Skocz do zawartości
IGNORED

kabel głośnikowy miedz 2,5 mm czy 4 mm

dambus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

rozglądam się za kablem do głośników surround, no i znalazłem na allegro kable polskie z miedzi .

Jeden kabel o przekroju 2x2,5mm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

drugi 2x4mm

Ukryta Zawartość

Różnica w cenie niewielka więc pozostaje kwestia jakości i sposobu podłączenia (4mm to z tego co mi pisali to max co może się zmieścic do wtyków bananowych).

Podnobno 4mm stosuje siędo kolumn estradowych, a 2,5 mm do domowych - cytat od sprzedawcy.

Pytanie który zastosować do surroundów w zestawie kina domowego? Potrzebuję relatywnie długie odcinki (10 m do każdej z kolumn), a nie chciałbym wydawać pieniędzy rzędu 30-50 zł za metr.

Czy będzie jakaś różżnica w dzwięku pomiędzy 2,5 a 4 mm. Ktoś może sprawdzał to?

Dziękuje i pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zupełnie nic nie napisałeś jakie to głośniki... ogólnie nie powinieneś brać mniej niż 2,5mm2. Co do jakości jak rozumiem masz jakieś bardzo tanie kino domowe do 1tys. złotych że stosujesz takie kable?

Na ta chwilę za efektowe głośniki będą służyły głośniki z wieży thomsona (nie pamietam dokładnie jakie bo mam spakowane w piwnicy w kartonie).

Szukam Tannoy R1 do kompletu do R3 i RC i amplitunerem marantza SR6004. No ale dopóki nie kupię to będą te tymczasowe głośniki.

Stąd wybór kabla o ktorych pisałem - głównie ze względu na cenę.

Potem zobaczymy.

Tak więc pozostanę przy tych 2,5 mm.

Choć jeszcze znalazłem takie kable:

QED 42 Standard za 3 zł/mb w audiosystem w W-wie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.