczyk bo części tam uzyte to miernota i tak samo gra ten ...........latający holender!!

Jak komuś zależy tylko na estetyce montażu to kupuje Chińczyka a jak wyłącznie na dźwięku to kupuje np coś takiego :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A na przykład PrimaLuna za 7000 zł nowa ze sklepu, z papierami, gwarancją, prawem do reklamowania przez 2 lata z tytułu niezgodności z umową zakupu, markowy sprzęt, nagradzany w polskiej i zagranicznej prasie, z serwisem dystrybutora, małym ryzykiem zwinięcia się firmy/sprzedawcy, zachowaniem sporej wartości przy odsprzedaży second-hand - może być punktem odniesienia?

PS. Nie wliczaj proszę przyjemności z długich rozmów z konstruktorem, które opisywały jak zmaterializował się w urządzeniu talent inżyniera, zachwalały brzmienie i wybór rozwiązań konstrukcyjnych sprawiających, że nic nie gra tak dobrze. Trzeba przekazać, że czas i telent ma przecież swoją cenę... :-)

Nie zrozumielismy się chyba zupełnie :)

Mój wzmacniacz gra w innej lidze. Porównywanie go do seryjnego PrimaLuna czy jakiegoś chińczyka jest dla tych dwóch nie fair... ;)

Mówimy tutaj o konstrukcji naprawdę wybitnej brzmieniowo- ja ją tak oceniam , ale jest to również zdanie wielu osób które miały okazję go posłuchać. Przed decyzją współpracy z Andrzejem Szymańskim , zwiedziłem kilka salonów audio głównie w Krakowie, słuchałem również kilka wzmacniaczy lampowych z aukcji internetowych;był to jakiś chińczyk i jeden wzmacniacz ale juz nie pomne co to było .... w okolicy 6 TPLN .

To co odebrałem od Pana Andrzeja jest poza tą ligą :)

Byłem na Audio Show w Warszawie w 2010 roku i byłem zdeterminowany do zakupu wzmacniacza ale nie znalazłem tam nic dla mnie. W kontekscie wzmacniaczy które do tej pory miałem okazję posłuchać to zrobiłem Brzmieniowy Interes Życia :) a jedynym kryterium jakim się teraz kieruję jest stan mego zadowolenia ze słuchania , który niezmiennie jest bardzo wysoki... i od roku nie został zachwiany czytaj nie słyszałem nic lepszego.

P

...mój wzmacniacz też takim sposobem jest składany, podobno to dożo lepsza metoda niż płytki elektroniczne.(podobno bo ja sie na tym nie znam :) ja tylko słucham.

Znalałem email od Pana Andrzeja , wysłał mi go przed decyzją o robieniu wzmacniacza. Dla mnie była to informacja : "mam wrażenie, że ten gość wie co robi". Nie mam pojecia ile z tych rzeczy ma znaczenie do odtwarzania prawidłowego sygnału audio ale jedno moge powiedzieć na pewno : połączenie ponizszych rzeczy lub może kilku z nich powoduje, że jak puszczę Norah Jones albo ostatnio Alexa Scolnicka Trio to szczęka opada i chrupki się z kieszeni wysypują :)

Fragment maila opisujący konstukcje

WZMACNIACZ PP KT88 JJ

ZMODYFIKOWANA KONSTRUKCJA WZMACNIACZA BEST GROMMES USA 260 INTEGRA

Ukryta Zawartość

PASMO PRZENOSZENIA od 6Hz do 80kHz

TRAFA GŁOŚNIKOWE 15 SEKCYJNE ULTRALINEAR O MOCY 100W

MOC WYJŚCIOWA MUZYCZNA 2X50W W CZYSTEJ KLASIE A

Lampy wejściowe 12AU7 BRIMAR NOS 2sztuki dobierane

Lampy odwracacza fazy i sterujące 12BH7 2sztuki

LAMPY MOCY KT88 JJ 4 sztuki DOBIERANA KWADRA

DIODA PROSTOWNICZA 5U4 1 sztuka

LAMPA STABILIZATORA REGULATOR E235L SIEMENS lub 6L6GC, GB

WZMACNIACZ PO PRZEREGULOWANIU BIASU MOŻE PRACOWAĆ Z NASTĘPUJACYMI LAMPAMI:

EL-34

6CA7

6L6

KT88

6550

ZASILACZ:

TRAFO TOROIDALNE MOCY 400W EKRANOWANY W OPLOCIE DRUGIEJ WARSTWY IZOLACJI.

ZBUDOWANY W UKŁADZIE DUAL MONO NA LAMPIE PROSTOWNICZEJ 5U4 Z DŁAWIKAMI O INDUKCYJNOŚCI 10H PO JEDNYM NA KANAŁ PRĄD 300MA.

KONDENSATORY ZASILACZA NA 500V LOW ESR

STABILIZATOR LAMPOWY NA E235L STABILIZUJĄCY I DODATKOWO FILTRUJĄCY NAPIĘCIA LAMP WEJŚCIOWYCH, ORAZ ODWRACACZA FAZY

WZMACNIACZ MOCY:

POSIADA REGULACJĘ SIGNAL BALANCE ODWRACACZA FAZY,ORAZ REGULACJI NIEZALEŻNEJ BIASU OSOBNO DLA KAŻDEJ Z LAMP MOCY, ORAZ ROZWIAZANIE NOWATORSKIE REGULACJI PRĄDU W TRAFACH GŁOŚNIKOWYCH POLEGAJĄCEJ NA WYBALANSOWANIU PRĄDÓW W GAŁĘZIACH (REGULUJEMY DO UZYSKANIA NAPIĘCIA NAJBARDZIEJ ZBLIŻONEGO DO ZERA)-CO DAJE GWARANCJE POPRAWNEGO USTAWIENIA BIASU.

WZMACNIACZ PRACUJE W UKŁADZIE REGULOWANEGO AUTO BIASU CO DAJE MOŻLIWOŚĆ ZASTOSOWANIA INNYCH LAMP MOCY.

CAŁY UKŁAD SYGNAŁOWY WYKONANY W KONSTRUKCJI POINT TO POINT Z ZACHOWANIEM NAJKTÓTSZEJ DROGI SYGNAŁU.

LUTOWANY CYNĄ MUNDORF Z DODATKIEM SREBRA

GNIAZDA CINCH NEUTRIK EKRANOWANE

KONDENSATORY SYGNAŁOWE:

Jantzen Audio Superior Z-cap

koniec cytatu, tak jak napisałem któreś z powyzszych rzeczy lub całość sprawia ,ze w pokoju mam żywych muzyków :)

Patrząc na zdjęcia w galerii (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )zastanawiam się dlaczego nazywa się to High End?

Czy tak powinien wyglądać High End?

20101017151.jpg

tam jest na stronie mnóstwo zdjęć rzeczy które do Niego trafiają po nieudanych serwisach, albo "Panie Andrzeju niech Pan coś zrobi ,żeby to zagrało jak należy..." mój wzmacniacz jest w środku bardzo schludnie wykonany, zresztą dla mnie może być tam nawet łączone prętem żebrowanym byle tylko grało tak jak teraz ;)

post-33666-0-55484500-1332405886_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalałem email od Pana Andrzeja , wysłał mi go przed decyzją o robieniu wzmacniacza. Dla mnie była to informacja : "mam wrażenie, że ten gość wie co robi". Nie mam pojecia ile z tych rzeczy ma znaczenie do odtwarzania prawidłowego sygnału audio ale jedno moge powiedzieć na pewno : połączenie ponizszych rzeczy lub może kilku z nich powoduje, że jak puszczę Norah Jones albo ostatnio Alexa Scolnicka Trio to szczęka opada i chrupki się z kieszeni wysypują :)

Fragment maila opisujący konstukcje

Szczena opada facet wie co robi szacun, tyle lamp w PP to nawet nie ma w JADIS, a koledzy chyba nie wiedzą( nie wszystcy) jak wygląda point to point i kabelki jak w cenrali to nie w audio.Ja mam drugi stopień umuzykalnienia i albo coś gra lub nie gra......Widziałem i słuchałem referencyjne sprzęty różnych firm AN kondo M7 tube,ONGAKU, albo marka i a złota tabliczka i dywanik albo muzyka jak na żywo.

Ja wiem żę polskich konstruktorów ma się za matołów ale one grają....mają wiedzę, doswiadczenie, i słuch , a tu bijemy pianę........i kup wzmacniacz PL lub AN lub ongaku,lub skonsultój z konstruktorem......

Widziłem za przeprosozeniem tzw. G..... w złotym

pozdrawiam,

WZMACNIACZ PP KT88 JJ

ZMODYFIKOWANA KONSTRUKCJA WZMACNIACZA BEST GROMMES USA 260 INTEGRA

Ukryta Zawartość

PASMO PRZENOSZENIA od 6Hz do 80kHz

TRAFA GŁOŚNIKOWE 15 SEKCYJNE ULTRALINEAR O MOCY 100W

MOC WYJŚCIOWA MUZYCZNA 2X50W W CZYSTEJ KLASIE A

Lampy wejściowe 12AU7 BRIMAR NOS 2sztuki dobierane

Lampy odwracacza fazy i sterujące 12BH7 2sztuki

LAMPY MOCY KT88 JJ 4 sztuki DOBIERANA KWADRA

DIODA PROSTOWNICZA 5U4 1 sztuka

LAMPA STABILIZATORA REGULATOR E235L SIEMENS lub 6L6GC, GB

WZMACNIACZ PO PRZEREGULOWANIU BIASU MOŻE PRACOWAĆ Z NASTĘPUJACYMI LAMPAMI:

EL-34

6CA7

6L6

KT88

6550

ZASILACZ:

TRAFO TOROIDALNE MOCY 400W EKRANOWANY W OPLOCIE DRUGIEJ WARSTWY IZOLACJI.

ZBUDOWANY W UKŁADZIE DUAL MONO NA LAMPIE PROSTOWNICZEJ 5U4 Z DŁAWIKAMI O INDUKCYJNOŚCI 10H PO JEDNYM NA KANAŁ PRĄD 300MA.

KONDENSATORY ZASILACZA NA 500V LOW ESR

STABILIZATOR LAMPOWY NA E235L STABILIZUJĄCY I DODATKOWO FILTRUJĄCY NAPIĘCIA LAMP WEJŚCIOWYCH, ORAZ ODWRACACZA FAZY

WZMACNIACZ MOCY:

POSIADA REGULACJĘ SIGNAL BALANCE ODWRACACZA FAZY,ORAZ REGULACJI NIEZALEŻNEJ BIASU OSOBNO DLA KAŻDEJ Z LAMP MOCY, ORAZ ROZWIAZANIE NOWATORSKIE REGULACJI PRĄDU W TRAFACH GŁOŚNIKOWYCH POLEGAJĄCEJ NA WYBALANSOWANIU PRĄDÓW W GAŁĘZIACH (REGULUJEMY DO UZYSKANIA NAPIĘCIA NAJBARDZIEJ ZBLIŻONEGO DO ZERA)-CO DAJE GWARANCJE POPRAWNEGO USTAWIENIA BIASU.

WZMACNIACZ PRACUJE W UKŁADZIE REGULOWANEGO AUTO BIASU CO DAJE MOŻLIWOŚĆ ZASTOSOWANIA INNYCH LAMP MOCY.

CAŁY UKŁAD SYGNAŁOWY WYKONANY W KONSTRUKCJI POINT TO POINT Z ZACHOWANIEM NAJKTÓTSZEJ DROGI SYGNAŁU.

LUTOWANY CYNĄ MUNDORF Z DODATKIEM SREBRA

GNIAZDA CINCH NEUTRIK EKRANOWANE

KONDENSATORY SYGNAŁOWE:

Jantzen Audio Superior Z-cap

koniec cytatu, tak jak napisałem któreś z powyzszych rzeczy lub całość sprawia ,ze w pokoju mam żywych muzyków :)

tam jest na stronie mnóstwo zdjęć rzeczy które do Niego trafiają po nieudanych serwisach, albo "Panie Andrzeju niech Pan coś zrobi ,żeby to zagrało jak należy..." mój wzmacniacz jest w środku bardzo schludnie wykonany, zresztą dla mnie może być tam nawet łączone prętem żebrowanym byle tylko grało tak jak teraz ;)

”bilemy pianę.......A może jest dobry lub bardzo dobry......

Ukryta Zawartość

A co będzie jeżeli bohater niniejszego wątku zejdzie z tego najlepszego ze światów albo postanowi definitywnie zerwać z elektronika i zająć się na ten przykład Buddyzmem Zen?

Kto będzie serwisował jego dzieła?

Prima Luna.

Chińczyk jak chińczyk.

205prima2.jpg

PrimaLuna2_600.jpg

No nie wiem jak ten sygnał potafi trafić( droga najktótsza)? ale kabelki poukładane wzorowo dla tych co słuchają poukładanych kabelków a nie muzyki jak na żywo.

Ja tam się nie znam słucham na triodach DHT 45, 2A3, 300B, 211, 845, Gm 70 SE point to point a tu widzę ,,referencyjny" amplifon, prima luna chiński gniot, ale to chyba nie moja liga bez urazy.

A ten wzmacnicz na kt88 jest bardzo ciekawy i nie tak drogi jak tamte, a jeżeli tak gra jak w opisie to .......

Pozdrawiam,

Albercik

Gość rochu

(Konto usunięte)

No nie wiem jak ten sygnał potafi trafić( droga najktótsza)? ale kabelki poukładane wzorowo dla tych co słuchają poukładanych kabelków a nie muzyki jak na żywo.

Ja tam się nie znam słucham na triodach DHT 45, 2A3, 300B, 211, 845, Gm 70 SE point to point a tu widzę ,,referencyjny" amplifon, prima luna chiński gniot, ale to chyba nie moja liga bez urazy.

Albercik

Daj zdjęcie swojego sytemu i pochwal się na czym słuchasz.

Jak to jest, że zwykle Ci wyczynowcy (Albercik) nie podaą nic w "o mnie".

No i dotąd nie padło ile te konstrukcje z tematu kosztują. Bo, że są zadowalające dla włascicieli, to już wiadomo (kto na swój wybór narzeka publicznie...).

Szkoda, że nie ma też relacji z porównań w tych samych warunkach. Jest za to, że na wystawie nie grało, w sklepie, itd.

No i warto pamiętać o braku powtarzalności. Jedyny taki na świecie nie zawsze jest zaletą. Co było pod ręką i nie zeszło dotąd, to wmontowałem. Trochę opowieści i klient łyknie. Trudno, ale mam prawo i w ten sposób oceniać tego rodzaju wytwory. Ale, żeby nie było, że stronniczy jestem...

Gdzie można posłuchać tych wzmacniaczy? :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.