Skocz do zawartości
IGNORED

Denon D-M38 i kable do niego.

Katarzyna Tkacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:) Zamierzam niedługo kupić Denona D-M38. Co sądzicie o tej wieży? Słucham głównie muzyki poważnej, elektroakustycznej i rockowej. Myślicie, że będzie dobra do tego rodzaju muzyki? Jeśli byście mogli powiedźcie mi jeszcze, czy wymieniać kable głośnikowe, jeśli tak to na jakie i czy z wtykami bananowymi? Pozdrawiam:)

https://www.audiostereo.pl/topic/94697-denon-d-m38-i-kable-do-niego/

Witaj,

jeśli nie masz więcej miejsca oraz ograniczony budżet, wybór systemu Denon D-M38 jest optymalny. Wieża gra bardzo dobrz. Warto wymienić okablowanie ze standardowego, które dołącza producent na coś lepszego. Zwróć uwagę na Chord Carnival Classic lub Van den Hul The Snowline.

Zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zastanawiałam się jeszcze nad Denonem D-F107, ale wtedy musiałabym dołożyć jeszcze minimum 700 zł. Zastanawiam się, czy warto, czy Denon D-F107 jest, aż o tyle lepszy od Denona D-M38?!

Zastanawiałam się jeszcze nad Denonem D-F107, ale wtedy musiałabym dołożyć jeszcze minimum 700 zł. Zastanawiam się, czy warto, czy Denon D-F107 jest, aż o tyle lepszy od Denona D-M38?!

Nie warto moim zdaniem, bo podkreślam - moim zdaniem- D-M 38 gra lepiej ! Co do kabli to nie przesadzaj ! Nie ma sensu - do 20 zł/m maksymalnie !!!

Np. coś takiego w zupełności wystarczy !:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niekoniecznie musisz stosować banany, ale jeśli chcesz to te są dobre:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak wypada model DM-37 w stosunku do DM-38 ? Pytam bo posiadam DM-37 i chyba więcej kosmetyki jest zawartej w DM-38, czy ktoś może potwierdzić ? Tor audio chyba ten sam, ja do niego dokupiłem kable Procab, LS-25 tanie i dobre. Wysokie ciepłe (nie sykliwe jak na standardowych), bas ładnie miękko chodzi i czytelna średnica.

To jak jest z DM-37 vs. DM-38 ?

Dla mnie Denon D-M38 to marzenie, które niedługo się spełni:) I tak oto stanę się jedną osobą z mojego najbliższego kręgu, która porzuca wieżyczki, zabaweczki Sony, Philips, JVC na rzecz o wiele lepszego dźwięku i wykonania. Może, gdy już będę miała to cudeńko co niektórzy usłyszą jak naprawdę brzmi dobra wieża, usłyszą dźwięki, o których do tej pory nie mieli pojęcia i pójdą za moim śladem, wymieniając swoje badziewia.

Poradźcie mi jeszcze proszę, czy wymienić w Denonie D-M38 głośniki na takie max.do 400zł za dwa głośniki, czy to nie ma sensu. A, jak tak, to jakie najlepiej kupić.

Z tego co pamiętam, seria DM pracuje na Mission, inni polecali chyba Tannoye (nie jestem pewien), z tym że założona kwota wydaje mi się za mała jak za głośniki nawet używane. Te w komplecie są całkiem przywoite, ja nie testowałem co prawda na innych, tutaj muszą się wypowiedzieć inni.

nie zmieniaj monitorów do m38 to jest tak słaba końcówka mocy że więcej szkody narobisz niż pożytku,

gdzieś na necie jest test m38 i tam końcówka mocy poniżej 60Hz zaczyna nie dawać rady z wysterowanie

podpięcie bardziej obciążających kolumn może spowodować jej uszkodzenie, radzę przemyśleć sprawę,

tym bardziej czego można się spodziewać po zasilaniu 80W ??

firmowe monitory są doskonale zestrojone do m37/38

jak za mało basu suba podepnij , kable najtańsze do 30za metr wystarczą,

Focal + Naim

Hej,

różnice pomiędzy DM-37 a DM-38 są rzeczywiście kosmetyczne, z takich widzialnych na pierwszy rzut oka to w nowszej wersji USB z ładowaniem i obsługą Ipoda.

Co do samego urządzenia to rzeczywiście, moim zdaniem, jest to jedno z najlepszych w swojej klasie. Warto wymienić kiepskie przewody od producenta, ale tak jak już wspominał wyżej jeden z kolegów należy przy tym zachować rozsądek. 20 zł za metr to optimum. Z doświadczenia wiem, że warto rozważyć zakup tego sprzętu z lepszymi kolumnami. Swego czasu kupowałem tego malucha swoim rodzicom w prezencie. Różnica pomiędzy stokowymi głośnikami a czymś "lepszym" jest bardzo wyczuwalna. Ze swojej strony polecam głośniki Dali Zensor 1, na taką konfigurację się zdecydowałem, wyszło minimalnie ponad 2000 zł. Z tego co wiem rodzice są bardzo zadowoleni ( chyba, że oszukują ;) ).

Pozdrawiam,

Poradźcie mi jeszcze proszę, czy wymienić w Denonie D-M38 głośniki na takie max.do 400zł za dwa głośniki, czy to nie ma sensu. A, jak tak, to jakie najlepiej kupić.

Bardzo niebezpieczny zabieg, bo monitorki są tu dobrane optymalnie, oczywiście inne mogą zagrać odrobinę lepiej, ale bez odsłuchu nie radziłbym wymieniać. Poza tym za 400 zł ciężko o coś lepszego niż już mamy w zestawie.

Dla mnie Denon D-M38 to marzenie, które niedługo się spełni:)

I tego bym się trzymał, ten Denon to jedne z najlepszych o ile nie najlepsze mini w tej, a nawet wyższej cenie :)

popatrz jeszcze na tego jvc:

Ukryta Zawartość

małego pianocrafta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i większego:

Ukryta Zawartość

Idealnym zakupem byłby pianocraft e410, ale się skończyły. Jeszcze rok temu były do dostania nowe za 1400zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam was:) Nie pisałam pewien czas dlatego, że zastanawiałam się nad wyborem. I w końcu podjęłam decyzję myślę, że ostateczną, kupię Denona D-F107:) Muszę tylko dozbierać kasę, jeśli już będę miała to cacko w domku, napiszę o wrażeniach. Pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.