Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wybrać interkonekt?

Grzegorz Woś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to moj pierwszy post na tym forum.

Chciałbym się poradzić odnośnie okablowania do mojego zestawu, ponieważ nie jest on typowy..

Sprawiłem sobie Denona Pma 232 i do niego Tuner Denon Tu 332. Kolumny to Infinity SM 82, w planach mam jeszcze Infinity SM 152 lub 155.

Chciałbym, żeby wydobyć z tego zestawu jak najwięcej. Nie wiem ile ten sprzęt jest warty, ponieważ ma swoje lata, aczkolwiek był produkowany w latach gdy audio było budowane z sercem.

Mam narazie kabelek między tunerem a wzmacniaczem za 2 zł. Pytanie brzmi-czy kupienie interkonektu powiedzmy za 100 zł + da jakieś słyszalne zmiany na tym zestawie? Moje odsłuchy to monitory studyjne, więc mają krystaliczną górę, płaski bas i ogółem charakterystyka raczej jest płaska. Denon troszkę mi podbija niski dół (co słychać dopiero na słuchawkach). Słucham na tym zestawie muzyki klasycznej, jazzu, więc nie chciałbym zeby kabel za bardzo ingerował w brzmienie, typu podbijał bas,cofał górę bo mnie to poprostu nie kręci.

Mam też gramofon Sony PS-T1,myślę ze nie jest to zbyt wysoki model, ale kabel sygnałowy z niego wygląda poprostu marnie. Czy jest sens przelutować do niego coś ekranowanego, lepszego, z pozłacanymi wtykami, czy raczej więcej z niego nie wyciągne niz na tym fabrycznym?

Z góry dzięki za konstruktywne porady, pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/93318-jaki-wybra%C4%87-interkonekt/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.