Skocz do zawartości
IGNORED

Zgrywanie CD w EAC

Octagon

Rekomendowane odpowiedzi

@neofozzie - pytanie :

Ta opcja - Delete leading and trailing silent blocks - oczywiście nie zaznaczać ?<br />

Powiem zapewne oczywistą rzecz (dla ciebie i innych) ale powiem - kiedy płyta (elektronika) nie ma przerw orginalnie to co byś nie wybrał i tak CUE będzie identyczne. (Tylko proszę nie krzyczeć,ze oczywista sprawa :) ]

TITLE "Scored - CD 1"

FILE "(1) Loom - Scored - CD 1 - Palace of dreams.wav" WAVE

TRACK 01 AUDIO

TITLE "Palace of dreams"

PERFORMER "Loom"

INDEX 01 00:00:00

FILE "(2) Loom - Scored - CD 1 - Modulation Agents.wav" WAVE

TRACK 02 AUDIO

TITLE "Modulation Agents"

PERFORMER "Loom"

To znaczy takie proste CUE, kiedy płyta nie ma Indeksów w utworach innych niż ten jeden.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

@neofozzie - pytanie :

Ta opcja - Delete leading and trailing silent blocks - oczywiście nie zaznaczać ?<br />

Oczywiście, nie zaznaczać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiem zapewne oczywistą rzecz (dla ciebie i innych) ale powiem - kiedy płyta (elektronika) nie ma przerw orginalnie to co byś nie wybrał i tak CUE będzie identyczne. (Tylko proszę nie krzyczeć,ze oczywista sprawa :) ]

TITLE "Scored - CD 1"

FILE "(1) Loom - Scored - CD 1 - Palace of dreams.wav" WAVE

TRACK 01 AUDIO

TITLE "Palace of dreams"

PERFORMER "Loom"

FILE "(2) Loom - Scored - CD 1 - Modulation Agents.wav" WAVE

TRACK 02 AUDIO

TITLE "Modulation Agents"

PERFORMER "Loom"

To znaczy takie proste CUE, kiedy płyta nie ma Indeksów w utworach innych niż ten jeden.

Tak jest. Przypadek, gdy nie ma przerw (same Indexy 01), to jest najprostszy przypadek i takie cue, obojętnie w jakiej wersji będzie zawsze prawidłowo współpracować ze wszystkimi programami (nawet Nero). Takich płyt jest bardzo dużo, nie tylko z elektroniką, bo właściwie gatunek nie ma tu żadnego znaczenia.

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• 2 miesiące później...

hej jestem tutaj po raz pierwszy chćiałbym śię dowiedzieć jak mam poprawnie skonfigurować program exact audio copy aby zgrywać płyty do programu i wypalać w najlepszej jakośći flac na cdr audio

hej jestem tutaj po raz pierwszy chćiałbym śię dowiedzieć jak mam poprawnie skonfigurować program exact audio copy aby zgrywać płyty do programu i wypalać w najlepszej jakośći flac na cdr audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak w tym EAC-u ustawić żeby nie robił przerw pomiędzy utworami koncertowymi ? :-)

EAC nie robi przerw między utworami jeżeli ich (tych przerw) nie ma na płycie.

Chodzi Ci o ciszę między utworami?

Najczęściej takie coś robi odtwarzacz a nie EAC.

Jakiego odtwarzacza używasz?

Obojętnie czy używam Oppo 93NuEE z podpiętym HD ,czy wpinam się z laptopem bezpośrednio w Arcama poprzez przetwornik cyfrowo-cyfrowy StyleAudio CaratT2 to jak słucham np. płyty koncertowej i pomiędzy utworami są oklaski to foobar robi przerwy pomiędzy ponumerowanymi utworami.Pliki pochodzą ze zripowanych płyt CD programem EAC .

Obojętnie czy używam Oppo 93NuEE z podpiętym HD ,czy wpinam się z laptopem bezpośrednio w Arcama poprzez przetwornik cyfrowo-cyfrowy StyleAudio CaratT2 to jak słucham np. płyty koncertowej i pomiędzy utworami są oklaski to foobar robi przerwy pomiędzy ponumerowanymi utworami.Pliki pochodzą ze zripowanych płyt CD programem EAC .

Ja, niestety, nie znam takiej opcji w EACu, która włączałaby lub wyłączała możliwość robienia ciszy między utworami (przerwa to zupełnie co innego - mam nadzieję, że chodzi Ci o ciszę).

Jeżeli masz tak skonfigurowanego EACa jak w pod tym linkiem

Ukryta Zawartość

to wszystko musi być w porządku.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.