Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki hd 650 + Audinst hud -mx1

pawlikowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Pytanie jest zbyt ogólne, aby na nie odpowiedzieć. "Cieszyć się" cóż, trudno wyczuć :). Jeśli pytasz czy Audinst to szczyt marzeń i czy można lepiej w takiej konfiguracji i z takimi słuchawkami? A pewnie że można, akurat wzmacniacz słuchawkowy, to chyba najsłabsze ogniwo całego toru w tym przypadku.

Tak naprawdę, to wszystko rozbija się o kwestię, ile pieniędzy chcesz i możesz przeznaczyć na system.

zdaję sobie sprawę że są dużo lepsze wzmacniacze słuchawkowe ,ale mam taki i chciałem się dowiedzieć czy on wystarczy aby cieszyć się tymi słuchawkami czy może zagrają jak słuchawki za 300 zł ?

Matrix M-STAGE AMP podobno ten wzmacniacz jest dla nich bardzo dobry ,ale czy opłaca się pozbywać Audinst który służy mi również jak źródło do monitorów ?

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Matrix M-STAGE AMP podobno ten wzmacniacz jest dla nich bardzo dobry ,ale czy opłaca się pozbywać Audinst który służy mi również jak źródło do monitorów ?

Widzę, że potrzebujesz bardzo jasnej i wyrazistej opinii :).

Dobrze więc, napiszę wprost. HD650 potrzebują szybkiego i przejrzystego źródła i dobrego wzmacniacza, który będzie potrafił utrzymać ich bas "za mordę". Audinst nie spełnia obu tych warunków, w sposób pozwalający, na ukazanie wszystkich zalet tych słuchawek. Takie jest moje zdanie.

W szczególności sekcja wzmacniacza słuchawkowego w Audinście jest zbyt słaba. Co nie znaczy, że pozbycie się źródła i zastąpienie go wzmacniaczem, to dobry pomysł. Odpowiedniego źródła potrzebujesz w równie ważnym stopniu, jak samego wzmacniacza. M-Stage, z odpowiednim źródłem, może być.

dostałem słuchawki hd650 . Podłączyłem je do audinst hud mx 1 i jakie wrażenia ?? Rozczarowanie grają może trochę lepiej niż douszne za 150 zł . Bas słaby bez głębi , i cicho !! Jaki wzmacniacz lub dac radzicie mi kupić max 1000 zł . Na ta chwilę na krk rokit 6 słucha się dużo lepiej a myślałem że na 650 poczuję ogromną różnicę .

Może muszą się wygrzać ?Słucham zaledwie godzinę.

HD650 potrzebują długiego grzania to jest wiadome, co do audinsta nie oczekuj wiele. Osobiście posiadam prodigy cube i do tego HD600 (które podobno łatwiej napędzić niż 650) i to też nie jest to, a Cube słynie z lepszego wzmacniacza słuchawkowego niż Audinst. Wzmacniacz wyższej klasy jest tu potrzebny. Na poczatek wygrzej je dobrze powinno sie coś zmienić.

Cube słynie z lepszego wzmacniacza słuchawkowego niż Audinst.

Bardzo ciekawe. Niemniej autorowi wątku polecam do Audinsta dołożyć wydajny wzmak słuchawkowy i nawet nie próbować wymieniać Audinsta na Cube'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.