Skocz do zawartości
IGNORED

Prawicowy reżim bije opozycje w Katowicach

Arku

Rekomendowane odpowiedzi

Arku

Kwoli ścisłości sam jełopsko namieszałeś.

Chyba, że chodziło ci tylko o komentarze TAK/NIE

Wówczas zakładaj ankietę, będzie jeszcze prościej.

Nic podobnego :) Namieszałem w tym bo myśllałem, ze ktos jednak mysli i jak pizdracko zacznę to będzie ciekawiej :) A tu zamiast myślenia pojawiły sie motywy "anarchiści lewacy kontra narodowowcy" - czyli taki szablon propagandowy, to w newsach chodziło nie tylko w tym wątku... Ale juz nie chodzi.

Teraz sa nazywani "antyfaszyści śląscy" jak się okazało, czyli folksdojcze :)

ps. ty Dziadek odrózniasz antyfaszystę od anarchisty??? Bo widze ze niekoniecznie masz pojęcie o czym piszesz.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

ps. ty Dziadek odróznisza antyfaszystę od anarchisty??? Bo widze ze niekoniecznie masz pojęcie o czym piszesz.

Tekst, który cytowałem pochodzi ze strony Centrum Informacji Anarchistycznej. W nazwie antyfaszyzm, w sferze ideologicznej anarchizm.

Mnie też oburzają te metody stosowane przez policje i wyjątkowa pobłażliwość wobec prawicowych ultrasów. Dlatego taki właśnie tytuł wątku i takie tezy. Ale wystepujący przeciw nim nie mają nic wspólnego z anarchistami i lewakami.

Policyjne metody zawsze polegały na infiltrowaniu prawicowej gadzinówki - im głupszy prawicowiec tym większe prawdopodobieństwo, że jest szpiclem policji i prowokatorem tak jak to było w przypadku Konfederacji Polski Niepodległej założonej w latach 70-tych przez SB.

Ale w przypadku ostatniej demonstracji w Katowicach nie sposób oprzeć się wrażeniu, że akcje prawicowych kiboli wykorzystano politycznie jako nieoficjalną formę dezaprobaty państwa wobec separatystów śląskich. którzy jednak nic z antyfaszystami nie mają wspólnego, bo bliżej im do kolegów po ideologii z ONR.

Informacja sobie może być nawet na stronach kosmicznych nie tylko anarchistycznych co nie zmienia faktu, że nie ma nic wspólnego z anarchizmem.

Bojówki anarchistyczne czyli lewackie były w RFN w latach 70-tych i zajmowały się działalnością antypaństwową stosując do tego celu zamachy terrorystyczne. Ideologia wywodziła sie z Francji i komunizmu, a wspierali je oczywiście Rosjanie.

W Polsce pod koniec PRLu władzunia probowała sklasyfikowac niektóre tak zwane grupy nieformalne (tak zwane przez nich) jako anarchistów. Pewnie złapali w jakiejś zadymie idiotę który powoływał się na dzieła z czasów rewolucji rosyjskiej albo wcześniej z Kropotkina i Bakunina, bo widocznie uznał że będzie to zabawne powołać się na ultra rewolucjonistów podczas przesłuchania na MO. I tak powstali 'anarchiści' w Polsce Ludowej.

Jeśli chodzi o wspołczesne organizacje posługujące się słowem "anarchia" w nazwie to nie są nią ugrupowania śląskich antyfaszystów tylko jest organizacja uzywająca nazwy "Federacja anarchistyczna" - również na śląsku. Przy tym takie wiadomości trzeba traktować z dystansem, bo wszelkie "federacje" mogą się skłądac z trzech kolegów z bloku szczających pod sklepem i ich kolegów kiboli którzy zrobią zadyme pod dowolnym sztandarem.

ps znalazłem nawet stronkę jakiegoś debila który wpisał sobie "manifest anarchistyczny" twierdząc że jest to ruch prokapitalistyczny i ultrawolnorynkowy. Świadczy to na pewno o jednym ... debilów w w Polsce jest pod dostatkiem i wystarczy ich jeszcze na długo.

a coś na tematy historii i tego czym był anarchizm mozna poczytac tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Katowicka zadyma ma ciąg dalszy. Antyfaszyści i anarchiści prowadzą zorganizowaną akcje pisania skarg na działanie policji: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,11574980,Palowanie__grozby__wymuszanie_zgody_na_mandaty___antyfaszysci.html.

O tym,że jest to zorganizowana akcja, świadczą wezwania na tych m.in stronach: http://cia.media.pl/ i http://www.czsz.bzzz.net/.

O tym,że jest to zorganizowana akcja, świadczą wezwania na tych m.in stronach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Czy prawicowy reżym nie PObił się sam?

Strwożon jestem. Pobili Szitine i Tuska?

Mnie też oburzają te metody stosowane przez policje i wyjątkowa pobłażliwość wobec prawicowych ultrasów.

Nasze media i cudna prasa słyną z pobłażliwości dla PIS, który powinno sie przecież zniszczyć.

Bić lewyce bić prawice zostawić tylko sam srodek poprawny, Tusk premierem,

prezydentem, wszystkim, tylko PO.

Pytanie: czy miejsce poprawnosci nie zajmuje teraz Palikot.

Wyobrazacie sobie tego beniaminka jako prezydenta?

Bo ja tak- skoro wszedł do rzundu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.