Skocz do zawartości
IGNORED

Brak dzwięku HD z Blu-Ray

cannabiscup

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam bluray sony bdp-s380 i problem jest w tym ,że na amplitunerze onkyo 607 nie moge uzyskać dzwięku HD ani nawet zwykłego DD, wszystko mam połączone ze sobą przez HDMI czyli, bluray do ampli i ampli do tv. Czy ktos pomoże ?

https://www.audiostereo.pl/topic/93667-brak-dzwi%C4%99ku-hd-z-blu-ray/

Wina to blu Ray sonego mialem kilka krotnie ten problemz roznymi blurayami. Nie puszczaja one po prostu prawidlowego sygnalu na ampli. Trzeba mocno poszperac w kazdym razie nie chodzi tu o ustawienia amplitunera

Nie wiem jak jest w Sony. W moim CA trzeba było odtwarzaczowi na samym początku powiedzieć (w menu ekranowym), że chcę aby wyjście audio było po HDMI. Może tu jest tak samo?

• 2 tygodnie później...

pewnie dałeś na wyjściu bitstream zamiast lpcm tylko wtedy jesli ampli ma dekodery audio HD będzie dekodować , jesli miałeś lpcm to bluray dekoduje ten dźwięk samemu, co jest ogólnie uważane za znacznie gorsze rozwiązanie.pozdr

, jesli miałeś lpcm to bluray dekoduje ten dźwięk samemu, co jest ogólnie uważane za znacznie gorsze rozwiązanie.pozdr

... gorsze? ... i to jeszcze znacznie? - ROFL . Znowu ktoś ciemnotę wciska.

pewnie dałeś na wyjściu bitstream zamiast lpcm tylko wtedy jesli ampli ma dekodery audio HD będzie dekodować , jesli miałeś lpcm to bluray dekoduje ten dźwięk samemu, co jest ogólnie uważane za znacznie gorsze rozwiązanie.pozdr

Ogólnie to bzdury piszesz co do LPCM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.