Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RVX-450RDS vs Denon AVR-1604

Dizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje rozbudowe zestawu stereo na kino domowe.

Obecnie posiadane elementy to: Yamaha AX-496, CDX-396, Tannoy M2, kable Audioquest Type 4 i Audioquest Ruby.

Lubie brzmienie moich tannoyow wiec dokupie M1 na tyly i MC na przod.

Mam za to spory dylemat jesli chodzi i zastapienie wzmacniacza amplitunerem.

Od brzmienia oczekuje potegi i klarownosci w kinie. Od muzyki - ladnego i glebokiego basu oraz poukladanego dzwieku. Sluchana muzyka to glownie rap/hip-hop. Rowniez koncerty z dvd.

Czy oprocz wymienionych w temacie ampli cos byscie polecili (do ok 1300zl)?

I pytanie 2: Jaki sub? jestem ograniczony finansowo do ok 400zl, myslalem nad Yamaha SW005.

Pokoj ma ok 10m2, docelowo 14m2.

Z gory dziekuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/9473-yamaha-rvx-450rds-vs-denon-avr-1604/

Dużo wymagasz od tych amplitunerów za 1300 zł...:) Musisz ich sam posłuchać, w tej klasie cenowej różnice są nieznaczne, a o potęgę brzmienia raczej trudno.

Aha, mam propozycję. Nie kupuj subwoofera za 400 zł. Dołóż je do amplitunera. Powinno starczyć na niskiego harmana. Będziesz miał i bliżej potęgi, i klarowności - a skrzyneczka za 400 zł zdemoluje ci dźwięk, grając jak pudełko po butach okładane bejsbolem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.