Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe pod głośniki w ścianach

nemesis78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po przeprowadzce zastałem zabudowane głośniki marki Sharp,o rezystancji 4 Omy .Poza tym nic więcej na ich temat nie wiem,poprzedni właściciel nie jest w stanie sprecyzować modelu itp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Planuję wykorzystać te głośniki do stworzenia kina domowego i słuchania muzyki.Zestaw taki chciałbym złożyć na zasadzie najlepszej opłacalności,uwzględniając kompromis w jakości dźwięków podczas słuchania muzyki i oglądania filmów.Głośniki rozmieszczone są przy ścianie gdzie po środku stoi telewizor i oddalone od siebie na odległość 6 metrów.Skierowane są mniej więcej pod kątem 45 stopni to miejsca siedzenia które oddalone jest 2,5 metra od telewizora.Na wysokości siedzenia po bokach salonu w tej samej odległości co główne głośniki mam możliwość podczepienia przy samym suficie dwa mniejsze głośniki.Około 1,5 metra za miejscem siedzenia mogę podłączyć kolejne dwa głośniki lecz tutaj ich odległość od siebie to maksymalnie 2 metry a wysokość nieco wyższa od pozycji siedzenia.Wszystkie kable puszczone są w ścianach lub podłodze do stacjonowania telewizora więc pozostaje tylko dobór sprzętu.Sam po tym co zdążyłem poczytać na tym forum nie podejmę się żadnego wyboru,a będę bardzo wdzięczny za wasze propozycje ;) ufam waszej wiedzy która tutaj podlega konstruktywnej dyskusji zdecydowanie bardziej niż sprzedawcy w sklepie.Zdaję sobie sprawę że w tej dziedzinie każdy wybór to osobny przypadek dlatego postanowiłem założyć ten nowy temat.Wstępnie myślę o budżecie około 4 tysięcy złoty ale jestem otwarty na opcje w przedziale 2-8 tysięcy,rozważam też czy wykorzystać wszystkie możliwe kable itp.

Z góry dziękuję za pomoc,uwagi propozycje itp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.