Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

1 już sprzedana - czyli jednak nie tylko ja wcześnie wstaję:)

Pozdrawiam

Witam wszystkich. Siła robocza musi stawić się o 7 w pracy. Zobaczymy jak Tap8 działa na klasykę, mam taki 30 letni wzmacniacz Yamaha M-4, czasami dość głośny, ale nie zawsze. Może jest jeszcze szansa dla niego.

To ja jeszcze oficjalnie podziekuje za wyjscie z takim produktem na rynek jak zasilacz do MDACa, przyrost jakosci sonicznej za te 800PLN jest wiecej niz dobry (zwlaszcza, kiedy reszta toru ma rownie duzy potencjal), a najwazniejsze, ze zmiany brzmieniowe ida we wlasciwym kierunku i slychac to w kilka minut od wlaczenia, bez zadnego zgadywania, typu: 'na granicy percepcji wylapalem ze...'.

U mnie gwiazda stal sie teraz bas, tak dla odmiany ;')

Ja również dziękuję:)

W odpowiedzi na liczne prośby Forumowiczów, przeznaczam już ostatni pakiet 3 listew TAP8 z 2 dc-blockerami w cenie 500 zł + wysyłka po przedpłacie. Jest to już naprawdę ostatnia taka oferta, kolejnym razem już się nie "ugnę":))

Z uwagi na bardzo dużą ilość zamówień, składający zamówienie przyjmują do wiadomości i akceptują realizację do końca bieżącego miesiąca (z pewnością uda się wcześniej, ale chciałbym mieć taki bezpieczny bufor czasowy).

Oferta dla forumowiczów AS, zgłoszenia przez PW.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Została już tylko 1 listwa....

Została już tylko 1 listwa....

....i nie ma już żadnej:)

Dziękuję i pozdrawiam

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Ale ida !

Czy listwa z dc blockerami oznacza ze owe sa wmontowane w srodku i podlaczone np. do dwoch gniazd zamiast byc odzielnym urzadzeniem ?

Ile kosztuje taka listwa normalnie ?

Idą, idą, tylko gdzie..;)

Z tego co sie orientuje są dwa rodzaje listw. Z wmontowanym dc-blockerem i osobna wersja, którą można wpiąć przed urządzenie ( listwę itp. )

Pozdrowionka ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Ale ida !

Czy listwa z dc blockerami oznacza ze owe sa wmontowane w srodku i podlaczone np. do dwoch gniazd zamiast byc odzielnym urzadzeniem ?

Tak, dc-blockery są zintegrowane w środku listwy.

Gość brodacz

(Konto usunięte)

A czy wpiecie dc blockera np.przed listwe skutkuje tym samym jakbysmy kazde urzadzenie z osobna podlaczyli z dc blockerem

?

Ile kosztuje listwa tap 8 z dwoma a ile z trzema gniazdami uzbrojonymi w dc blockery w srodku ?

żebym wiedział o promocji to bym poszedł trochę później spać i jeden by był też dla mnie :-)

W takim razie czekam na kolejne akcje.

Na razie niestety nie będzie kolejnych ofert, o czym informowałem:)

Musimy teraz uporać się ze złożonymi zamówieniami promocyjnych listew, zleceniami wypożyczeń oraz zwykłymi, codziennymi zamówieniami zasilaczy nie tylko do przetworników, ale również szerkiej gamy zasilaczy do efektów gitarowych.

Jeszcze nie zdążyłem nawet odpowiedzieć na wszystkie pytania na PW, która to skrzynka przeżywa chyba największe oblężenie w swej historii.

Proszę zatem wszystkich o cierpliwość, o nikim nie zapomnę.

A czy wpiecie dc blockera np.przed listwe skutkuje tym samym jakbysmy kazde urzadzenie z osobna podlaczyli z dc blockerem

?

Ile kosztuje listwa tap 8 z dwoma a ile z trzema gniazdami uzbrojonymi w dc blockery w srodku ?

To trzeb chyba sprawdzić, choć wychodzę z założenia, że nic w przyrodzie dzielić się nie lubi:)

Mam również opracowaną PCB do TAP8 w wersji 4+4 (4 dc-blockery + 4 gniazda filtrowane/niefiltrowane).

Cena rynkowa takiej listwy zostanie ustalona na tym samym poziomie, co TAP8 z 2 dc-blockerami - 700 zł brutto.

Ps. pierwsze egzemplarze listwy TAP8 z dc-blockerami były wykonywane tak, że dc-blockery montowane były na końcu listwy, a więc najdalej od gniazda wejściowego IEC. W sumie tragedii z tego powodu nie ma, ale żeby było już na tip-top to przeprojektowałem płytkę i dc-blockery są na samym początku, a więc zaraz od gniazda IEC.

DC-blockery pracują z reguły pod największym obciążeniem, więc tak będzie najlogiczniej.

Pozdrawiam

Gość brodacz

(Konto usunięte)

A gniazda z DC blockerem sa filtrowane czy do wyboru czy moze nie ma to znaczenia jak sa uzbrojone w dc blocker ?

Postanowiłem nie "przedobrzać": jak jest dc-blocker to nie montuję już filtrów. Z resztą w listwach technicznie nierealne jest takie połączenie ze względu na małą ilość miejsca.

Pozdrawiam

Gość brodacz

(Konto usunięte)

I na koniec glupie pytanie :)

Czy jezeli dc blocker powoduje ze trafa sie tak nie grzeja przez co i sam wzmacniacz pewnie jest chlodniejszy czy moze to powodowac teoretyczne przedluzenie jego zycia .

Przedłużenie życia i niższe rachunki za prąd ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

oczom nie dowierzam ze może jeszcze istnieć normalny wątek na tym forum :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

U mnie wzmak lepiej chyba jednak gra przez gniazdo niefiltrowane. Filtrowane dodaje dodatkowo trochę "słodyczy" i melodyjności, co w połączeniu z Accu powoduje jednak lekki "overkill" słodyczy, co jest ciekawe, ale w gruncie rzeczy nienaturalne.

Mam pytanie do użytkowników M2Tech Younga z zasilaczem ULPS for M2Tech Young: czy możecie krótko w paru zdaniach opisać zmiany jakie zaszły w dźwięku po wyrzuceniu oryginalnego zasilacza i zastąpieniu go ULPS?

Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam

Witam Panie Tomanku.

Jestem posiadaczem ww zasilacza od dnia 0 w którym zakupiłem M2Tech Young. Nigdy nie porównywałem dźwieku pomiędzy dwoma typami zasilania. Impulsowego nigdy nie podłączyłem do gniazdka...

Ale mogę powiedzieć, że Young z zasilaczem ULPS gra wspaniale i spełnia moje oczekiwania w 100%.

Edytowane przez tribon

jakby to napisał recenzent: wygładza i zmiękcza dźwięk... znaczy trochę muli wg mnie

ale nie ma tragedi :-)

ja gram na ULPS

jeśli będzie jakaś promocyjna listewka to zapisuję się do kolejki społecznej!!!!!! :)

Obniżki do 500 zł/szt. z całą pewnością już nie będzie. Aktualnie jesteśmy w trakcie realizacji zamówień złożonych w czasie poprzednich obniżek.

pozdrawiam

Gość numik

(Konto usunięte)

Obniżki do 500 zł/szt. z całą pewnością już nie będzie. Aktualnie jesteśmy w trakcie realizacji zamówień złożonych w czasie poprzednich obniżek.

pozdrawiam

ok, rozumiem - prosiłbym o informację czy szukać zwykłej wersji czy z tym dc-blockerem? (takiej nie widziałem na allegro). Mam Marantza 8003 sacd z neel 14, Baltlaba Epoca 2 z Artech Thunder (może kiedyś marantz pm-17 lub pearl), Paradigm 9.7 z Chord Odyssey 2, co da mi w tym systemie blocker?

pozdrawiam

PS. W czym leży przewaga Pana zasilaczy nad Tagą pf-cośtam (też 500 zł na allegro) - czym się różnią??

Myślę, że warto zaopatrzyć się w listwę z dc-blockerami. Nawet jeśli nie mamy składowej stałej w sieci czy innych zakłóceń, to wzmacniacze/końcówki mocy można i tak używać na wyjściach z dc-blockerami. A nigdy nie mamy pewności kiedy zakłócenia się pojawią, rotacje sprzętów podłączanych do linii są bardzo duże, niekoniecznie my sami to musimy czynić. Wystarczy, że blisko sąsiad podłączy coś niewiadomego pochodzenia:)

Listwy Tega niestety nie znam, nie znalazłem również żadnych "rozbieranych" zdjęć by ocenić jej budowę.

Podejrzewam jednak, że jest w środku 1 filtr, do którego podłączone są równolegle 4 gniazda, druga czwórka jest niefiltrowana.

W przyrodzie nic nie lubi się dzielić, więc w moich listwach każde z gniazd ma swój oddzielny filtr. Dzięki temu podłączone urządzenia są od siebie separowane filtrami, co polepsza ich skuteczność. No i dc-blockery, podejrzewam, że Tega ich nie ma na pokładzie.

Listew TAP8 z dc-blockerami lub bez nie ma na Allegro. Można je zamówić mailem lub PW.

pozdrawiam

Gość numik

(Konto usunięte)

Myślę, że warto zaopatrzyć się w listwę z dc-blockerami. Nawet jeśli nie mamy składowej stałej w sieci czy innych zakłóceń, to wzmacniacze/końcówki mocy można i tak używać na wyjściach z dc-blockerami. A nigdy nie mamy pewności kiedy zakłócenia się pojawią, rotacje sprzętów podłączanych do linii są bardzo duże, niekoniecznie my sami to musimy czynić. Wystarczy, że blisko sąsiad podłączy coś niewiadomego pochodzenia:)

Listwy Tega niestety nie znam, nie znalazłem również żadnych "rozbieranych" zdjęć by ocenić jej budowę.

Podejrzewam jednak, że jest w środku 1 filtr, do którego podłączone są równolegle 4 gniazda, druga czwórka jest niefiltrowana.

W przyrodzie nic nie lubi się dzielić, więc w moich listwach każde z gniazd ma swój oddzielny filtr. Dzięki temu podłączone urządzenia są od siebie separowane filtrami, co polepsza ich skuteczność. No i dc-blockery, podejrzewam, że Tega ich nie ma na pokładzie.

Listew TAP8 z dc-blockerami lub bez nie ma na Allegro. Można je zamówić mailem lub PW.

pozdrawiam

rozumiem, a w jakiej cenie? Czy można nabyć TAP4 lub 6 z blockerami? Nie potrzebuję chyba aż 8 gniazd, ale jeśli to wersja minimalna nie ma problemu.

Listwa TAP8 z 8 gniazdami w konfiguracji 6 gniazd filtrowanych lub niefiltrowanych (w dowolnym stosunku ilości) + 2 gniazda z DC-Blockerami (blockery są zawsze oddzielne dla każdego z wyjść) to koszt 700 zł brutto + wysyłka.

Niestety mniejszych listew z dc-blockerami nie mamy w swojej ofercie.

Pozdrawiam

Gość numik

(Konto usunięte)

Listwa TAP8 z 8 gniazdami w konfiguracji 6 gniazd filtrowanych lub niefiltrowanych (w dowolnym stosunku ilości) + 2 gniazda z DC-Blockerami (blockery są zawsze oddzielne dla każdego z wyjść) to koszt 700 zł brutto + wysyłka.

Niestety mniejszych listew z dc-blockerami nie mamy w swojej ofercie.

Pozdrawiam

jestem jeszcze laikiem:), tak tylko w 2 słowach - filtrowane a bez filtra - czym się różni w praktyce, pod jaki sprzęt dobrze mieć np. 2 niefiltrowane?

Pozdrawiam

filtrowane a bez filtra - czym się różni w praktyce

Różnica zasadnicza: w niefiltrowanym prąd dostarczany jest bezpośrednio z wejścia do gniazda wyjściowego, w filtrowanym jest przepuszczany przez filtr Schaffnera.

W praktyce pod gniazda niefiltrowane podłącza się z reguły wzmacniacze/końcówki mocy.

W TAP8 z dc-blockerami wyjściami dedykowanymi do końcówek mocy są właśnie gniazda z dc-blockerami, więc pozostałe 6 gniazd warto pozostawić z filtrami - do zasilenia pozostałych elementów systemu.

Pozdrawiam

750y.jpg

Czy można się spodziewać gniazd Furutecha w listwach/dc blockerach wkrótce ? Myślę, ze to by jeszcze zwiększyło sprzedaż. Sam bym zamówił dc blockera podwójnego w jednej obudowie dla świętego spokoju, choć nie mam przydźwięku trafa w końcówkach mocy, ale od przybytku głowa nie boli :)

Edytowane przez zyzio

zyzio,

popieram

ja bym też chętnie przytulił TAP6 z gniazdami furutecha i na lepszym kablu, o czym już kiedyś tu pisałem :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Gość numik

(Konto usunięte)

Różnica zasadnicza: w niefiltrowanym prąd dostarczany jest bezpośrednio z wejścia do gniazda wyjściowego, w filtrowanym jest przepuszczany przez filtr Schaffnera.

W praktyce pod gniazda niefiltrowane podłącza się z reguły wzmacniacze/końcówki mocy.

W TAP8 z dc-blockerami wyjściami dedykowanymi do końcówek mocy są właśnie gniazda z dc-blockerami, więc pozostałe 6 gniazd warto pozostawić z filtrami - do zasilenia pozostałych elementów systemu.

Pozdrawiam

dzięki za wyjaśnienia, to będzie ostatni szlif, więc zobaczę ile mi zostanie po kablach, jak wysoko pójdę i kupię albo 8dc:) albo TAP-4 z jednym niefiltrowanym (rozumiem, że do cd i bdp lepiej filtrowane?)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.