Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Wszelkie wysyłki wypożyczeń i zamówień są realizowane zgodnie z indywidualnymi ustaleniami

Panie Tomaszu, wyszła do mnie TAP-8 z DC Blockerem, jesli można proszę o info?

<p>Oferta na dobry początek- 2 listwy TAP8 8 gniazdowa, 6 gniazd filtrowanych, 2 dc blockery. Cena 500 zlszt. plus 15 zl wysylka po przedplacie. Są tylko 2 szt. Zgłoszenia na @ lub PW.

Edytowane przez Tomanek1

Oferta na dobry początek- 2 listwy TAP8 8 gniazdowa, 6 gniazd filtrowanych, 2 dc blockery. Cena 500 zlszt. plus 15 zl wysylka po przedplacie. Są tylko 2 szt. Zgłoszenia na @ lub PW.

Dla uzupełnienia - cena popromocyjna listwy TAP8 z 2 dc-blockerami to 700 zł, dwie sztuki proponuję w cenie 500 zł + wysyłka.

Tomanek,

kiedy będą zdjęcia zasilacza do MDAC?

W przyszłym tygodniu będziemy składać pierwsze sztuki produkcyjne to będzie okazja do przeprowadzenia i opublikowania sesji "rozbieranej"

pozdrawiam

Oferta na dobry początek- 2 listwy TAP8 8 gniazdowa, 6 gniazd filtrowanych, 2 dc blockery. Cena 500 zlszt. plus 15 zl wysylka po przedplacie. Są tylko 2 szt. Zgłoszenia na @ lub PW.

Została już tylko 1 listwa TAP8.

Użytkownik Tomanek1 dnia 13.09.2013 - 18:45 napisał

Została już tylko 1 listwa TAP8.

Druga listwa również znalazła właściciela -aktualne na godz. 11:10 14.09.2013

W związku z tym, że po sprzedaniu 2 ostatnich listew TAP8 z DC-Blockerami miałem kilka pytań czy będą kolejne sztuki w niższych cenach, będę miał kolejne 2 szt. listew TAP8 w wersji z 2 DC-Blockerami.

Realizacja w ciągu najbliższych 2 tygodni, cena 500 zł brutto/szt. + 15 zł wysyłka po przedpłacie.

Zgłoszenia jak zawsze na @ lub PW.

[Aktualizacja: 09:22 16.09.2013r.] Została już tylko 1 listwa TAP8

Monologu ciąg dalszy:) Druga listwa ma już nowego właściciela.

Pozdrawiam

Miałem kilka zapytań spóźnionych na ofertowe TAP8 z DC_blockerami. Przychylę się do próśb.

W związku z powyższym przedstawiam do oferty ostatnie w najbliższym czasie promocyjne 2 szt. listew TAP8 w wersji z 2 DC-Blockerami.

Realizacja w ciągu najbliższych 2-3 tygodni, cena 500 zł brutto/szt. + 15 zł wysyłka po przedpłacie.

Zgłoszenia jak zawsze na @ lub PW. To naprawdę już ostatnie sztuki w tej cenie i w tym czasie.

Miałem kilka zapytań spóźnionych na ofertowe TAP8 z DC_blockerami. Przychylę się do próśb.

W związku z powyższym przedstawiam do oferty ostatnie w najbliższym czasie promocyjne 2 szt. listew TAP8 w wersji z 2 DC-Blockerami.

Realizacja w ciągu najbliższych 2-3 tygodni, cena 500 zł brutto/szt. + 15 zł wysyłka po przedpłacie.

Zgłoszenia jak zawsze na @ lub PW. To naprawdę już ostatnie sztuki w tej cenie i w tym czasie.

I sprzedane....za jednym zamachem do 1 nowego właściciela.

Witam.

Notoryczny, wcale się nie dziwię. DC bloker jest jednym z bardziej udanych rozwiązań Firmy Tomanek. Właściwie w erze zasilaczy impulsowych, przetwornic, i innych cudów niewidów na sieci, jest to w/g mnie jedno z bardziej niezbędnych urządzeń w systemie. Bardzo się cieszę, że idą, niech idzie jak najwięcej. Transformatory odciąży. Grzać się nie będzie, nie buczy. Same plusy. Brawo, tak trzymać.

JAn

A czy ja podważam sens stosowania DC.Blockera ? lub neguję układ elektroniczny w nim wykorzystany?. Gratuluję pomysłu :-)

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Myślę, że byłaby szansa stworzyć TAP8 w wersji 4 gniazda filtrowane/niefiltrowane + 4 gniazda z 4 DC-Blockerami.

Tomanek,

kiedy będą zdjęcia zasilacza do MDAC?

:)

Opis zasilacza do M-DACKA na naszej stronie został uzupełniony o "rozbierane" zdjęcie zasilacza.

http://www.tomanek.dbv.pl/viewpage.php?page_id=79

W środku widać 3 niezależne płytki stabilizatorów na tranzystorach KD3055 (układy analogiczne jak w najwyższej serii naszych zasilaczy tranzystorowych ULPS...) + 50 watowe trafo Toroidy z 3 uzwojeniami. Trafo jest ekranowane w wersji AUDIO.

Dzisiaj dostałem i niedawno wpiąłem w listwę Tomanka wszystkie trzy swoje klocki. Działa, jak diabli działa!

Wszystko jest lepsze, po co wymieniać- wszystko! Listwa jest dostępna już parę miesięcy, tylko żałować

czasu poświęconego słuchaniu muzyki bez niej. Podłączona na razie zwykłym kablem, a mam dla niej

kilkakrotnie droższą niespodziankę. Co to będzie...

Dzisiaj otrzymałem listwę TAP8 z dwoma DC-blockerami. Podłączyłem i gra :-) A tak poważnie to po wyjęciu z pudełka ukazało mi się solidnie wykonane, budzące respekt urządzenie. Z wyglądu rewelacja, najwyższa jakość. Co do walorów brzmieniowych to na razie nic nie mogę napisać, bo opinię wyrobię sobie dopiero za kilka dni i wówczas coś skrobnę.

Witam,

Co jest wazne przy stosowaniu DC Blockera..to znajomosc wlasciwej polaryzacji w urzadzeniu audio.Live(+)

w urzadzeniu do Live Blockera.

Prawidłowe połączenie urządzeń, w sensie zgodności fazy i zera, jest ważne w przypadku każdego urządzenia. Wiadomo, będzie działać w każdym układzie, ale lepiej zachowywać zgodność. DCB1 jest oznaczony schematycznie w instrukcji.

Myślę również, by dać schemat na nalepce znamionowej na spodzie udządzenia - nie zawsze przecież pamiętamy układ a instrukacja nie zawsze leży pod ręką by zerknąć. Uzupełnienie nalepki o schemat połączeń przydałby się również we wszystkich listwach. I taką zmianę wprowadzę od kolejnych urządzeń.

Jak ktoś będzie w ścianie miał odwrotnie fazowy z neutralnym to kropki będą zmyłką :). Trzeba w instrukcji wyraźnie zaznaczyć, że kropki to nie gorący tylko dany biegun listwy zgodny z tym co oznaczony na wejściu listwy. Dopiero jak na wejściu damy fazę na kropkę to i w całej listwie kropki będą fazą :). Bo "każdy" zaraz będzie myślał, że kropka to zawsze faza a może się zdziwić :). Wystarczy że w podwójnym gniazdku z bolcem na ścianie przełączy (np. z góry na dół) obracając wtyczkę i na listwie kropki staną się neutralami :). Można np. rozważyć dodanie kontrolki która będzie się palić przy poprawnym podaniu gorącego na listwę :). Dla nieobeznanych z prądem będzie super. A dla wszystkich wygodą.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

A może kontrolka tylko przy "złym" podłączeniu? Nie każdy lubi "choinkę :) Ale pomysł bardzo dobry. Nie każdy ma możliwość (i wiedzę) do tego aby sprawdzić jak ma poprowadzone zasilanie w danym gniazdku.

Jeśli ktoś nabędzie taką listwę to już może dostosować gniazdo w ścianie, przemieniając przewody, a może w niektórych wypadkach nie będzie potrzeby, sprawdzając wcześniej neonówką.

Jeszcze jest wtyczka z urządzenia audio,a te bywają różne ;-) O ile te z wtykiem IEC są dość czytelne ( +:-) to już te dwoma bolcami nie bardzo )

Pozdrawiam )

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Aaa, zapomniałbym dodać. Właśnie mam przyjemność testować listwę z DC-blockerami. Właśnie... przyjemność :).

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

W nadchodzącym tygodniu zostaną dostarczone wszystkie DCB1, zarówni te zakupione/wypożyczone pojedyńczo lub w "pakietach" z innymi elementami (zasilaczami lub listwami). W tym tyg. również będą dostarczone 2 zakupione listwy TAP8 z blockerami z drugiej promocyjnej partii, trzecia partia będzie dostarczona w przyszłym tygodniu.

Przepraszam, że tyle to trwa, takie są niestety wady małej manufaktury....

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.