Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie najbardziej nas oskubią? Najdrozsze marki swiata.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka wnioskow sie nasuwa po przejrzeniu tych danych ale mysle ze dla dobrych obserwatorow to bylo znane juz od dawna, tylko jeden dla zapamietania podam

wniosek kluczowy: ZAZWYCZAJ firma ktora ma korzenie hamerykanskie jest najdrozsza...

dla audiofilow: zasada jest taka sama ale brak uwzglednienia marek prawdopodobnie spowodowane zbyt niszowa dzialalnoscia... mysle ze mogly by namieszac w rankingu...

link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chwilowy brak działalności w audio.

Tam gdzie mają dużo wolności gospodarczej, tam powstają najlepsze firmy.

a ja powtorze co ostatnio mi znajomy powiedzial o dobrych firmach w polsce... jak odejdzie pokolenie komunistyczne to w polsce bedzie miejsce na prawdziwe zmiany i powstanie miedzynarodowych marek...

wniosek kluczowy: ZAZWYCZAJ firma ktora ma korzenie hamerykanskie jest najdrozsza...

dla audiofilow: zasada jest taka sama ale brak uwzglednienia marek prawdopodobnie spowodowane zbyt niszowa dzialalnoscia... mysle ze mogly by namieszac w rankingu...

Kiedy patrzę na najnowsze cenniki (od poniedziałku 21.05) NAIM AUDIO mam wrażenie, że to rozmach iście w amerykańskim stylu...

• Redaktorzy

A może nie warto się podniecać drożyzną, tylko raczej zrobić listę najtańszych marek oferujących dobry dźwięk? Taka że tak powiem sammobrona?

Ja się nie znam ale też jak patrzę na NAIM to widzę cenę za audiofilskie powietrze. Jeszcze im się nawet radiatorów nie chce dać i do obudowy przykręcają tranzystory. Do tego jeszcze są wg mnie iście szkaradne z wyglądu.

A może nie warto się podniecać drożyzną, tylko raczej zrobić listę najtańszych marek oferujących dobry dźwięk? Taka że tak powiem sammobrona?

Ale to nie w tym wątku bo się pomiesza...

Pomysł założenia wątku "AUDIOFILSKA SAMOOBRONA" jest bardzo dobry i to w dziale STEREO nie na Bocznicy, bo tani sprzęt o wybitnym brzmieniu to jest coś zdecydowanie warte rozpropagowania.

Gdyby uwzględnić zabawki używane to taka lista "audio-okazji" byłaby całkiem bogata...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Te serwery muzyczne to faktycznie niezły pomysł na zarabianie kasy... :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Audiofilskie kable Ethernet czy USB, czego to już nie wymyślą.

MF też ostatnio daje do pieca z cenami. Chyba teraz 80% wartości idzie w obudowę bo z zewnątrz ładnie i masywnie a w środku pustki.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Te serwery muzyczne to faktycznie niezły pomysł na zarabianie kasy... :)

z jednej strony tak ale nie do konca sie z tym zgadzam, gdyz serwer muzyczny jest jednak zaawansowanym urzadzniem wymagajacym kilku elementow, obslugi sieci komputera wewnatrz, systemu operacyjnego, sterowania nowoczesnego (sam pilot juz za malo) a na koncu elementow audio... i jesli nie patrzec na marki audiofilskie to akurat ten segment jest tani i ma wszytko tylko wlozyc dysk czy pamiec i uzytkowac... a to dlatego ze jest to branza polaczona z pc i odbiorcami sa rowniez pc-towcy (czesto nawet polaczone z obsluga video) - takze tutaj nie beda dzialac prawa audio i to bedzie doslownie za pare stowek, no wiadomo jakies olive i inne wynalaski typowo audiofilskie to juz nie ta kategoria, ale kto normalny laduja taka kase na komputer?

oczywiscie najlepiej zrobic serwer z pc-ta czy laptopa, ale kasa sie od razu robi duza, laptop to okolo 2500zl(nowy) + konwerter + dac i spora suma wychodzi...

Nie przesadzajmy. Ja zrobiłem serwer a/v z netbooka za 300€, Nienawidzę tego słowa, ale jest EKOLOGICZNY - zużywa prądu 20W i robi to, co należy, łącznie z graniem filmów HD... Wadą jest drogi osprzęt. Zewnętrzny mały dysk WD 1TB USB 3.0 to dodatkowe 90€ no i tablet do sterowania dużo droższy niż sam serwer... ale przecież są też na rynku tanie tablety na androidzie. Konwerter to wydatek ok. 100€ lecz kupując np. nowy DAC serii V MF mamy już konwerter "zaszyty" w środku. Duża oszczędność i dobry dźwięk, jak na budżetówkę, można też dokupić lepszy zasilacz.

Marzy mi się dysk SDI zewnętrzny ale trzeba poczekać na lepsze ceny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.