Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam zwykły Audio SE bodajże, ten najniższy z katalogu, świetnie oceniany i nie bez powodu. Im wyżej tym lepiej oczywiście, ale proponowałbym Furutech 314 F-11G...(nie pamiętam szczegółów), który jest szczegółowy i uniwersalny, Artechy nie zawsze wpasowują się w system. W ciemno lepiej brać Furu. Nowy Vincent High End Power Cable (hi fi reference go ma) też świetny

Masz na myśli tego Furutecha:

FP-314Ag II / FI-11 R / FI-E11 R ???

A może ten będzie lepszy:

FP-3TS20 / FI-25G / FI-E35G

???

Edytowane przez Morven
Gość numik

(Konto usunięte)

Masz na myśli tego Furutecha:

FP-314Ag II / FI-11 R / FI-E11 R ???

A może ten będzie lepszy:

FP-3TS20 / FI-25G / FI-E35G

???

tak i tak :)

Czym się właściwie różnią listwy Tomanek od np. takiej listwy za 499 zł http://www.elekta-audio.pl/kondycjoner-listwy-sieciowe/filtr-przeciwzakloceniowy-taga-harmony-pf-1000_p_198.html

lub czegoś takiego (polecane tłumnie na elektroda.pl) za 50 zł http://hsk.com.pl/index.php?page=acar-504wf-s1

Proszę, niech mi ktoś wytłumaczy (językiem Kowalskiego) czym się to różni od siebie.

Różnica podstawowa: filtry, a właściwie ich ilość. W naszych listwach każde z gniazd ma swój oddzielny filtr, co ma niebagatelne znaczenie w przypadku izolacji urządzeń od zakłóceń. Takie rozwiązanie izoluje filtrami podłączone urządzenia od źródła zasilania i od siebie nawzajem. Dodatkowo w naszych listwach są możliwe customowe rozwiązania np. montaż gniazd innych standardów, bezpieczników, wyłączników, warystorów itp. Na bazie standardowej listwy możemy zatem sobie stworzyć indywidualną, co w większości przypadków nie wiąże sie nawet ze wzrostem ceny względem standardowego odpowiednika.

Obecnie mam "na warsztacie" listwę w obudowie TAP8 z 2 dc-blockerami, 4 gniazdami filtrowanymi i cyfrowym woltomierzem LED, który na bieżąco pokazuje napięcie sieciowe. Klient chciał, Klient otrzyma:) Jak będę miał chwilkę to wrzucę jakieś zdjęcia.

Podejrzewam, że producenci każdej z wyżej zalinkowanych listew nie daje możlwiości customizacji swoich produktów na etapie produkcji.

Pozostałe różnice można znaleźć wizualnie, jak która listwa wyglada.

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomanek1

A czy przewiduje Pan produkcję listwy w innym, ale równie typowym kształcie - tj. dłuższej ale węższej i o gniazdach ułożonych w jednym szeregu?

Wlasnie otrzymalem listwe TAP8 i zastanawiam sie gdzie jest ta super jakosc wykonania jaka opisuja koledzy.

Wszystkie gniazda w mojej listwie przykrecone sa krzywo i wyglada to bardzo brzydko.

Takie listwy sprzedawane sa tu z upustem jako drugiej kategorii , czyzbym otrzymal nie swoja listwe???

Wlasnie otrzymalem listwe TAP8 i zastanawiam sie gdzie jest ta super jakosc wykonania jaka opisuja koledzy.

Wszystkie gniazda w mojej listwie przykrecone sa krzywo i wyglada to bardzo brzydko.

Takie listwy sprzedawane sa tu z upustem jako drugiej kategorii , czyzbym otrzymal nie swoja listwe???

Wklej zdjęcie.

Może nie jest tak źle.

Listwa najczęściej ląduje z tyłu za stolikiem.

Wklej zdjęcie.

Może nie jest tak źle.

Listwa najczęściej ląduje z tyłu za stolikiem.

Pygar, nie jest ważne, gdzie listwa ląduje - ma być wykonana dobrze i kropka. Moja TAP8 jest ok. @brodacz jeśli jesteś niezadowolony to napisz do Pana Tomasza, na pewno się dogadacie. Wylewanie żali na forum nic nie da. Edytowane przez shakin

Właśnie zaproponowałem koledze "brodaczowi" 3 drogi celem naprawy naszego błędu, bo to trzeba rozpatrywać właśnie tą kategorią. Czekam na Jego odpowiedź.

Tak nie powinno być, więc posypuję głowę popiołem i zaproponowałem możliwe sposoby rozwiązania problemu.

Pozdrawiam

Pomimo dołożenia wszelich starań, mogą pojawić się problemy w pojedyńczych, dostarczonych już egzemplarzach listew w postaci nieliniowości lub niesymetrii monażu gniazd.

Jeśli ktoś ma taką listwę, proszę o zgłoszenie przez PW lub maila - wymienimy na swój koszt.

Chciałbym jednocześnie zapewnić, że już żadna listwa z taką wadą nie trafi do rąk naszych Klientów, gdyż z firmą, która dotychczas wykonywała dla nas owiert obudów już nie współpracujemy. Obecnie obróbka mechaniczna obudów jest wykonywana na miejscu w naszej firmie, co daje możliwość stałej kontroli jakości.

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam

Tomasz Szuba

Edytowane przez Tomanek1

Shakin

tu nie chodzi o wylewanie zali tylko o obietywne ocenianie.Jesli uwazasz ze nalezy na forum pisac tylko same ochy i achy a negatywnych doswiadczen nie to mamy zupelnie inne podejscie do tematu.Forum ma byc obiektywne i tylko wtedy ma jakis sens.

Tym samym transportem dotarly do mnie sieciowki od Dubiela.Ich wykonanie jest TRAGICZNE, jeszcze tak beznadziejnie wykonanego przewodu nie widzialem.Czy to tez sa zale czy moze komus sie przyda aby nie oslupial ze wrazenia po otwarciu paczki tak jak ja ?

Shakin

tu nie chodzi o wylewanie zali tylko o obietywne ocenianie.Jesli uwazasz ze nalezy na forum pisac tylko same ochy i achy a negatywnych doswiadczen nie to mamy zupelnie inne podejscie do tematu.Forum ma byc obiektywne i tylko wtedy ma jakis sens.

Tym samym transportem dotarly do mnie sieciowki od Dubiela.Ich wykonanie jest TRAGICZNE, jeszcze tak beznadziejnie wykonanego przewodu nie widzialem.Czy to tez sa zale czy moze komus sie przyda aby nie oslupial ze wrazenia po otwarciu paczki tak jak ja ?

Napisałem, że produkt bez względu na wszystko ma być ok i kropka. Ale zgodnie z umową kupna-sprzedaży wadliwy produkt należy reklamować, czy to na zasadzie gwarancji, czy rękojmi. I, wg mnie, takie sprawy należy załatwiać z producentem lub sprzedawcą, bo tylko to gwarantuje satysfakcję kupującego. Co do kabli zasilających, to sam je wykonałem z gotowych komponentów (Lapp, Oyaide, estetyczna plecionka, zaciski na przewodach), wyszło mnie taniej a wiem co mam. Dubiel pewnie dokładnie tak samo jak ja je wykonał, z tym że mniej starannie a pewnie kilka razy drożej. Miło będzie, jak na tym samym forum opiszesz, jak Pan Tomasz rozwiązał to nieporozumienie i czy ostatecznie będziesz zadowolony, czy też nie. Jeśli kupiłeś listwę z DC-blockerami to gwarantuję, że będziesz zadowolony :) Dobrej nocy wszystkim...

Zanim wysle listwe postanowilem podpiac ja i sprawdzic jak dzialaja dc-blockery i tu pytanie do uzyykownikow.Czy one zaczynaja dzialac po jakims czasie gdyz podlaczylem dzis listwe a trafo w moim wzmaku buczy tak samo jak buczalo wczesniej?

Zgłoszenie od kolegi Brodacza otrzymałem mailem wczoraj lekko po 21-szej. Na maila odpowiedziałem po ok. 20 minutach po jego otrzymaniu, co zważając na sobotę wieczór, jest czasem dość dobrym. W mailu zaproponowałem 3 sposoby załatwienia problemu: wymiana na mój koszt produktu na wolny od wad, zwrot części wartości produktu (200 PLN z 700 PLN całkowitej wartości, ostatnio na forum szybko sprzedałem za 500 PLN taką samą listwę z gniazdami pod skosem) lub całkowity zwrot produktu w ramach prawa do zwrotu w ciągu 10 dni. Niecałą godzinę po wysłaniu maila i braku decyzji ponowiłem swą propozycję tym razem przez forumowe PW. Jak dotąd żadnym z kanałów nie otrzymałem odpowiedzi.

Na obecną chwilę moje odczucie jest właśnie takie, że wygląda to na wylewanie żali.

Ja jeśli reklamuję wadliwy produkt od razu przedstawiam swoje propozycje rozwiązania problemu, z reguły jest to żądanie wymiany na koszt producenta/sprzedawcy produktu na nowy, wolny od wad. W tym przypadku ja wystąpiłem jako sprzedawca z propozycjami rozwiązania problemu, jednak odpowiedzi jak dotąd brak.

Pozdrawiam

Napisano dziś, 08:42

Zanim wysle listwe postanowilem podpiac ja i sprawdzic jak dzialaja dc-blockery i tu pytanie do uzyykownikow.Czy one zaczynaja dzialac po jakims czasie gdyz podlaczylem dzis listwe a trafo w moim wzmaku buczy tak samo jak buczalo wczesniej?

Przyczyną buczenia trafa nie zawsze jest składowa stała sieci. Może być to wada trafa np. luźny rdzeń.

Zanim odpowiem chcialem tylko sprawdzic jak dziala listawa zeby pozniej nie zawracac glowy i nie odsylac w razie czego jeszcze raz.

Przepraszam Was ,ze nie chwale tylko.Watek nazywa sie wymiana opinii ,doswiadczen myslalem ze wszystkich tych zlych tez.

Jeszcze raz przepraszam juz zlego slowa nie napisze na liswe.

Ten wątek służy i takim sprawom, nie koniecznie z pozytywnym tłem. Ja wyrażam gotowość do naprawy swojego błędu, muszę tylko poznać żądania drugiej strony i działamy.

Pozdrawiam

Ps. przed chwilą otrzymałem odpowiedź z decyzją kolegi Brodacza, przychylam się do tej decyzji o czym poinformowałem zainteresowanego mailem zwrotnym.

Pozdrawiam

Edytowane przez Tomanek1

Brodaczu 8-postowy, kolego obiektywny,

Z jakiej konkurencji jesteś ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Czemu sadzisz ,ze nie jestem obiektywny.Listwa nie spelnila moich trzech oczekiwan i o tym napisalem.Przeprosilem juz Was ze nie pochwalilem listwy tylko napisalem szczerze swoje odczucia wiec nie dopiekaj mi.

Dla informacji zainteresowanych:

1. Sprawa listwy kolegi Brodacza została pozytywnie załatwiona: listwę jako niepełnowartościową odkupił od niego kolega/znajomy za 500 PLN, ja z kolei zwróciłem Brodaczowi na konto 215 zł, a więc w sumie ma zwrot 715 PLN, czyli dokładnie tyle, ile wydał na listwę. Wszystko było załatwione za zgodą i wiedzą osób zainteresowanych.

2. Nie ponoszę odpowiedzialności za treść postów pisanych przez innych forumowiczów. Nie mam również w nawyku usuwania wpisów.

3. Proszę o rozważną i merytoryczną wymianę opinii.

Pozdrawiam

<br />2. Nie ponoszę odpowiedzialności za treść postów pisanych przez innych forumowiczów. Nie mam również w nawyku usuwania wpisów.<br />3. Proszę o rozważną i merytoryczną wymianę opinii.<br />
Amen.

"Nie mam również w nawyku usuwania wpisów."

A czemuż to usuwa się niewygodne wpisy Panie Tomanek? ;-)

post-6860-0-84535800-1384730562_thumb.jpg

Edytowane przez paradox

O to proszę zapytać moderację forum. Wczoraj po dokonaniu swojego wpisu wyłączyłem komputer i poszedłem spać - dziś musiałem wcześnie wstać. Innymi słowy - nie ja usunąłem ten wpis.

Pozdrawiam

Dla uzupełnienia poprzedniej wiadomości: gdybym chciał to robić to postąpiłbym tak już z pierwszym postem Brodacza z soboty.

Powtarzam po raz kolejny: nie ma osoby nieomylnej. Jeśli jest ktoś taki, niech się publicznie ochrzci nieomylnym - życie go szybko zweryfikuje.

Do Brodacza dotarła listwa w opisanej już postaci. W porozumieniu z samym zainteresowanym rozwiązaliśmy w sposób jego zadowalający sprawę.

Jeśli odwróciłbym się od problemu - burza byłaby jak najbardziej uzasadniona.

Naprawdę nie zwracam uwagi czy wpis jest dla mnie wygodny czy niewygodny. Nie mam również zamiaru tłumaczyć się ponownie z czegoś, co już wcześniej szczegółowo wyjaśniłem - jak ktoś potrafi pisać, to czytać również powinien potrafić.

Życzę miłego dnia, mój zapowiada się wyjątkowo pracowicie. Dane obietnice spełniam.

Pozdrawiam

paradox

To jakas paranoja usowac takie wpisy, przeciez nikogo nie obraziles.

Mozna powiedziec ze filtracja w watku dziala lepiej niz w mojej listwie :) (spokojnie Panowie to tylko taki zarcik)

paradox

To jakas paranoja usowac takie wpisy, przeciez nikogo nie obraziles.

Mozna powiedziec ze filtracja w watku dziala lepiej niz w mojej listwie :) (spokojnie Panowie to tylko taki zarcik)

To pomyśl ile takich "niewygodnych" wpisów zostało jeszcze wycięte... ;-).

Sprawę usunięcia posta zgłosiłem do moderacji i poprosiłem o wyjaśnienie - jak tylko otrzymam odpowiedź przedstawię ją na forum, jak się da to poproszę również o wypowiedzenie się w tej sprawie przedstawiciela moderacji.

Więc z łaski swojej kolego Paradox i Brodacz nie wydawajcie wyroku i nie wskazujcie palcem winnego.

Moderacja na tym forum jest bardzo aktywna ale chyba nie wtym kierunku co trzeba.Pisalem kiedys do nich w jednej sprawie chyba cztery maile i na zaden nie raczyli nawet odposac , widac byli zbyt zajecie wycinaniem wpisow.

Edytowane przez brodacz

Właśnie dostałem odpowiedź od moderacj, w której poinformowano mnie, że......użytkownik forum, w tym autor wątku, nie mają możliwości usuwania wpisów.

Sam się zdziwiłem, bo jestem autorem tylko 1 wątku, z żadnych narzędzi moderacyjnych dostępnych autorom wątków nie korzystałem (poza zablokowaniem 2 trolli, ale to było już dawno) i jak dotąd żyłem w przeświadczeniu, że można kasować. No właśnie, było to tylko przeświadczenie z którego zostałem chwilę temu wyprowadzony.

Dla zainteresowanych, do wglądu mam korespondencję mailową z prezesem SITA D.Skrzypczakiem.

Pozdrawiam

nie zmienia to faktu, że jednak ktoś to robi - w jakimś celu, nie pierwszy raz ;-).

Edytowane przez paradox

Nie jestem to w każdym razie ja o co mnie posądziłeś. Przyznać się do własnego błędu też trzeba mieć cywilną odwagę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.