Skocz do zawartości
IGNORED

pytanie o visaton al 200

tomal

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam pytanie , czy mogę głośniki z kolumn visatona casablanca mk 4 zastosować do obudowy zamkniętej 50l przy wykorzystaniu oryginalnej nie zmienionej zwortnicy.

Głośniki średniotonowe i wysokotonowe nie pracują w komorochach więc tu problemu nie ma, ale mam wątpliwości co do basu al 200, czy bardzo się zmienią jego warunki pracy i czy dalej będzie pasował do reszty głośników.

//www.visaton.de/de/bauvorschlaege/3_wege/casablanca_mkiv/index.html

Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/93623-pytanie-o-visaton-al-200/

Jeśli posiadasz kolumny casablanca mk 4 i chcesz z nich wyciągnąć głośniki i przełożyć je do obudowy zamkniętej, to bardzo zły pomysł. Casablanca to bardzo dobre zestawy i niema się do czego doczepić wiem bo sam posiadam.

Jeśli posiadasz kolumny casablanca mk 4 i chcesz z nich wyciągnąć głośniki i przełożyć je do obudowy zamkniętej, to bardzo zły pomysł. Casablanca to bardzo dobre zestawy i niema się do czego doczepić wiem bo sam posiadam.

Nie

Posiadam głośniki i zwrotnicę, ale nie posiadam jeszcze obudowy chciałbym zaplikować te głośniczki do trochę ładniejszej obudowy, oryginał moim zdaniem wygląda strasznie. Posiadam gotową obudowę od visaton piraide o obj. 50l (zamknięta) stąd moje pytanie. Mam trochę wątpliwości czy aby 50L zamknięte to nie jest mało dla al 200 i nie wiem jak się to odbije na jakości niskich tonów i wyrównania z pasmem reszty głośników.

50 L dla głośnika AL200 to nie jest mało w zamkniętej obudowie ale uwierz mi ten głośnik bardzo ładnie pracuje w basrefleksie wtedy dopiero oddaje niesamowite niskie pasmo. Wejdź na stronę Visatona i sprawdź że niema takiej konstrukcji na AL200 w zamkniętej obudowie. Moim zdaniem szkoda dusić taki głośnik w zamkniętej obudowie, wiem bo już niejedne Visatony zrobiłem.

Moim zdaniem szkoda dusić taki głośnik w zamkniętej obudowie, wiem bo już niejedne Visatony zrobiłem.

Z pewnością tak jest jak piszesz, nie mam teraz czasu na wykonywanie obudowy bas reflex, więc wykorzystam to co mam. Docelowo planuję wykonać obudowę podobną do tej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moim zdaniem dużo ładniejsza niż obudowa casablanki

Ukryta Zawartość

Z pewnością tak jest jak piszesz, nie mam teraz czasu na wykonywanie obudowy bas reflex, więc wykorzystam to co mam. Docelowo planuję wykonać obudowę podobną do tej.

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem dużo ładniejsza niż obudowa casablanki

Swietna paczka dla Darth-a Vader-a ;]

widze ze motyw helmofonu przeplata sie w historii :P

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.