Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe stereo + wzmacniacz/amplituner

Phoenix_eu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od pewnego czasu noszę się z zamiarem wymiany sprzętu.

Zależy na sprzęcie w odpowiedniej cenie i jakości.

Do tej pory miałem amplifier Onkyo tx-sv 9041 do tego podłączone kolumny podłogowe VK VK7830.

Można powiedzieć, że byłem zadowolony z tego zestawu ale tylko w małych pomieszczeniach i o dobrym głuszeniu.

Zdecydowałem się na te głośniki, że względu na boczny głośnik niskotonowy, co mi się wydawało dobrym rozwiązaniem do zestawu stereo. Ale przy większych powierzchniach bez tłumienia, to jest porażka.

Zastanawiam się nad głośnikami JBL ES80 i nad wymianą wzmacniacza stereo. Co mi byście doradzili?

Czy jest jeszcze sens bawić się we wzmacniacze stereo? Może lepiej amplituner? Spodobała mi się Yamaha RX-V765, znajomy ma taką i brzmi całkiem nieźle - nie wiem jakie ma głośniki, chyba jamo.

Może dodam, że kiedyś będę chciał złożyć zestaw kina domowego 7.1 Ale na razie za często się przeprowadzam, żeby się w to bawić.

Pozdrawiam, Łukasz.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Kino domowe- w odpowiedniej zakładce.

Różny metraż- różne kolumny róznie się sprawdzą.

Wzmacniacz stereło za cene amplitunera kina zawsze zagra o wiele lepiej niż amplituner kina w stereo. To bedzie wyraźna, miażdząca różnica. Zawsze.

Trzeba więc wybrac co jest ważniejsze i się zdecydowac,albo składac dwa zestawy, ale przy częstych przeprowadzkach najlepiej sprawdzi się Ajfon..

A tak w ogóle to teraz się gramofony kupuje.

Dzięki @Frywolny za fachową, konstruktywną i tyle wnoszącą wypowiedz.

Wzmianka o iPhone, rozłożyła mnie na łopatki, aż z tego śmiechu prawie zwieracze mi popuściły... brawo.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pomyśl jak merytoryczne i sensowne było Twoje pytanie ( to zresztą widać po ilości odpowiedzi). Szczególnie w tym miejscu. W zakładce stereo- tutaj mamy ci doradzać zestawy kina domowego na popierdziawkach do kina typu Jamo? Dajesz do tego daną, że co chwilę zmieniasz lokalizacje i warunki odsłuchowe. Ludzie latami walczą z akustyką ( dział akustyka), z doborem sprzętu w JEDNYM POKOJU, a ty oczekujesz .... Czego oczekujesz? Takie rzeczy tylko w Erze! Od początku:

Zwróć szczególną uwagę na określenie swoich preferencji muzycznych, co z czym chcesz godzić w jakich proporcjach- np 30% muzyka, 70% kino, jaka muzyka, jakie kino, co ważne, bas, może szczegółowa góra, albo jeszcze co innego, jakie masz pomieszczenie odsłuchowe ( metraż, układ, wytłumienie), określ ramy finansowe , bo to co ty okreslasz "odpowiednią jakoscią" może być dla kogos innego chłamem kompletnym, uzupelnij zapytanie o tak prozaiczne elementy jak czy szukasz sprzętu nowego czy używanego. Mam nadzieje, że rozjasnilem troszkę. Ogólnie naprawdę proponuję pare dni poczytac forum. Zanim tutaj sformułujesz swoje pytanie.

Przemyślałem to co napisałeś do mnie.

Na początku chciałem sformułować swoją wypowiedź w inny sposób – broniąc w obronę swoje stanowisko.

Ale zdecydowałem się na odpuszczenie. Faktycznie mało podałem konkretnych informacji. Nie znam się na tyle na tej tematyce i zbyt pochopnie napisałem temat, bez wcześniejszego zagłębienia się w tematykę.

Ale nie zwalnia to Cię z kultury i podejścia odpowiedniego do tematu. Skoro już zdecydowałeś się odpisać, to było konkretnie, a nie przelewać na mnie swoje kompleksy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.