Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Unia Europejska przetrwa?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Mogłeś pooglądać trochę więcej niż bajki, świat byłby dla Ciebie mniej brutalny, odkrywając swoje tajemnice...

Poza tym, nie porównuj honorowego rycerza z bajek, do kogoś kto potrafi zza ekranu monitora celnie pluć jadem, a że w tych słabszych trafić łatwiej - bo słabsi mają z definicji więcej wad - to im właśnie obrywa się najczęściej. Smutne ale prawdziwe.

Żeby tylko, się co poniektórym kiedyś nie zapomniało...

piotrek.jpg

andrzej.jpg

Chyba żartujesz!

Weź to na logikę: masz 2 wariatów płci męskiej. Jednemu się wydaje że jest Napoleonem a drugiemu - że jest kobietą.

Jeśli iść Twoim tokiem rozumowania, to w sytuacji, gdy temu co mu się wydaje, że jest kobietą fundujemy operację, to "Napoleonowi" należy zapewnić czapkę-pieróg i jakąś niewielką armię.

Przecież to idiotyzm!

Oczywiście, że obydwaj chorzy psychicznie potrzebują terapii ale przecież na litość Boską - nie takiej!

Teraz, już nie mam wątpliwości, co do tego czy jesteś lekarzem.

Nie wiem, może faktycznie ta "czapkę-pieróg" i jakąś niewielką armie, bo ja wiem, chomików, Irlandia - o ile to również nie ściema - powinna Ci zapewnić w ramach socjalu.

Może po wyborach Ojczyzna Cię z powrotem przygarnie, atmosfera powinna być wyjątkowo dobra do życia.

Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.

Może po wyborach Ojczyzna Cię z powrotem przygarnie, atmosfera powinna być wyjątkowo dobra do życia.

O, widzę, że z braku logicznych i rzeczowych argumentów przechodzimy do tradycyjnego opluwania ludzi, ponieważ mają inne poglądy.

Nieważne, że zdrowe i podparte logiką - trzeba gościa opluć bo taki nienowoczesny i uważa babochłopy za coś odrażającego. A babochłopy przecież takie jewropejskie...

Wracając do Twojego cytatu - mam taką nadzieję, że Ojczyzna po wyborach się zmieni.

Wyobraź sobie Polskę rządzoną przez mądrych i uczciwych ludzi, w polskim interesie... i bez tego czegoś w Sejmie!

Ech - pomarzyć...

anna_grodzka_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Ja uważam, że miejsce dla takich dewiacji jest w zamkniętych klubach dla zboczeńców albo w cyrku.

Właśnie dlatego Europa skazana jest na zagładę, że jestem w mniejszości.

maz-conchity-ma-wursta-w-majtkach_18929626.jpg

conchita_wurst_patriaque_jaques_140514.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mam taką nadzieję.

Wyobraź sobie Polskę rządzoną przez mądrych i uczciwych ludzi, w polskim interesie... i bez tego czegoś w Sejmie!

Ech - pomarzyć...

Póki co, na polskiej scenie politycznej, takich osób brak. Więc, to co piszesz jest zwykła fantastyką. Na szczęście, to nie mój problem i nie muszę się tym stresować. Ale pomarzyć możesz.

Ja za to bym chciał aby kiedyś, w jakiś sposób, obojętnie jaki, wszystkie słowa nienawiści i pogardy do "innych" odbiły się czkawką ich autorom ze zdwojoną siłą. Jeśli katolicy, jednak mają rację, że Bóg istnieje i rozlicza każdego z jego czynów ... żałować mojej niewiary zbytnio nie będę.

O, widzę, że z braku logicznych i rzeczowych argumentów...

Nie widzisz w tym co piszę logiki i rzeczowości? Języka nienawiści, którym się posługujesz, pewnie też nie dostrzegasz?

...przechodzimy do tradycyjnego opluwania ludzi, ponieważ mają inne poglądy.

Sugestia, jakoby mogła wygrać opcja polityczna, którą popierasz oraz wyrażenie nadziei, że będziesz mógł opuścić tą znienawidzoną Europę Zachodnią i wrócić do swojej ojczyzny, nazywasz opluwaniem? Chyba coś Ci się już mocno pomyliło. Brak słów.

Nieważne, że zdrowe i podparte logiką

Zdrową logiką, nie można nazwać opluwania wszystkiego czego nie rozumiemy i nienawidzimy, tylko dlatego że nie wygląda i mówi jak my. To jest dokładne przeciwieństwo logiki i ze zdrowiem, również ma niewiele wspólnego.

Oglądałem. Ciężko mi powiedzieć co WC miał na myśli z tą solą ale w pozostałych sprawach dotyczących unii wg mnie miał dużo racji.

Co do pytania to z tego co wiem to KK nie ma praw ustawodawczych w naszym kraju. Może jedynie publicznie sprzeciw wyrażać.

W jaki sposób to robił? Pan WC dał pokaz katolickiej nienawiści. Jak coś opisujemy to róbmy to do końca i nie pomijajmy istotnych faktów.

KK ma wiele możliwości. W tym polityczne i korupcyjne. Przypomnę aferę Banku Watykańskiego zwanego Instytutem Dzieł Religijnych.smiley-cool.gif Do dziś ta mafijna finansowa instytucja nie oczyściła się i nie ukazano na światło całej jej działalności. Mówi się o korumpowaniu polityków. Wytłumacz mi i przekonaj mnie , że nie służyła na przykład kupieniu zapisów katolickich o rodzinie w naszej konstytucji czy podpisaniu konkordatu? Do tej pory bank ten jest poza społeczną i UE kontrolą. A prowadzenie na szeroką skalę polityki? To co? Zwracam uwagę , że nie napisałeś dużymi literami, że nie realizujesz polityki kościoła w kwestii pani Wurst czy tęczy.smiley-cool.gif Teksty , że kościół to ludzie mogą podziałać na ludzi nie myślących. Bo Kościół to hierarchiczna instytucja i od ludzi tu nic nie zależy .Nie masz żadnego wpływu na to co robią i ustalają. Patrz przykład ks. Lemańskiego. Gdybyś wiedział do jaki metod Kościół się już w historii uciekał. Ba jaka jest prawdziwa rola Jezuitów i loży P2 to byś się tak fałszywie i pochlebnie nie wyrażał.lips.gif

NIE REALUZUJĘ POLITYKI KOŚCIOŁA W KWESTII PANA KIEŁBASY ORAZ TĘCZY.

Mam nadzieję że wystarczy za odpowiedź że kieruję się własną logiką. Ksiądz na mszy nie kazał mi mi nic pisać o panu kiełbasie.

Języka nienawiści, którym się posługujesz, pewnie też nie dostrzegasz?

Nie, nie dostrzegam.

Nazywanie zboczeńca zboczeńcem to nie jest żaden język nienawiści. Opisywanie rzeczywistości mylisz z jej komentowaniem.

Nie wiem, co Ty tam czujesz do ciepłych chłopaczków w stylu pana/pani Wursta czy Bęgowskiego.

Ja na ich widok nie mam żadnych odruchów, poza wymiotnym.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

>Kubek

Jest to zgodne z polityką Kościoła czy nie czy nie? Jest zgodne z wartościami jakie wyznaje?

Innym pozostawiam do samodzielnej oceny czy Kubek rżnie głupka. A tobie dziękuję bo miałem możliwość wykazania jeszcze jednej cechy w tym przypadku hipokryzji jaką kieruje się ta "wartościowa duchowo instytucja"

badreligionlogo.jpg

Nie wiem gdzie tu widzisz hipokryzję. Ja widzę tylko twoje konkretne stanowisko antykościelne jako zwolennik transwestycji i homoseksualizmu. Ostatnio Papież Franciszek powiedział ciekawe słowa. Jeśli ktoś jest osobą homoseksualną ale szuka Boga to on nie może go oceniać. I z tym się zgadzam. I kościół jest przeciwny małżeństwom homoseksualistów i stawiania takiego związku na równi z rodziną. I gdzie tu hipokryzja ? Kościół nie potępia człowieka tylko jego czyny. Tak trudno zrozumieć różnicę ?

A co do hipokryzji to ciekaw jestem czy brałeś ślub w kościele, chrzciłeś dziecko albo oddawałeś je do komunii ?

Kubek, ponownie używasz słów których chyba nie rozumiesz. Konkretnie chodzi o określenie "zwolennik" Wykazywanie się tolerancją, absolutnie nie powoduje bycie zwolennikiem tego co się toleruje. Można być zwolennikiem jakiejś drużyny piłkarskiej czy partii politycznej, ale jak sobie wyobrażasz użycie tego zwrotu w stosunku do ludzi o odmiennych preferencjach seksualnych, bądź z zaburzonym poczuciem własnej płci? Równie dobrze można być zwolennikiem chorego na raka czy grypę. Chyba widzisz absurd takiego stwierdzenia?

Kubek, ponownie używasz słów których chyba nie rozumiesz. Konkretnie chodzi o określenie "zwolennik" Wykazywanie się tolerancją, absolutnie nie powoduje bycie zwolennikiem tego co się toleruje. Można być zwolennikiem jakiejś drużyny piłkarskiej czy partii politycznej, ale jak sobie wyobrażasz użycie tego zwrotu w stosunku do ludzi o odmiennych preferencjach seksualnych, bądź z zaburzonym poczuciem własnej płci? Równie dobrze można być zwolennikiem chorego na raka czy grypę. Chyba widzisz absurd takiego stwierdzenia?

Może i faktycznie użyłem niewłaściwego słowa. Mam nadzieję że kolegi nie uraziłem.

Przynajmniej w jednym się zgadzamy - zaburzenie płci jest chorobą.

Ale z tym, że jest to choroba nie ma co dyskutować. Jest sposób leczenia tego zaburzenia, wielokrotnie sprawdzony w praktyce, są procedury ograniczające możliwość wystąpienia pomyłek, więc temat transwestytów, chyba można uznać za wyczerpany.

Przynajmniej ja już chyba nie mam nic nowego do dodania.

Problemem, który jak dla mnie, jest nim faktycznie, to brak poszanowania, tolerancji i pogarda w stosunku do takich osób. Jest to domeną głównie ludzi wywodzących się ze środowisk prawicowych i co bardziej zaskakujące zadeklarowanych katolików. I o ile mogę zrozumieć konflikt, czy to programowy, czy wyznaniowy, powodujący problemy z tolerancją, to w żaden sposób, nie umiem wytłumaczyć sobie nienawiści, pogardy czy też chęci wykluczenia tych osób ze społeczeństwa. Szczególnie, dotyczy to transwestytów, którzy są po porostu ludźmi których można i trzeba wyleczyć, a nie powodować jeszcze większego urazu w psychice, która i tak już ma problem z akceptacją sytuacji i miejsca - czytaj ciała - w którym, bez swojej winy, przyszło jej funkcjonować.

A zastanawiałeś się czemu homoseksualiści stali się obiektem ataków ? Przecież problem homoseksualizmu nie jest czymś nowym tylko od dawna znanym. Pojawienie się parad równości, żądanie traktowania swoich związków na równi z tradycyjną rodziną, adopcja dzieci itd. budzi oczywisty sprzeciw środowisk nie tylko katolickich.

W tym wypadku, choć tylko po części muszę się z Tobą zgodzić. Tylko po części, ponieważ problemem nie jest homoseksualizm i homoseksualiści sami w sobie. Większość z nich nie lata w "gejowskich" ciuchach, nie ma maniery z rączką oraz nie krzyczy, jacy są pokrzywdzeni i dyskryminowani. Jak zwykle w takich przypadkach, problemem są, zdarzające się w każdej społeczności, jednostki ograniczone, zarówno społecznie, intelektualnie, jak i emocjonalnie. Niestety grupa takich matołów, skutecznie potrafi zrobić problem ze wszystkiego i zniszczyć obraz całej swojej grupy społecznej, wyznaniowej czy seksualnej, z której się wywodzą. Nie inaczej jest zarówno w różnych grupach wyznaniowych i etnicznych, partiach politycznych, a nawet na forach skupiających pasjonatów różnych hobby czy nawet u ateistów. Chyba nikt jeszcze nie wymyślił sposobu, żeby sobie z tym radzić inaczej niż brutalna eliminacja takich jednostek, często z całą resztą. Oczywiście ja absolutnie takich rozwiązań nie akceptuję, co pewnie nie uszło Twojej uwadze, więc jedynym wyjściem jest tolerancja, która nie plami mojego sumienia a jednocześnie nie tworzy wrogów tam gdzie ich nie ma.

jedynym wyjściem jest tolerancja

Tolerancja?

OK, ale tolerancja nie oznacza ulegania żądaniom rozhisteryzowanych cioteczek, a tym bardziej przyznawania ich chorym związkom praw równorzędnych normalnym małżeństwom.

Oni muszą zrozumieć, że nie otrzymają np. wszystkich praw należnych heteroseksualistom, bo ich związki nie spełniają definicji małżeństwa.

Podobnie w Polsce urzędy nie rejestrują małżeństwa człowieka z koniem czy z psem i nikt się z tego powodu nie oburza.

A przecież naruszane w ten sposób są prawa zoofilów! A zoofil to też człowiek i pełnia praw powinna mu się należeć! :)

Czy rzeczywiście?

Ostatnio Papież Franciszek powiedział ciekawe słowa. Jeśli ktoś jest osobą homoseksualną ale szuka Boga to on nie może go oceniać

Ale nie powiedział, ze można mu odbierać prawa jakie ma każdy człowiek. Tak samo jak nie powiedział, że inne symbole nie mogą istnieć w przestrzeni publicznej. A jaka jest praktyka? Na jakie wartości się powołują ci co się nie zgadzają czyli katolicy? Jakie jest stanowisko wobec gender? Wobec wychowania szkolnego na temat rodziny? Można tak wymieniać co?

A co do hipokryzji to ciekaw jestem czy brałeś ślub w kościele, chrzciłeś dziecko albo oddawałeś je do komunii ?

Nie. Ale miałem kiedyś faktycznie na te tematy inne zdanie.

Udawanie, że katolicy mają własne zdanie a nie zdanie kościoła w tak oczywistych i ideologicznych sprawach to jak można określić?

Pojawienie się parad równości, żądanie traktowania swoich związków na równi z tradycyjną rodziną, adopcja dzieci itd. budzi oczywisty sprzeciw środowisk nie tylko katolickich.

A co to? Kościół uzurpuje sobie wyłączność na pochody? Zauważ, że smieszny jesteś.

Ale nie powiedział, ze można mu odbierać prawa jakie ma każdy człowiek.

Kościół żadnych praw gejom nie zabiera.

A co to? Kościół uzurpuje sobie wyłączność na pochody? Zauważ, że smieszny jesteś.

Czy ja napisałem coś takiego ? Pisałem o tym że między innymi parady gejów budzą niechęć do tego środowiska NIE TYLKO wśród katolików.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się dyskutujących o nie wchodzenie na wyższy stopień emocjonalnego języka i retoryki, że tak to delikatnie nazwiemy.

Jesteśmy na forum audio, a nie na łamach jakiegoś publicystyczno-politycznego tabloidu.

Kolega il Dottore zaczyna podkręcać retorykę i język w stronę, której administracja i właściciel forum, sobie nie życzą. Prosimy więc bardzo spuścić nieco z tonu. Audiostereo nie jest miejscem do takich polityczno-światopoglądowych demonstracji.

W przeciwnym razie emocje i język zostaną powściągnięte metodami administracyjnymi.

Czy ja napisałem coś takiego ? Pisałem o tym że między innymi parady gejów budzą niechęć do tego środowiska NIE TYLKO wśród katolików.

Pojawienie się parad równości, żądanie traktowania swoich związków na równi z tradycyjną rodziną, adopcja dzieci itd. budzi oczywisty sprzeciw środowisk nie tylko katolickich.

Równie dobrze mogłeś mi zarzucić ze twierdzę iż KK ma wyłączność na małźeństwa i adopcje :)

Czy ja tak twierdzę? Przytocz cytat jeśli nie nie to znów niech skomentują inni . Dla mnie to co najmniej insynuacja,

>Kubek.

Stosujesz typowe sztuczki zagorzałych zwolenników Kościoła. Szybko się uczysz. Ale nie oto chodziło w naukach Jezusa.0100-smile.gif

Tolerancji zawsze domagaja sie mniejszosci gdy ich dzialanosc jest sprzeczna z interesem wiekszosci. Jesli wiekszosc pozwala to rozpoczyna sie dyktatura mniejszosci i jesli wiekszosc sie w pore nie ocknie to skonczy marnie.

pozdrawiam,

Oprócz płytkich zachowań tu zaprezentowanych są i głębszej, natury ludzkiej. Nikt wam nie powiedział, ze wszyscy jesteśmy jednością?icon_sad.gif

ps. Jak takie zachowanie wygląda z punktu widzenia wszechświata?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sam możesz go zamknąć, przecież to Twój wątek.:)

Właśnie, że nie mogę. Od słynnego protestu na Audiostereo, kiedy to zamknięto szereg wątków. Autorom skasowano tę możliwość, a moja prośba w tej materii, jak na razie jest potraktowana negatywnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.