Skocz do zawartości
IGNORED

Życie intymne audiofila

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy wątek, myślałem, że na tym forum są sami ludzie techniczni, bez uczuć i jakiejkolwiek wrażliwości poza muzycznej rzecz jasna.

Przed i po to ja raczej bym wolał jakiś lekki Jazz akustycznoklimatyczny. W trakcie to raczej nie ma znaczenia, bo kobiety wtedy słyszą jak się niebo wali z góry i ziemia się trzęsie pod nimi, a faceci słyszą wtedy kobiety. Kobietom się wydaje, że tylko one potrzebują nastroju. To nieprawda, to działa w obie strony, tylko faceci się do tego nieprzyznają.

Parom niezdecydowanym, bojącym się uczynić pierwszy krok polecam Wagnera, może "Cwałowanie Walpurgii", po usłyszeniu tego podobno Hitler napadł na Polskę.

Miało być "Cwałowanie Walkirii", ale myślę, że wyrozumiali forumowicze mi wybaczą "czeski" błąd.

Jako podkład pod nastrój polecam też "Bolero" Ravela. Widziałem to na jakimś filmie i odkąd to słyszę to zaraz mi się kojarzy...

Ciemno może być, ale przy świetle większa frajda, IMHO. Lampeczki i wyświetlacze sprzętu są OK, ale małe świeczki w szklankach czy podobnych naczyńkach lepsze - i całkiem bezpieczne.

W filmie Dym jest taka scena jak gościu zaciąga się niemożebnie papierosem - ostatnim, bo właśnie rzuca palenie - i mówi:

- "Koniec z seksem w moim życiu."

- "Dlaczego ???"

- "Nie wyobrażam sobie, że po wszystkim nie mógłbym zapalić."

A pamiętacie scenę z "Czy leci z nami pilot" w której to automatycznemu pilotowi spada ciśnienie i stjuardesa zostaje oddelegowana do awaryjnego dodmuchania? I potem właśnie oboje palą papierosy...

:DD

• Redaktorzy

Cóż, dawno nie paliłem w łóżku, ale osobiście jestem zwolennikiem palenia. A co, nie można? Jedna z lepszych rzeczy, jakie cywilizacja europejska przejęła od Indian, oprócz pomidora.

;-)

Za mało sprecyzowałem o co mi chodziło.

A nie obchodzi mnie, czy ktoś pali legalny tytoń, czy nielegalną trawę, to jego prywatna sprawa, ale o to, że jak już jest "po wszystkim", gdy opadną emocje i nie tylko, kiedy już ogień przygaśnie, to ludzie rozpalają nowy, czy po to aby dogrzać szare komórki i rozluźnić członki?

Chodzi o uzyskanie odmiennego stanu błogości. Po gwałtownym wysiłku, wyczerpujących uniesieniach i troglodycznych okrzykach następuje moment ciszy i wytchnienia, stymulowany głębokimi wdechami i wydechami Palić należy wtedy bardzo wolno, z pewną dozą melancholii. Nie należy patrzeć partnerowi w oczy, tylko daleko przed siebie, niewidzącym wzrokiem. Rozmowy zakazane. Dym powinien się leniwie układać się w fantazyjne kształty, które zastygają na krótką chwilę, po czym znikają zmiecione kolejnym błękitno-niebieskawym podmuchem.

PS. Żeby tylko nie przyszło któremuś do głowy zapalić w takiej chwili fajkę!

byleby nie palic glupa :)

>jozwa palenie w wydaniu Indian to troszke inna sprawa, rytualna. no chyba ze kupujesz jakies niezle tytonie i sam skrecasz lulki :) to juz namiastka indianskiego palenia

gutten - a co jest nie tak z fajką? Śmierdzi?

A topicznie - moją kobietę bierze Sheltering Sky z Discipline Crimsonów...... Wygląd sprzętu nie ma znaczenia dopóki nie jest czarny :)

Pozdrawiam.

The odd get even.

Cynamon - a nie był to czasem film "Brooklyn Boogie"? A ten gość to Jim Jarmush w rozmowie z Keitel'em (sorki za pisownie). W każdym razie jeden z lespzych filmów tego świata! :)

The odd get even.

>> thiell28

Racja, to było w Brooklynie. Dym to pewna kontynuacja BB.

A scena wyglądała tak:

[obrazekLUKASZ-142646_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Gutten ma rację, fajka wbrew Freudowi nie jest erotyczna. To całe nabijanie, dłubanie, itp - to stwarza wokół palacza sferę, do której dostęp ma najwyżej inny palacz. Tylko papieros - papierosem można się podzielić z ukochaną kobietą, i w ogóle. A najlepiej żeby film był czarno-biały.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.