Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY SYSTEM FINANSOWY - NOWA EKONOMIA - PROGRAM OBFITOŚCI

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

BTW

Jaki zwiazek z tym co piszesz ma "Kosciol scientologiczny" i jakis "koles" (demon ?) przykuty do skaly gdzies gorach, o ktorym mowia demaskatorzy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Hubbard jest pisazem SF, a pociagnal za soba i steruje masami.

Twoje rewelacje, z mego punktu widzenia, to takze SF.

Idea "uwolnienia" jest fajna, ale jak zauwazyl autor przytaczanego artykulu w wolnemedia.net, troche to pachnie komuna i New Age.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Dla mie jest oczywiste skoro państwa a tym samym ludzie maja ogrome długi i grozi im banructwo, w systemie finansowym runą jak domino banki to jest oczywiste, że na dłuższą metę nie ma to racji bytu a to dla mnie jest już horror. Tej literatury, za maymi wyjątkami jak sądzę nam nie potrzeba. A i przyokazji piszarz zemnie żaden.

Piszesz o aresztowaniach.

Gdzie zatem aresztowani zostana uwiezieni ?

Guantanamo)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Dla mie jest oczywiste skoro państwa a tym samym ludzie maja ogrome długi i grozi im banructwo, w systemie finansowym runą jak domino banki to jest oczywiste, że na dłuższą metę nie ma to racji bytu a to dla mnie jest już horror. Tej literatury, za maymi wyjątkami jak sądzę nam nie potrzeba. A i przyokazji piszarz zemnie żaden.

a tam beda jechac na drukowaniu kasy i silne gospodarki (ha jak zwykle hameryka) beda sie mialy dobrze... najgorzej z przecietnymi obywatelami bo beda od nich coraz wiecej doic... system bedzie coaz mniej korzystny dla obywateli ale bedzie sie trzymal...

chyba ze obywatele zaczna rozpierduche...

chwilowy brak działalności w audio.

Obecny system ekonomiczny nie sprawdził się. Doprowadził do współczesnego niewolnictwa i jest prostą drogą do tyranii. Tyranii narzuconej przez 1% społeczeństwa.

Arton opanuj sie! Przeciez ten system to demokracja i kapitalizm! Po to wlasnie Walesa przeskakiwal przez plot zeby uszczesliwic 1 procent spoleczenstwa!

Jezeli nie nalezysz do tego 1 procenta to twoj problem :))

Po to wlasnie Walesa przeskakiwal przez plot zeby uszczesliwic 1 procen

Spytaj się go co on myśli. Już się wypowiedział. W tej demokracji 1 % posiada 90 % bogactw i to się nazywa demokracja? 250 tyś miesięcznie umiera z głodu i jak to nazwać? Wszystkie państwa zagrożone są długiem a część z nich już bankrutuje. Ile kasy idzie na światowe zbrojenia. Po co się pytam? Dochodzi do pomysłów depopulacji.

Nie liczy się ekologia rabunkowa gospodarka kopalin. Liczy się przykręcanie śruby a kryzys został świadomie wywołany. Wystarczy, że FED w USA zostanie prawnie zmuszony do oddania zagarniętych niepranie domów i gospodarstw a banki runą po kolei jak kostki domina. Otwórz oczy!

Demokracja to tylko nazwa , zniewolenie było przed skokiem Wałęsy i jest teraz tylko formę zmieniło , problem w tym że nie wielu jest tego świadoma , mam nadzieję że więcej niż 1% drugiej strony. Śmiać mi się chce bo jest lans na bogactwo materialne i niestety bardzo wielu sama sobie kręci śrubę tylko po to żeby poczuć się lepiej , nie chcą się obudzić bo to nie wygodne , lepiej im , podleczyć się niż wyzdrowieć . Czy to się zmieni , w końcu na pewno bo nie takie cywilizacje upadły , może faktycznie nie długo kto wie.

W tej demokracji 1 % posiada 90 % bogactw

Poproszę o szczegółowe dane, linki, cytaty - ale nie od tzw. żurnalistów Rydzyka i kurdupla, tylko z wiarygodnych źródeł.

A co to wiarygodne źródło TefałN ? Oraz inne środki masowego przekazu ,nie wydaje mnie się ...

Główny Urząd Statystyczny podał, że przeciętne wynagrodzenie brutto w kwietniu wyniosło 3 tys. 719,81 zł, czyli licząc rok do roku wzrosło o 3,4 proc., a w ujęciu miesięcznym spadło o 1,3 proc. Każdy wie jak oblicza się średnią , moja bdb. znajoma pracuje w banku udzielając kredytów więc na co dzień ma do czynienia z zarobkami Kowalskich które to nie mal zawsze wynoszą tyle co najniższa krajowa. Nie mam kompleksu , moje zarobki nie są złe ale z całym szacunkiem , czasami trzeba się rozejrzeć i zastanowić.

GUS.

No jest wyżej ? :)

A jeżeli chodzi o 1% ludności to chodzi o 1% ludności na całym świecie i tu dane z GUS są delikatnie nie właściwe. Inside Job i HOME SOS chociażby te dwa jak najbardziej wiarygodne tytuły warto obejrzeć dla zobrazowania sytuacji.

Demokracja to tylko nazwa , zniewolenie było przed skokiem Wałęsy i jest teraz tylko formę zmieniło , problem w tym że nie wielu jest tego świadoma , mam nadzieję że więcej niż 1% drugiej strony. Śmiać mi się chce bo jest lans na bogactwo materialne i niestety bardzo wielu sama sobie kręci śrubę tylko po to żeby poczuć się lepiej , nie chcą się obudzić bo to nie wygodne , lepiej im , podleczyć się niż wyzdrowieć . Czy to się zmieni , w końcu na pewno bo nie takie cywilizacje upadły , może faktycznie nie długo kto wie.

Masz rację Sylw , o jakiej demokracji mówimy skoro kluczową dla nas wszystkich ustawę o wieku emerytalnym przeforsowano za plecami społeczeństwa .

Piotr

Zabawne , jeżeli mam inne zdanie od masowego i to Ci akurat nie odpowiada to ok. ale od razu jestem wewalony do wora z niektórymi fanatykami z KK (do nich też nic nie mam ich droga i ich życie). Na temat KK mam swoje zdanie , z pewnością nie podobało by się wielu zatwardziałym wyznawcą (mimo że jestem wierzący w Boga), jednak to nie odpowiedni wątek. Nie ograniczam się do jednego czy kilku źródeł , szukam i szukam , obserwuje i szukam , wyrabiam sobie opinię i tyle. Nie dam się sprowokować do kłótni bo i po co ? szkoda czasu i energii pozdrawiam.

P.S. toptwenty za tekst z tv trwam masz ode mnie kolejkę , poważnie uśmiałem się :)

>Toptwenty

A dla ciebie to jakie źródła i cytaty są wiarygodne?

Te z mediów przez nich kontrolowanych cz alternatywnych a może jeszcze jakichś innych?

Jak będę wiedział, które cię interesują?

Masz jakieś problemy, straciłeś samodzielność? Jak masz sprawną wyszukiwarkę w komputerze to zachęcam do zainteresowania się tematem.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kanada od ponad 100 dni protestuje na ulicach. Red Square Revolt zaczęła się od protestu studentów przeciw podwyżkom czesnego za naukę, aby następnie przekształcić się w świadomy masowy protest przeciwko polityce finansowania bankowych oszustw, globalizacji i realizowanej obecnie formie kapitalizmu.

Ukryta Zawartość

Protest jest nazwany "największym aktem obywatelskiego nieposłuszeństwa w historii Kanady". Zgromadził literalnie setki tysięcy osób protestujących na ulicach. W ciągu ostatniego miesiąca protesty odbywały się w wielu różnych miejscach Kanady i Montrealu, nie tylko w dzień, ale i w nocy. Ostatnią zastosowaną "techniką" jest marsz połączony ze stukaniem w garnki - zwyczaj zaczerpnięty jeszcze z czasów rewolucji w Chile.

Oliwy do ognia dramatycznie dolało przyjęcie przez rząd Kanady tzw. Ustawy 78 (Bill 78), która jest drakońskim prawem zakazującym protestów ulicznych, które się odbywają już ponad 3 miesiące. To desperacka próba zgniecenia protestów świadcząca jednoznacznie o nastawieniu władz do praw swoich obywateli. Jeden z zapisów ustawy zakazuje na przykład wygłaszania publicznie opinii przeciwnych rządowi i nawoływania do protestów i nieposłuszeństwa obywatelskiego... Skąd my znamy takie zapisy, hę?

Od 22 maja protesty przybrały niestety formę konfrontacji z policją, co skutkowało aresztowaniem 1200 osób (na dzień 28 maja) i totalną polaryzacją stanowisk pomiędzy protestującymi a władzą. Zdaniem wielu środowisk w Kanadzie Bill 78 (Ustawa 78) jest niekonstytucyjna, albowiem narusza konstytucyjnie zagwarantowane prawo obywatelom Kanady do pokojowego protestu. Wiadomo już, że decyzje w tej sprawie będzie musiał podjąć sąd, albowiem zapowiedziano już złożenie stosownego pozwu.

100 Day Clash: Protesters strike despite ban in Canada

Zobacz piękny i chwytający za serce zapis tego, co dzieje się w tych dniach w Kanadzie. I rzecz nie tylko w samym akcie protestu, ale we wspaniałym poczuciu wspólnoty i solidarności znanym niektórym z nas z naszej niezbyt odległej historii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz jakieś problemy, straciłeś samodzielność? Jak masz sprawną wyszukiwarkę w komputerze to zachęcam do zainteresowania się tematem.

Typowe.

Poproszę o szczegółowe dane, linki, cytaty - ale nie od tzw. żurnalistów Rydzyka i kurdupla, tylko z wiarygodnych źródeł

To również.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kanada od ponad 100 dni protestuje na ulicach. Red Square Revolt zaczęła się od protestu studentów przeciw podwyżkom czesnego za naukę, aby następnie przekształcić się w świadomy masowy protest przeciwko polityce finansowania bankowych oszustw, globalizacji i realizowanej obecnie formie kapitalizmu.

Ukryta Zawartość

Protest jest nazwany "największym aktem obywatelskiego nieposłuszeństwa w historii Kanady". Zgromadził literalnie setki tysięcy osób protestujących na ulicach. W ciągu ostatniego miesiąca protesty odbywały się w wielu różnych miejscach Kanady i Montrealu, nie tylko w dzień, ale i w nocy. Ostatnią zastosowaną "techniką" jest marsz połączony ze stukaniem w garnki - zwyczaj zaczerpnięty jeszcze z czasów rewolucji w Chile.

Oliwy do ognia dramatycznie dolało przyjęcie przez rząd Kanady tzw. Ustawy 78 (Bill 78), która jest drakońskim prawem zakazującym protestów ulicznych, które się odbywają już ponad 3 miesiące. To desperacka próba zgniecenia protestów świadcząca jednoznacznie o nastawieniu władz do praw swoich obywateli. Jeden z zapisów ustawy zakazuje na przykład wygłaszania publicznie opinii przeciwnych rządowi i nawoływania do protestów i nieposłuszeństwa obywatelskiego... Skąd my znamy takie zapisy, hę?

Od 22 maja protesty przybrały niestety formę konfrontacji z policją, co skutkowało aresztowaniem 1200 osób (na dzień 28 maja) i totalną polaryzacją stanowisk pomiędzy protestującymi a władzą. Zdaniem wielu środowisk w Kanadzie Bill 78 (Ustawa 78) jest niekonstytucyjna, albowiem narusza konstytucyjnie zagwarantowane prawo obywatelom Kanady do pokojowego protestu. Wiadomo już, że decyzje w tej sprawie będzie musiał podjąć sąd, albowiem zapowiedziano już złożenie stosownego pozwu.

100 Day Clash: Protesters strike despite ban in Canada

Zobacz piękny i chwytający za serce zapis tego, co dzieje się w tych dniach w Kanadzie. I rzecz nie tylko w samym akcie protestu, ale we wspaniałym poczuciu wspólnoty i solidarności znanym niektórym z nas z naszej niezbyt odległej historii.

Ukryta Zawartość

jak rosnie siadomosc spoleczna problemu kapitalismu to tylko sie cieszyc, ale u nas to nawet nie wiedza co to za problemy, tylko nieliczni maja realny kontakt z kapitalistami i ich dzialaniami (np ja) a reszta na obczyznie albo u prywaciarzy albo na bezrobociu albo na utzymaniu panstwa (zarowno bezposrednio - renty emerytury itp jak i posrednio panstwowe posadki polityka sluzby...) wiec u nas zanim nastapi swiadomosc kapitalizmu i zgarniania niemal calosci fortuny przez kilku osob a reszcie rozdanie ochlapow to minie... ale wazne za najbardziej rozwiniete gospodarki to zauwazaja to trzeba zmienic... ale najpierw musi byc swiadomosc problemu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

To fakt. Wydaję się być osamotniony ze swoją świadomością albo zbyt dużo ludzi nie ma wyrobionego zdania. Nie dawno jeden emeryt powiedział mi, że dla nie go kryzysu nie ma. on zawsze ma tak samo mało.

Moj ojciec twierdzi to samo. Trzeba zdac sobie sprawe z faktu, ze ludzie lubia koloryzowac i to zarowno problemy jak i osiagniecia. NIe znaczy to oczywiscie, ze jest dobrze. Prawda jest taka, ze gdyby ludize zaczeli zyc jak nalezy a nie bezustannie cos kupowali, nawet rzeczy zupelnie im nie potrzebne bylo by im o wiele latwiej zyc. Ale niestety jest presja z zewnatrz. Sasiedzi na Nas patrza. Nalezy miec dobre auto, ladnie urzadzone mieszkanie, kino 7.1 i nowego iPhoona co rok. Za darmo tych rzeczy nie rozdaja a ludzie ktorych czesto na to nie stac biora kredyty. Splaca jeden, juz mysla nad nastepnym.

Starszym ludziom wysylaja ksiazki typu Readers digest, wmawiajac, ze juz wygrali, zeruje sie na naiwnosci innych. Zapraszaja na promocje garnkow i piora mozgi, pozniej wraca starsza kobieta dumna, ze zakupila super garnki za jedyna 2000zl.

Do slodyczy dodaje sie jakis bzdetow ktore niemalze uzalezniaja jej jedzacych i tak mlodziez woli jesc snickersy zamiast owocow. Otylych przybywa, ale co tam fitness klubow Ci u Nas pod dostatkiem, do tego apteki pelne preparatw na odchudzanie.

Przydalaby sie pobudka. Jakas niezlaezna telewizja, tylko kto ja oplaci, by otworzyc ludziom oczy. Tak wszystkie stacje w kolko wmawiaja Nam co jest potrzebne i co trendy. Sukienka dzisiaj jest ladna a za rok juz obciach w niej chodzic bo niemodna)

Tyrajcie i wydawajcie!

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.