Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SL1200 ... hifi czy ściema?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytam, bo nie widziałem znaczka uśmiechu ... na czym mają wisieć te Lyry?

Czyzbym ironie wyczuwal?

A na czym? Tego jeszcze nie wiem. Na pewno na 12' ramieniu. 'Chodzi' za mna jeden z modeli Pro-Jecta (Xtension). Niestety nie mam mozliwosci odsluchu.

No jak to na czym? Na nadgramofonie...w końcu :)

Pozdro,

Yul

Yul, spokojnie. Jest taka opcja ale wymiana ramienia to raczej ponad moje sily (no i kilka innych modyfikacji).

Dlatego napisalem ponizej o PJ-cie. Ten Xtension ma b. pochlebne opinie i moge go wyrwac w b. atrakcyjnej cenie. Problemem jest odsluch niestety.

Nie ironię , szok. Myślałem, ze chcesz to powiesić na SL1200. Dlatego zapytałem.

Jeśli chodzi o Twoje sprecyzowanie: zalecam gorąco zastanowienie się nad napędem i wkładką.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Czyzbym ironie wyczuwal?

A na czym? Tego jeszcze nie wiem. Na pewno na 12' ramieniu. 'Chodzi' za mna jeden z modeli Pro-Jecta (Xtension). Niestety nie mam mozliwosci odsluchu.

Yul, spokojnie. Jest taka opcja ale wymiana ramienia to raczej ponad moje sily (no i kilka innych modyfikacji).

Dlatego napisalem ponizej o PJ-cie. Ten Xtension ma b. pochlebne opinie i moge go wyrwac w b. atrakcyjnej cenie. Problemem jest odsluch niestety.

Na razie z lampa 'walcze' (kupilem repliki WE 300B i mam maly co prawda ale zawsze brum).

Nie ironię , szok. Myślałem, ze chcesz to powiesić na SL1200. Dlatego zapytałem.

Jeśli chodzi o Twoje sprecyzowanie: zalecam gorąco zastanowienie się nad napędem i wkładką.

Moze zle sie wyrazilem. Mialem okazje posluchac tej Lyra i taki charakter dzwieku b. mi przypadl do gustu (choc nie byla ona na PJ Xtension).

Moze zabrzmi to dla ciebie niezbyt madrze ale ja nie 'demonizuje' napedu. Dla mnie ma byc calkiem cichy, trzymac obroty, prawidlowo odizolowany od plinty - czego mozna jeszcze wymagac?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lyra Skala a SL1200-temat sprzed 3 lat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lyra Skala a SL1200-temat sprzed 3 lat

Dzieki za link. Przeczytalem i widze ze wszedzie sa wojny od razu (choc jest kilka osob za 1200 z Lyra)!

Ukryta Zawartość

Witam serdecznie.

Chciałbym serdecznie przeprosić wszystkich i każdego z osobna na których napadłem w tym temacie

Ja uwazam ze nie masz za co przepraszac. Masz swoje zdanie i masz prawo do wyboru metody jego przedstawienia. Warto pamietac ze ci co przepraszaja za wypowiedziane wczesniej opinie i tak staja pierwsi "pod sciana" jak szuka sie kozla ofiarnego. Dotyczy to szczegolnie stosunkow w miejscu pracy gdzie o animowosci podobnej do forum nie ma mowy.

Jedna rada na przyszlosc to hamowac nerwy, miarkowac slowa ale i nigdy nie przepraszac chyba ze wlasna zone albo tesciowa nawet jesli sie ma racji tak dla swietego spokoju ;)

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2

Jedna rada na przyszlosc to hamowac nerwy, miarkowac slowa ale i nigdy nie przepraszac chyba ze wlasna zone albo tesciowa nawet jesli sie ma racji tak dla swietego spokoju ;)

Brawo. Jakaż to cudownie polska mentalność. Tak trzymaj:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.