Skocz do zawartości
IGNORED

LED 37 cali, 3D - co kupić?

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Teściowie poprosili o pomoc w wyborze TV, a jak wiadomo teściowej się nie odmawia ;)

Chodzi o LEDa, 37 cali z funkcją 3D (w perspektywie). Na początek i głównie do oglądania Cyfry+, kiedyś może dokupienie okularów 3D i blu raya.

Cena ok. 2500 PLN. W tej chwili wytypowałem samsunga ue37d6100 i chciałbym prosić o ewentualną ocenę tego wyboru i alternatywy.

Z góry dzieki.

Powrót po dłuższej przerwie...

https://www.audiostereo.pl/topic/93058-led-37-cali-3d-co-kupi%C4%87/

Romku daj sobie spokój z LED -ami , szczególnie że to dla teściów ( pewnie troche starszych ludzi) bo im oczy popsujesz , tylko zakup Panasa plazme najlepiej coś z serii VT , kolory nieporównywalne z LCD o czerni to nawet nie wpomne bo Ledy nigdy nie będą miały takiej , jedyny minus plazmy to zużycie prądu większe niż w LCD ale cóż coś za coś , jakośc musi żreć

Panowie, gwoli wyjasnienia: nie napisałem, że kupują teściowie 2 telewizory. Jeden na górę, drugi do salonu na dół. Na górę, jako, że pokój ciemniejszy zalecam im plazmę Panasonica tx-p42g30. Na dole pokój jest jasniejszy + maja ograniczenie wymiarowe ad. TV i po prostu nic większego niż 37 cali im nie wejdzie, a jak wiecie i jak Bobcat zauważył nie ma plazm w takich rozmiarach. Nie ma co przekonywać do większego ekranu, bo się nie uda - próbowałem. TV nie jest dla mnie, większa plazmę będą mieli na górze. Jest to jakiś kompromis.

Czy w związku z powyższym Samsung ue37d6100 jest rozsądnym kompromisem jakości z ceną, czy tez są lepsze propozycje w tej cenie?

Teściowie poprosili o pomoc w wyborze TV, a jak wiadomo teściowej się nie odmawia ;)

Chodzi o LEDa, 37 cali z funkcją 3D (w perspektywie). Na początek i głównie do oglądania Cyfry+, kiedyś może dokupienie okularów 3D i blu raya.

Cena ok. 2500 PLN. W tej chwili wytypowałem samsunga ue37d6100 i chciałbym prosić o ewentualną ocenę tego wyboru i alternatywy.

Z góry dzieki.

Te Samsungi o przekątnej <=40 cali mogą mieć badziewne chińskie matryce. Zresztą w Samsungach ogólnie jest loteria z matrycami.

Te Samsungi o przekątnej <=40 cali mogą mieć badziewne chińskie matryce. Zresztą w Samsungach ogólnie jest loteria z matrycami.

To jakie inne TV <40 cali brać? Doradźcie pliz, bo w plaźmie wybór jest prosty, tutaj widze więcej drzew.

Tylko LED,Plazma będzie miała wieszy rozmiar,ale zastanów się też nad 40-42 cale Samsunga lub Sony. Do kwoty 2 tys zł możesz pomyślec np o Samsungu UE 40D5500.

Napisałem, że 40-42 nie może być, bo rozmiar nie pasuje. Niestety.

Co do Samsunga ue40d5500 to ta seria jest 50hz natywnie (matryca), a nie chcę tego --> przynajmniej 100Hz

Powiem tak: za bardzo nie wierzę w to, że wygórowana cena LEDów krawędziowych "pewnych marek" bierze się z ich niespotykanej jakości, dlatego kupiłbym jakiegoś LG. W tej wielkości i zakresie cenowym to w sumie obojętne co kupisz - róźnicy nie zauważysz, a zaoszczędzisz.

Ale to tylko moja opinia.

Lg z 3D w technice polaryzacyjnej , byłby ciekawy , problem w tym że nie widzę 37" ,32 i 42 z najbliższych , chyba że słabo szukam. Mniej męczy oczy takie 3d (moje na pewno) i są tańsze okulary .

Argument tańszych binokli 3d jest ważny. W sobotę byłem oglądać w MM chyba jakiegoś Samsunga 3d (albo LG?) z pasywnymi okularami, 42cale - no efekt rewelacyjny. Staliśmy przed ekranem z żoną i łapalismy spadające płatki... Ludzie patrzyli się jak na idiotów, ale potem sami próbowali i efekt ten sam - można się uśmiać z boku :)

Romku... Pasywne okulary to jest wyłącznie LG. 42" to też LG (Samusng robi 40").

LG led ( na to ja się zdecyduję , chyba ;) i bodaj PHILIPS ale nie dam sobie uciąć... romekjagoda łapanie płatków to mało przy tym gdy widziałem kiedyś kogoś kto za często nie ma do czynienia z AV jak oglądał atak tygrysa w 3D ... :D

Ja np. w MM schylałem się przed gałęziami grając w MOTOR STORM Pacific Rift :)

LG led ( na to ja się zdecyduję , chyba ;) i bodaj PHILIPS ale nie dam sobie uciąć... romekjagoda łapanie płatków to mało przy tym gdy widziałem kiedyś kogoś kto za często nie ma do czynienia z AV jak oglądał atak tygrysa w 3D ... :D

Ja np. w MM schylałem się przed gałęziami grając w MOTOR STORM Pacific Rift :)

Zobaczenie ataku tygrysa - bezcenne ;)

Raz byłem w kinie co prawda na jakimś 3D. Reklamy filmów, wejściówka i nakręcona olbrzymia kobra czy anakonda, która nagle z sykiem wyskakuje z ekranu - jakieś dziecko chyba popuściło, ktoś polał się coca-colą :) bezcenne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.