Skocz do zawartości
IGNORED

Własny ogród , ogródek, ogrodnictwo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Przecież tu wystarczy logika przedszkolaka. Nie wiem po co brniesz w te bzdurne tłumaczenia, skoro sprawa jest ewidentna?

biorąc pod uwagę że ustawienia forum uniemożliwią edycje w trybie jakim opisałeś to logika przedszkolaka może tutaj nie wystarczyć.Ale byszczaku mam dla Ciebie proste zdanie, edytuj post wyżej.

Zapytaj się syna może wyjaśni Ci jaki był realny przebieg tej "edycji", chociaż po awanturach w dziale kinowym wątpię byś zrozumiał tak proste rzeczy.

Na ulicy osoby z Twoim poziomem kultury wypowiedzi, staram się omijać szerokim łukiem.

ale że jak ? niski / wysoki ? staram się pisać najprościej jak potrafię, z dwóch powodów.. 1 byś zrozumiał, 2 szkoda mi czasu.

Nie pałam zbyt wielkim szacunkiem do ludzi Twojego pokroju a to że nie obchodzi mnie zgodność jajników na forach piszę co chce, w życiu codziennym też nie pałam się obłudą. Narzekasz jak się domyślam na zbyt niski poziom wypowiedzi i błędy ortograficzne.. ok tylko że ja w przeciwieństwie do Ciebie (mam tu na myśli całokształt) nie obrażam, nie wyzywam nie oskarżam i nie używam określeń za które w normalnych warunkach można zasiąść na ławie oskarżonych. Ale fakt umiesz napisać zgrane zdanie i kilkukrotnie wpleść w nie słowo, kłamca, oszust nie mając argumentów że o dowodach nie wspomnę.

Później twierdziłeś, że nie poprawiałeś błędów, bo przecież nie możesz edytować swoich wpisów.

uhum a od kiedy można edytować starsze posty ?

hmm..(w sumie nie otrzymałem odpowiedzi) a potem napisałem:

ale czy ja gdzieś napisałem że tego nie poprawiłem ? oczywiście że to zrobiłem bo zauważyłem swój błąd

muszę przyznać że w nadinterpretacji doganiasz Tuska, uważaj tylko by jakieś dziecko nie zadało Ci pytania "dlaczego Pan kłamie".

Edytowane przez cycus12
Gość Gosc

(Konto usunięte)

biorąc pod uwagę że ustawienia forum uniemożliwią edycje w trybie jakim opisałeś to logika przedszkolaka może tutaj nie wystarczyć.Ale byszczaku mam dla Ciebie proste zdanie, edytuj post wyżej.

Zamiast pisać bzdury spróbuj odpowiadać na konkrety. Podałem Ci powyżej punkt po punkcie, z podaniem nawet minut i konkretnych postów, jak to zrobiłeś.

Jeśli masz ochotę dalej dyskutować to merytorycznie.

Napisz gdzie się mylę. Gdzie napisałem nieprawdę.

Edytować można tylko do jakiegoś czasu. Ty się wtedy w tym przedziale zmieściłeś.

kłamca, oszust nie mając argumentów że o dowodach nie wspomnę.

Dowody przedstawiłem powyżej.

Podaj konkretnie który jest nieprawdziwy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

w życiu codziennym też nie pałam się obłudą.

Nie używaj słów za trudnych dla Ciebie, których nie umiesz użyć w połączeniu z innymi.

Użyj prostszych będzie Ci łatwiej. A wyjdzie mniej śmiesznie.

Edytowane przez HQ150

Nie masz racji. Taki nóż idzie dużo szybciej niż jakakolwiek żyłka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak mam do wykoszenia jakieś tego typu dziadostwo to zawsze go zakładam.

Szczególnie nie nadaje się na typowe tereny pełne wystających, wystarczająco grubych resztek pędów oraz kamieni.

Ukryta Zawartość

Co Ty opowiadasz, Ścina 2-3centymetrowej średnicy krzaki/młode drzewka, a kamienie to i mocna żyłka podrywa...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Zamiast pisać bzdury spróbuj odpowiadać na konkrety. Podałem Ci powyżej punkt po punkcie, z podaniem nawet minut i konkretnych postów, jak to zrobiłeś.

Jeśli masz ochotę dalej dyskutować to merytorycznie.

Napisz gdzie się mylę. Gdzie napisałem nieprawdę.

Edytować można tylko do jakiegoś czasu. Ty się wtedy w tym przedziale zmieściłeś.

żaden użytkownik ze zwykłymi uprawnieni nie może wykonać operacji którą opisałeś. Jeśli masz z tym problem to niech moderator Ci to wyjaśni.

Dowody przedstawiłem powyżej.

Podaj konkretnie który jest nieprawdziwy.

chyba muszę iść do okulisty bo jakąś ich nie widzę.

długo mam czekać na tą edycję ? to przecież rozwiąże cały problem. Zrób dokładnie to co opisałeś z jakimkolwiek postem, udowodnij są tezę.

I jeszcze jedno, czepianie się na wspomnianej zasadzie (zabraknie mi argumentów to powiem że Ci z pyska jedzie) czyli w tym przypadku ortografi jest nieszkodliwe, zaś zarzucanie komuś publicznie kłamstwa i oszustwa jest karalne. Ratuje Cie jedynie to że moje osoba jest anonimowa, w innym przypadku zmusiłbyś mnie bym zadzwonił do znajomego mecenasa... dlatego pytałem czy w realu też jesteś taki pobudliwy.

Edytowane przez cycus12
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szczególnie nie nadaje się na typowe tereny pełne wystających, wystarczająco grubych resztek pędów oraz kamieni.

Nie nadaje się do kamieni. To jasne. Ale można spokojnie nim ciąć paro centymetrowe gałęzie.

Żyłki używam do bardziej precyzyjnego dokaszania wokół skalniaków, drzew. Natomiast do większych przestrzeni porośniętych wyższą trawą, krzakami nóż jest poza konkurencją. Jest dużo,dużo szybszy. Żyłka jest bardziej precyzyjna.

żaden użytkownik ze zwykłymi uprawnieni nie może wykonać operacji którą opisałeś.

To jakim cudem Tobie się udało?

Przecież podałem konkrety a nie teoretyczne wywody. Powiedz co z tej listy czynności jest nieprawdą.

,,Swój wpis zamieściłeś o 11:51 z błędami. Przez 14 min. nic z nim nie robiłeś.

Ja je zacytowałem o 12:04 a Ty zaraz po tym edytowałeś swój i skorygowałeś błędy o 12:05.

Te informacje widnieją pod naszymi postami.

Później twierdziłeś, że nie poprawiałeś błędów, bo przecież nie możesz edytować swoich wpisów.

Więc po raz kolejny stwierdzam, że kłamiesz.

Raz, że pod postami są informacje o edycjach i ich czasie zamieszczenia które potwierdzają, że edytowałeś swój post po tym, jak wskazałem Ci Twoje błędy i po tym jak je zacytowałem!

Dwa, że przecież to, że zacytowałem Twoje wpisy z bykami ortograficznymi, które minutę później zniknęły, udowadnia, że poprawiłeś je już po moim wpisie!

Gdybyś poprawił je wcześniej, to nie miałbym możliwości ich zacytowania. A mój post z Twoimi niepoprawionymi jeszcze błędami w dalszym ciągu widnieje i każdy w tym również Ty, może go sobie przeczytać.( Post 1015).''

Nie uprawiaj demagogii tylko skupmy się na konkretach celem osiągnięcia jakichś wniosków z dyskusji.

długo mam czekać na tą edycję ? to przecież rozwiąże cały problem. Zrób dokładnie to co opisałeś z jakimkolwiek postem, udowodnij są tezę.

Już raz Ci to napisałem!

Edycja swojego wpisu jest możliwa tylko przez jakiś czas. Nie wiem jaki dokładnie. Ale wiem że na pewno jest to 15min, bo Ty właśnie w takim czasie edytowałeś swoje błędy ortograficzne, już po tym jak ja je zacytowałem.

I żeby zakończyć to tłumaczenie cycusowi, edytowałem mój wpis z 21:52, już po tym jak zamieścił swoją wypowiedź o 21:56 fox733.

Cycus już do Ciebie to wreszcie dotarło?

Czy w dalszym ciągu będziesz twierdził, że to jest niemożliwe?!

,,Zrób dokładnie to co opisałeś z jakimkolwiek postem, udowodnij są tezę.''

No to raz jeszcze. Kolejna edycja 12 min po wpisie. Znowu się dało.

,, przecież to rozwiąże cały problem''

I jak rozwiązało?

Przyznasz to wreszcie.

Edytowane przez HQ150

Uczestniczę w tym wątku od początku i jet to jeden ze spokojniejszych i raczej łączących ludzi z nieco odmiennymi poglądami na resztę życia.

Apeluję do Kolegów o zaprzestanie tej bezsensownej i w większości oftopowej wojenki!

Niech każdy kosi czym ma i jak umie!

Grzegorz7 i tak wie że najlepszy jest Stihl....

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

dlatego pytałem czy w realu też jesteś taki pobudliwy.

Tak, jeśli ktoś mówi nieprawdę, to też mu o tym otwarcie mówię w ,, realu''.

Teraz już mi się nie udało edytować wpisu z 21:52 więc edycja jest możliwa tak jak przypuszczałem przez 15 min.

Ale Cycus i tak pewnie napisze, że to nieprawda.

zaś zarzucanie komuś publicznie kłamstwa

Tak, ale tylko jeśli jest bezpodstawne.

Ratuje Cie jedynie to że moje osoba jest anonimowa, w innym przypadku zmusiłbyś mnie bym zadzwonił do znajomego mecenasa...

Nie strasz bezpodstawnie. Zadzwoń koniecznie już jutro. Jestem do dyspozycji. Chciałbym zobaczyć minę tego mecenasa po przeczytaniu Twoich wpisów.

Edytowane przez HQ150

Apeluję do Kolegów o zaprzestanie tej bezsensownej i w większości oftopowej wojenki!

Też o to bardzo proszę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość cycus12

(Konto usunięte)

wątpię by udało nam się wyłonić najlepszą markę. Stihl niestety idzie w ślady bosch'a

Nie nadaje się do kamieni. To jasne. Ale można spokojnie nim ciąć paro centymetrowe gałęzie.

paro centymetrowe gałęzie takie 3-4 ? dobre ! to nie trzeba piły ani nożyc kupować, poproszę o prezentacje chociaż na 1 cm elementach zdrewniałych.

Żyłki używam do bardziej precyzyjnego dokaszania wokół skalniaków, drzew. Natomiast do większych przestrzeni porośniętych wyższą trawą, krzakami nóż jest poza konkurencją. Jest dużo,dużo szybszy. Żyłka jest bardziej precyzyjna.

żyłka jest do traw i elementów miękkich, rośliny powinny być odpowiednio powycinane a nie obkaszane. Żyłka ma precyzję .. ale auta w carmageddon'ie.

wątpię by udało nam się wyłonić najlepszą markę. Stihl niestety idzie w ślady bosch'a

Oczywiście że nie chodzi o wyłonienie jakiejś konkretnej marki.

Grześ wie o co chodzi...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

@HQ150 - mi się nigdy nie udało edytować wypowiedzi gdy ktoś opublikował swoją, jeśli button jest aktywny to formularz i tak wypluwa brak uprawnień.

Przejrzałem kilka tematów w tym ten i znalazłem sporo rozbieżności czasowych w publikacjach i edycjach. W tym przypadku było to tak:

- ja napisałem posta

- Ty cytujesz i piszesz swojego

- ja edytuje posta i go zapisuje, ponownie edytuje

- Ty publikujesz swoją wypowiedzieć

- ja już mam "brak uprawnień"..

inaczej na całą operację miałbym 72 sekundy co przy sporej awaryjności edycji i zamulonym forum może nie być takie proste (widać to po dość sporym opóźnieniu w edycji).

Edytowane przez cycus12

Każdy zwykły użytkownik ma 15min na edycję, klubowicze nieco więcej(nie pamiętam ile) a moderacja b.o. :)

Gość cycus12

(Konto usunięte)

No faktycznie, dzięki Tobie mogłem to sprawdzić. Kilka razy chciałem to zrobić i mi się nie udało. Widocznie miałem pecha :)

No to HQ zwracam honor, niestety edycja nie zapisuje sekund więc nie jestem w stanie udowodnić że zrobiłem jak napisałem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to HQ zwracam honor

No trochę to trwało, ale lepiej późno niż wcale.

A już myślałem, ze dostanę pozew sądowy a tu taki zwrot akcji:-)

paro centymetrowe gałęzie takie 3-4 ? dobre !

W każdej chwili mogę zaprezentować ja tnie bez najmniejszego wysiłku paro centymetrowe gałęzie. Zapraszam.

Mi oczywiście po raz kolejny dla zasady możesz nie wierzyć, w takim razie przeczytaj jak opisuje go producent:

Tarcza do wycinania zarośli

nóż - trójząb 250 mm

Indeks: 4112 713 4100

Idealna do wykaszania twardych,

splątanych traw i zarośli

oraz kolczastych żywopłotów

Edytowane przez HQ150
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Żyłka ma precyzję .. ale auta w carmageddon'ie.

Po raz kolejny wykazujesz swoją ignorancję.

Zwróć uwagę że porównywałem nóż trójramienny i żyłkę. I napisałem, że w tym porównaniu żyłka jest bardziej precyzyjna.

Dotarło, czy jeszcze będziesz przez trzy strony bił pianę, a dopiero później przyznasz mi rację?

.

OK.

Wkleję, jak zrobię.

Robactwa żadnego nie widzę.

Zastanawiam się, czy to nie efekt kwaśnej gleby.

Edytowane przez Thorogood

To co piszą o nich fachowcy:

"Derenie mogą być atakowane przez choroby grzybowe, zwłaszcza antraknozę (Elsinoe corni), zamieranie pędów (Glomerella cingulata, Nectria spp.) oraz mączniaka prawdziwego (Erysiphe sp., Phyllactinia guttata)."

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mam takie plamy jak w poście z 18 maja

Ukryta Zawartość

Wszystko u mnie na odwrót.

Zamiast gleby przepuszczalnej o obojętnym lub zasadowym odczynie, mam ciężką, gliniastą, bardzo żyzną glebę o odczynie kwaśnym.

I wilgotną.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Co radzisz skutecznego i za normalne pieniądze?

A czym najlepiej zmienić mu PH gleby?

Nie ma jednego środka na wszystkie choroby grzybowe. Dosyć szeroki wachlarz działania ma chyba Topsin, ale lepiej zapytaj kogoś bardziej zorientowanego.

A pH wiadomo nawozy wapniowe, zmielona kreda, wapno rolnicze, dolomit.

Potwierdzam wysoką jakość i niezawodność kos spalinowych tej firmy. Wiele lat służyła mi "160" tj jeden z niższych modeli. Napracowała się karczując busz na moich arach, zaraz po ich zakupie.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.