Skocz do zawartości
IGNORED

SQUEEZEBOX SYNOLOGY DS112J WYMIANA RAM NA WIĘKSZY

lukaszstach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Konkretne pytanie:

Używam SQUEEZEBOX TOUCH+ SYNALOGY DS112J

chciałbym troche przyśpieszyc system - czy istnieje możliwość wymainy RAM w synalogy na większy - producent podaje że zainstalowany jest DDR 128 MB, chciałbym wymienić na 256, lub 512?

ktoś ma jakieś doświadczenia, czy to sie da zrobić, i czy to coś da?

Pozdrawiam, i dzięki za wszelką pomoc

link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a mam pytanie jak z szybkoscia dzialania przeszukiwania plikow z tego serwera na squezeboxie? bo mam troche slabszego nasa i zastanawiam sie czy warto dokladac do np tego synology?

i drugie pytanie, czy mozna instalowac oprogramowanie czy jest tam tylko specyficzny system do ktorego tylko producent moze dodac funkcje, programy?

chwilowy brak działalności w audio.

a mam pytanie jak z szybkoscia dzialania przeszukiwania plikow z tego serwera na squezeboxie? bo mam troche slabszego nasa i zastanawiam sie czy warto dokladac do np tego synology?

i drugie pytanie, czy mozna instalowac oprogramowanie czy jest tam tylko specyficzny system do ktorego tylko producent moze dodac funkcje, programy?

porównainie mam tylko z dyskiem podpiętym przez USB, chodzi to troche szybciej (ale mogło by być lepiej - stąd pomysł wymiany RAM). ale przedewszystkim ani razu sie nie "wysypał" SBT, więc poprawa na plus zdecydowana

w tym tyg na pewno połącze SBT ethernetem - ktoś ma jakieś doświadczenie, że rzeczywiście to lepiej pracuje?

pozdr

Witam!

Konkretne pytanie:

chciałbym troche przyśpieszyc system - czy istnieje możliwość wymainy RAM w synalogy na większy - producent podaje że zainstalowany jest DDR 128 MB, chciałbym wymienić na 256, lub 512?

link:

Ukryta Zawartość

Zanim zaczniesz dokładać ram, napisz może co konkretnie działa wolno, jakie sa to operacje i ile czasu zajmuje ich wykonywanie. Jeśli nie masz zainstalowanych innych pakietów oprogramowania to nie sądzę, aby rozbudowa ram miała sens , o ile w ogóle jest możliwa.

Ukryta Zawartość

Witam!

Konkretne pytanie:

link:

Ukryta Zawartość

Dodanie RAMu nic nie da.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Witam!

Konkretne pytanie:

chciałbym troche przyśpieszyc system - czy istnieje możliwość wymainy RAM w synalogy na większy - producent podaje że zainstalowany jest DDR 128 MB,

DDR2

A co do rozbudowy: jeśli nie ma o tym wzmianki w instrukcji, to bym sobie odpuścił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.