Skocz do zawartości
IGNORED

Ułamała sie zworka w pre, pomóżcie !

robiz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc

oto problem. W PJ phono box SE w spodniej częsci obudowy są regulacje tego pre: MM / MC, subsonic i inne tego typu realizowane za pomoca małych zworek zakładanych na odpowiednie pręciki. Otóz , chciałem przełaczyc na filtr subsonczny i jedna ze zworek ukruszyła się tzn w środku ukruszył jeden metalowy element i juz zworka nie łaczy tych dwóch pręcików, czyli gra tylko jeden kanał, bo każdy kanał reguluje się osobno.

Macie jakis pomysł na zastapienie tej zworki czymkolwiek, ub jakiekolwiek inne rozwiązania.

Dzięki za każda rade

Ale jestem wkurzony....

robiz

czy przypadkiem nie są tam użyte zwory takie jak w HDD ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

myślę ,że tak

nie masz luzem takiej zworki w domu od hdd lub cdromu ?

musisz mieć, ja bym chyba wyjął z komputerowego CD-romu na chwilę

jeśli będzie OK , to w każdym komputerowym sklepie dostaniesz takie zworki

na fotce pre te zworki wyglądają identycznie jak komputerowe, stawiam ,że na 99% będą pasowały

audiokarma.org

najszybciej w komputerowym, nawet jeśli nie będą mieli na stanie w sklepie, to chłopaki wygrzebią z serwisu lub zaplecza

btw, w laptopie nie masz takich zworek :) jedynie w stacjonarnym komp.

audiokarma.org

btw, w laptopie nie masz takich zworek :) jedynie w stacjonarnym komp.

no własnie wiem , dlatego rzekłem że cięzka sprawa ; )

Dzięki Waluch za " światełko w tunelu "

robiz

W kazym normalnym elektronicznym składzie dostaniesz takie coś. Piny to 'goldpin' a zworki to 'jumpery'. Są też na allegro. Kosztują grosze.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Robiz, a czemu nie spróbujesz w serwisie w Voice? No chyba że koniecznie chcesz w sklepie. Jak byś jednak nie dostał, to pozostaje jeszcze giełda elektroniczna na Retkini, tylko nie wiem czy odbedzie się w Wielką Sobotę.

Pozdro,

Yul

Cześć Yul

O Voice myślałem, ale to pewnie będzie trwało dość długo. Jutro do nich zadzwonie i zobaczymy.

robiz

Robiz, naprawiłeś? Bo jak nie, i na dodatek nie masz na czym słuchać, to mogę Ci pożyczyć starego Pro-Jecta PhonoBox Mk I (z napisami). Wtedy daj znać na priva.

Pozdro,

Yul

Yul, dzięki bardzo, ale wszystko juz gra.

Zaraz w środę dzwoniłem jeszcze do Voice'a i potwierdzili , ze sa to zworki od dysków np. HDD. Zakupiłem takowe w RS Elektronik na Niemcewicza, chyba najlepiej zaopatrzony sklep w Łodzi, polecam.

Dzieki jeszcze raz kolego.

I przy okazji Tobie Yul i Wszystkim forumowczom Zdrowych Spokojnych Świąt. Wszystkiego naj, naj ( naj gramofonów, naj plyt i naj wkładek ... )

robert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.