Skocz do zawartości
IGNORED

MFSL - Silver Label - OSTRZEGAM!

jackk

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie kupilem w/w wytworni plyte KC & the Sunshine Band. Jednym slowem TRAGEDIA! Chyba najgorsza nowa plyta jaka kupilem. Miejscami sybilanty, znieksztalcenia wysokich, no poprostu jaja. Plyta jest z nowej serii (Silver Label). Juz samo spojrzenie na plyte nasuwa odejrzenia (niezbyt 'czysty, blyszczacy winyl, krawedzie w paru miejscach zarysowane, itd.). Plyta gra czysto ale dzwiek tragedia. Niestety MFSL zmienila wlasciciela i schodzi na psy. Szkoda.

https://www.audiostereo.pl/topic/94065-mfsl-silver-label-ostrzegam/

jackk,

mam ich płytę Dead Can Dance - Into The Labyrinth, i jest to jedna z najlepiej zrealizowanych płyt. Brzmi doskonale. Byłem zdecydowany, aby kupować płyty tej wytwórni. Może to jednorazowy wypadek przy pracy, najlepszym się zdarza... Masz więcej ich produktów?

Kto słucha, nie błądzi...

Też od jakiegoś czasu poluj na Faith No More "Angel Dust" z mfsl ale za normalną cenę z nie za 180 pln. W necie same pozytywy FNM.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Miejscami sybilanty, znieksztalcenia wysokich, no poprostu jaja.

być może Twoja wkładka nie radzi sobie z trackingiem :) (może to być też kwestia kalibracji)

z doświadczenia wiem,że to się zdarza dość często na tłoczeniach na których mastering jest po 'jaśniejszej; stronie

przykładem może być album 'SO' Petera G. - b.dużo wkładek 'wykłada się' np. na utworze 'Sledgehammer' posykując bardzo ostro

audiokarma.org

Posiadam oba vinyle Dead Can Dance z serii Silver Label i obie są wyśmienicie zremasteryzowane , nie ma się do czego przyczepić. Płyta Into the Labirynth to WZORZEC rockowego dźwięku. Przeczytajcie recenzje obu powyższych vinyli redaktora Pacuły - podpisuje się pod nimi obiema rękoma. Mam za to inny problem z nimi - obie trzeszczą ale dźwięk rekompensuje te wady tłoczenia : GORĄCO POLECAM - zwłaszcza Into the Labirynth ( lepsza muzycznie i dźwiękowo ).

być może Twoja wkładka nie radzi sobie z trackingiem :) (może to być też kwestia kalibracji)

z doświadczenia wiem,że to się zdarza dość często na tłoczeniach na których mastering jest po 'jaśniejszej; stronie

przykładem może być album 'SO' Petera G. - b.dużo wkładek 'wykłada się' np. na utworze 'Sledgehammer' posykując bardzo ostro

Czesc

Wkladka OK. Jest to jedyna plyta (mam ponad 300 obecnie) gdzie to wystepuje. Powtarzam na ZADNEJ nie mam nawet najmnieszych sybilantow!

Plyte testowa wkladka przechodzi czysto do 4 poziomu ('ltnia i harfa') a i 5 poziom to jeszcze nie tragedia. Poza tym nie chodzi tylko o sybilanty. Dzwiek jest niesamowicie 'suchy' talerze jak 'papierowe' no i te wystepujace przestery. Zbieram (glownie stare) japonskie wydania MFSL i wszystkie graja no wiadoma jak: bajka! Mam tez przwie z 10 nowych i wszystkie sa bez zarzutu ALE to sa inne wydania. Zwroccie uwage ze napisalem 'Sliver Label'. Wczoraj wieczorem porownywalismy te 'dobre, nowe' wydania z tym wadliwym i na pierwszy rzut oka widac kolosalna roznice w jakosci wykonania.

Tutaj mozna troche poczytac:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyslalem Emaila to MFSL i zobaczymy co odpowiedza. Pierwszy raz mi sie zdarzylo kupic plyte ktora 'czysto bez zaklocen gra' ale ma fatalny dzwiek. I to firmy o takich tradycjach. Mialem 2 wpadki (nowe WYWH - Pink Floyd czy Miles D) ale obie mialy drobne wady - niestaranne tloczenie

ale dzwiekowo graly swietnie bez zarzutu. Szlag mnie trafia (choc moge oddac) na takie dziadostwo. Widac maja 2 rodzaje plyt: lepsze (i drozsze) no i te dla robienia szmalu. W niedziele kupilem 9 plyt, wszystkie stan idealny, raczej rzadkie direct to disk, half speed mastered nawet udalo mi sie kupic japonskie wydanie Kate Bush (zapieczetowana!), wydanie niemieckie (tez direct to disk) F. Hubbarda(!) wszystkie stan idealny. na 9 moze jedna na 4.5 reszta to praktycznie '5'. Dzwiek wiekszosci rewelacja (nawet Bruce 'The Boss' - to ta half speed mastered gra b. ladnie) a tu taki 'zonk' z NOWA plyta Mo-Fi. Dlatego jestem troche 'pissed'.

Pzdr

Ukryta Zawartość

Też od jakiegoś czasu poluj na Faith No More "Angel Dust" z mfsl ale za normalną cenę z nie za 180 pln. W necie same pozytywy FNM.

swietna plyta. ten MFSL to rozumiem o to chodzi:

Ukryta Zawartość

??

Ukryta Zawartość

swietna plyta. ten MFSL to rozumiem o to chodzi:

Ukryta Zawartość

??

Tak, dokładnie. Tylko cena z d..y, poczekam, poszukam, na pewno kupię, tak jak Opeth "Ghost Reveries" za 50 kilka plnów :-)))

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Dostalem email. Oto tresc:

Thank you for your email. I apologize to hear that the sound quality of that release does not meet your standards. Our Silver Label series is pressed on standard weight vinyl rather than 180g. Additionally, although many of the Silver Label titles are sourced from the original tapes, the best available source is used if the original tape is not available. If this is an issue for you, I would suggest purchasing releases on our main label only. As you most likely know, these title are always sourced from the original tape.

Customer Service

Mobile Fidelity Sound Lab

318 N. Laflin St

Chicago, IL 60607-1006 USA

Wnioski (co do remasteru nasuwaja sie same).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.